Anrei Hakulinen maajoukkueeseen – TUTO-taustaa omaavat Friman ja Ortio myös leijonapaitaan

Miesten Euro Hockey Tour jatkuu joulukuussa Venäjän Channel One Cup-turnauksella, joka Leijonien osalta käynnistyy torstaina 13.12. Tampereen Hakametsästä.

Venäjän turnaukseen matkaavasta joukkueesta löytyy myös TUTO-väriä. Liiga-kartalle TUTOsta ponnistanut, Kisa-Veikkojen kasvatti, Anrei Hakulinen, TUTO-kasvatti Niklas Friman ja TUTOssa pelannut maalivahti Joni Ortio edustavat A-maajoukkuetta joulukuun turnauksessa.

TUTOssa säväyttäneelle ja kannattajien suosikiksi nousseelle Anrei Hakuliselle kyseessä on ensimmäinen maajoukkue-edustus.

– En ole ikinä aiemmin ollut edes nuorten maajoukkueissa, joten tosi hieno homma päästä nyt mukaan, kommentoi Hakulinen valintaansa.

Vaikka pelit on sujunut hyvin Liigassa tuli valinta silti pistepörssin viidentenä (9+15=24) olevalle hyökkääjälle hieman yllätyksenä.

– Olen saanut pelata hyvien pelaajien kanssa KooKoossa. Pelit on mennyt hyvin ja pisteitäkin on tullut, mutta silti kohtalaisen yllättävä kutsu maajoukkueeseen kuitenkin oli.

– Ei muuta kun lyödään all in, pelataan omilla vahvuuksilla  ja katsotaan minkälainen se kansainvälinen taso on. Hieno tapahtuma varmasti tulossa.

TUTOa 28-vuotias hyökkääjä muistelee suurella lämmöllä.

– TUTOsta on jäänyt pelkästään positiivisia muistoja, muutamista katkerista välierätappioista huolimatta. Todella hyviä ystäviä on jäänyt TUTO-ajoilta ja edelleenkin pidetään yhteyksiä. TUTO-kannattajille kiitoksia ja terveisiä, että pitäkää jatkossakin mekkalaa Marli Areenalla. Siellä oli mukava pelata, kun aina oli hyvä tunnelma hallissa, muistelee Hakulinen.

Myös 25-vuotiaalle TUTO-kasvatti Niklas Frimanille kyseessä on ensimmäiset miesten A-maaottelut. Friman on edustanut Suomea aiemmin nuorten maajoukkueessa.

Kokenut maalivahti Joni Ortio pelasi aikoinaan muun muassa ensimmäisen miesten pelinsä TUTO-paidassa. Mestiksessä Ortio on edustanut TUTOa 14 pelissä.

TUTOn A-nuorissa viime kaudella pelannut maalivahti Filip Lindberg on puolestaan valittu Nuorten Leijonien MM-leiriryhmään. Lopullinen MM-joukkue nimetään jouluaattona.

TUTOn seuraava kotipeli pelataan keskiviikkona 5.12. Kiekko-Vantaata vastaan.Illan ottelu avataan Maamme-laululla, jonka esittää Suvi Åkerman. Ohjelmassa on myös junioreiden palkitseminen. Pääsyliput peliin edullisimmin ennakkoon TÄSTÄ.

Jaa eteenpäin:

Mestis-seurojen tiedote Mestis-seurojen puheenjohtajat järjestivät torstaina 30.11. yhteisen tapaamisen, jossa aiheena oli Mestiksen rooli tulevassa suomalaisen...

Lue lisää

TUTOn Liiga-lisenssihakemus on edelleen voimassa TUTO Hockey on tänään, tiistaina 28.11., saanut Liigan lisenssikomitean puheenjohtajalta tiedon,...

Lue lisää

Joulukuu lähestyy kovaa vauhtia, ja TUTOn joulutuotteet on nyt myynnissä! MIkäli jokin paketti kiinnostaa, tai kaipaat...

Lue lisää