Aki Keinäsestä TUTOn kapteeni

TUTO Hockeyn edustusjoukkue äänesti tiistaina kapteeninsa kaudelle 2015-16. Kapteeniksi valittiin kokenut Aki Keinänen ja varakapteeniksi Anssi Virkki. Keinänen ja Virkki valitsevat kapteenistoon vielä kaksi jäsentä ennen kauden ensimmäistä runkosarjaottelua.

31-vuotias Keinänen aloittaa jo 11. kautensa TUTOssa. Edellisellä kaudella mies toimi TUTOn varakapteenina, mutta nyt joukkuetoverit äänestivät maalitykille C:n rintaan.

”Hieno juttu sillä tavalla, että ainakin joukkuekaverit arvostaa. Jostain se varmasti kertoo ja pitää olla tyytyväinen”, ”Keni” sanoo.

Kapteeninpesti on kolminkertaisen Mestis-mestarin uran ensimmäinen.

”Eka kerta uralla, mutta toivottavasti ei viimeinen. Siinä mielessä tämä on uusi hieno haaste ottaa vastaan ja koitetaan selvitä siitä kunnialla.”

Keinänen ei usko, että kaukalossa toiminta pahemmin muuttuu, vaikka rinnassa olisi C, A tai ei mitään kirjainta.

”Ehkä enemmän kopin puolella pyrin johtamaan ja saamaan ilmapiiriä välillä rennommaksi. Ei se kirjain minua muuta ihmisenä millään tavalla.”

Tapio Laaksosta mallia

Pitkän uran pelanneen ja jo TUTO-legendojen joukkoon nousseen Keinäsen uran varrelle on mahtunut monia hyviä kapteeneita, mutta yksi nousee erityisesti mieleen kysyttäessä.

”TUTOssa varmaan Laakson Tapsa on ollut hieno johtaja kentällä ja sen ulkopuolella. Itse en varmaan ihan samankaltaiseen äänenkäyttöön pysty, mutta häneltä voi varmasti ottaa paljon hyviä asioita”, kehuu Keni turkulaisryhmää kaudella 2006-2007 kipparoinutta nykyistä Ilves-hyökkääjää.

Puolustaja Virkki aloittaa toisen kautensa TUTOssa ja kuului myös viime kaudella joukkueen kapteenistoon. Nyt he siis päättävät Keinäsen kanssa yhdessä, ketkä muut kapteenistoon valitaan.

”Siinä on pojilla nyt näytön paikka ja tarkkailu on käynnissä. Katsotaan nyt pari viikkoa tässä ja sitten istutaan vähän alas ja mietitään, ketkä voisivat olla sellaisia, jotka tulevaisuudessa voisivat hypätä vaikka jopa TUTOn kapteeniksi”, Keinänen päättää.

TUTO Hockey pelaa harjoituskauden ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina, kun Kupittaan Marli Areenalla vastaan luistelee LeKi. Ottelu alkaa klo 18.30 ja liput matsiin voit hankkia kätevästi TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää