Aki Keinänen vei maalillaan TUTOn sarjakärkeen

TUTO Hockey – Jokipojat

3-2 (0-2, 2-0, 1-0)

Tilastot

Laadukkaan ja värikkään ottelun päätteeksi TUTO Hockey kukisti Jokipojat Mestiksen kärkiottelussa lukemin 3-2. Ottelun ratkaisijaksi nousi TUTOn seuralegenda Aki Keinänen. Samalla TUTO nousi Mestiksen ykköseksi, tosin kaksi ottelua pisteen päässä olevaa sarjakakkosta SaPKoa enemmän pelanneena.

Ottelun alku oli TUTOlta hermostunutta pelaamista, joka ilmeni muun muassa rangaistuksen ja pitkien kiekkojen muodossa. Rangaistuksesta kotijoukkue selvisi, mutta pian rangaistuksen jälkeen Jokipojat iski kaksi nopeaa maalia. TUTOn päävalmentajan Miika Elomon mukaan Jokipojat sai otteluun huomattavasti paremman lähdön. 

”Jokipojat sai otteluun lentävän lähdön. Annettiin pari helppoa maalia kaverille heti alkuun ja syöttöjen laatu oli heikkoa. Taisi meidän nuoria kavereita vähän jännittää, kun pelattiin pitkästä aikaa kotiyleisön edessä.”

TUTO osoitti lujuutensa, eikä lannistunut takaiskuista huolimatta. Vieraiden toisen maalin jälkeen, ajassa 8:50 Elomo otti aikalisän, jonka seurauksena kotijoukkueen peli sai täysin uuden ilmeen. Aggressiivisesti paineistanut TUTO ei kuitenkaan saanut vielä avauserässä aikaan haluamaansa tulosta, mutta päävalmentaja Elomo oli siitä huolimatta tyytyväinen muutokseen.

”Tämän joukkueen hieno puoli on se, ettei ote herpaannu, vaikka menisi pari omiin. Kasattiin itsemme ja alettiin pelata omaa peliämme.” 

Toisen erän TUTO aloitti samalla ryminällä, johon ensimmäinen päättyi. Palkinto kovasta työstä näki päivänvalon hieman reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Mikko Laine kiskaisi Timi Lahtisen hyvästä esityöstä kiekon komeasti maalin ylähyllylle. Myös maalintekijä Laine kehui Lahtiselta saamaansa syöttöä.

”Tuli hyvä syöttö päädystä ja keskellä oli paljon tilaa. Siitä oli helppo laittaa kiekko sisään.” 

Maalin jälkeen peli pyöri yhä vahvemmin Jokipoikien päädyssä, eikä aikaakaan, kun Atte Sillanpää tasoitti ottelun TUTOn vahvan karvauksen jälkeen. Kotijoukkueen vahva paine päättyi Tomi Wileniuksen ottamaan rangaistukseen erän puolivälin jälkeen, mutta TUTO esitti jälleen loistavaa alivoimapelaamista, eikä Jokipojat päässyt vaarallisille maalintekopaikoille. Isäntien selkeästä hallinnasta kertoo se, että TUTO maalilla pelanneelle Kristian Järviselle kirjattiin toisessa erässä vain kaksi torjuntaa. 

Tuttu mies ratkaisijana

Päätöserä oli kahden edeltäjänsä tyyliin äärimmäisen vauhdikas ja viihdyttävä. Erän puolessa välissä nähtiin ikävä tilanne, kun Jokipoikien Jesse Paukku taklasi kotijoukkueen Samu Suomisen rajusti laitaan. Tilanteen jälkeen TUTOn Kalle Moisio koulutti Jokipoikien hyökkääjää pienen painin muodossa. Tilanteesta tuomittiin molemmille kaksiminuuttiset. Huojentavin uutinen oli kuitenkin se, että pahannäköisestä osumasta huolimatta Suominen ei loukkaantunut, vaan palasi peliin vielä kolmannen erän aikana. 

Viihdyttävä kärkikamppailu sai arvoisensa päätöksen, kun seitsemän minuuttia ennen ottelun päättymistä hiljattain Mestiksen kaikkien aikojen pistepörssikärjeksi noussut ja illan ottelussa kaikkien aikojen eniten otteluita TUTO-paidassa tililleen merkkauttanut Aki Keinänen niittasi maalin edestä ottelun voittomaalin. Ottelun lopussa Jokipojat haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta orastava loppukiri kaatui Santeri Arosuvan ottamaan rangaistukseen puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua. 

Paikalle saapuneet 1551 katsojaa loivat kärkiottelun ja perjantai-illan edellyttämän hienon tunnelman Marli Areenalle. Äänekkäästi otteluun reagoinut katsomo miellytti myös TUTOn avausmaalin iskenyttä Mikko Lainetta.

”On aina kiva pelata tällaisen yleisön edessä. Muutenkin oli hyvä vääntö tänään.”

Mestiksen piikkipaikalle nousseen TUTO Hockeyn pelit jatkuvat Marli Areenalla keskiviikkona, kun vieraaksi saapuu K-Vantaa. Osta liput ennakkoon ja halvimmillaan vain vitosella TÄÄLTÄ!

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää