Aki Keinänen lopettaa pelajaauransa

Mestiksen kaikkien aikojen eniten otteluita pelannut TUTO-ikoni Aki Keinänen ripustaa hokkarit naulaan upean uran päätteeksi. Keinänen ehti pelata TUTOssa peräti 13 vuoden ajan.

Ennätysmies

Mr. Mestis, Keni, Kendo, Johtaja…rakkaalla lapsella on monta nimeä, kuten sanonta kuuluu. Mutta jos Aki Keinäsellä on monta lempinimeä, on hänellä hallussaan vähintään yhtä monta Mestis-ennätystä.

Keinänen on pelannut eniten otteluita Mestiksen runkosarjassa (600), tehnyt eniten maaleja Mestiksen runkosarjassa (239), tehnyt eniten pisteitä Mestiksen runkosarjassa (473), pelannut eniten otteluita Mestiksen pudotuspeleissä (122) sekä tehnyt eniten maaleja Mestiksen pudotuspeleissä (35).

Kuopiolaislähtöisen Keinäsen palkintokaapista löytyy muun muassa Mestiksen maalikuninkuus kaudelta 2011-2012, kaksi Mestis-mestaruutta sekä hopea ja kolme pronssia. Lisäksi hän voitti pudotuspelien pistepörssin kaudella 2013-2014. Runsaasta palkintomäärästa huolimatta uran rakkainta muistoa ei tarvitse kauaa miettiä.

”Kevään 2008 mestaruus nousee heti mieleen. Matkan varrelta on myös jäänyt ikuisia ystäviä, mikä on todella arvokas asia.”

Kuluneellakin kaudella ”Keni” iski 41 ottelussa tehot 16+21=37, mutta nyt on hänen mukaansa muiden aika nousta valokeilaan.

”15 vuotta Mestistä on ollut pitkä matka. Siihen on mahtunut paljon hienoja hetkiä jääkiekon parissa, mutta nyt tuntuu oikealta siirtyä sivuun ja antaa soihtu nuoremmille kantajille. Viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt töitä ja pelannut ja kaikki arkipäivät ovat venyneet 12 tuntisiksi, joten kuorma on ollut aika raskas. Koen, että en pysty enää henkisesti enkä fyysisesti antamaan 100% joukkueelle, joten minusta silloin ei pidä olla enää mukana. Eikä se ole oikein muita joukkuekavereita kohtaan.”

Harvinaista seurauskollisuutta

Keinänen saapui Turkuun ensimmäistä kertaa kaudelle 2005-2006, pelattuaan aiemman uransa kasvattajaseura KalPan riveissä. ”Kenin” ensimmäinen Turun visiitti kesti kolmen kauden ajan, ennen kuin hän siirtyi Porin Ässien riveihin kaudeksi 2008-2009. Ensimmäisen liigakautensa aikana hän kävi myös pelaamassa 14 ottelua lainalla TUTOssa.

Seuraavaksi kaudeksi hän palasi takaisin TUTOon seuran omana sopimuspelaajana, jossa hän pelasi uransa loppuun saakka. Kaikkiaan hän pelasi TUTOn paidassa 530 runkosarja- ja 106 pudotuspeliottelua.

Keinäsen ura on Mestis-tasolla täysin ainutlaatuinen, sekä seurauskollisuuden että uskomattomien teholukemien puolesta. Seurauskollisuudesta Keinänen kiittelee TUTOn organisaatiota, kun taas tehoista hän jakaa kunniaa pelitovereilleen.

”Tässä kohtaa on pakko nostaa ketjukaverit esille, sillä ilman heitä en olisi pystynyt noin koviin lukuihin. Totta kai olen pitänyt itsestäni huolta ja harjoitellut aina hyvin, minkä ansiosta ei ole ollut isoja loukkaantumisia uran aikana. TUTOssa kaikki sovitut asiat on hoidettu aina, enkä ole kokenut tarvetta vaihtaa maisemaa. Kuopiolaispojasta on tullut turkulainen!”

Vaikka Keinänen onkin nöyrä omien saavutustensa edessä, kuuluu myös hänelle kunniaa niistä. Sen tunnustaa myös TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

”Keinänen on ainutlaatuinen pelaaja, jollaista tuskin enää koskaan nähdään Mestiksessä tai edes Liigassa. Omasta puolestani kun puhun, kuuluu Keinäselle valtava määrä kunnioitusta siitä määrästa rakkautta peliä ja seuraa kohtaan. Jokainen lopettaa joskus, ja Keinänen lopetti pelaamisen omilla ehdoillaan. Sekin on erittäin kunnioitettava teko.”

Teksti: Jyri Sulander

Koko TUTO-perhe haluaa kiittää Aki Keinästä yhdessä vietetystä ajasta. Kenin kaltainen seurauskollisuus on äärimmäisen harvinaista, ja olemme äärimmäisen kiitollisia yhteisistä vuosista. Haluamme myös toivottaa Kenille onnea ja menestystä pelaajauran jälkeiseen aikaan, sekä muistuttaa siitä, että tulet aina olemaan osa yhteisöämme. Nähdään hallilla!

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää