Äänitorvet kielletty liiton ohjeistuksella: "Torvet on nyt kielletty, kannustaminen ei"

TUTO Hockeyn otteluissa on ollut epäselvyyksiä paineilma- ja vuvuzelatorvien käytöstä katsomossa. Torvet ovat kuitenkin Jääkiekkoliiton ohjeistuksella kielletty.

Suomen Jääkiekkoliitto ja jääkiekon SM-Liiga uusivat jo vuonna 2013 jääkiekon turvallisuusmääräyksiä ja omia toimintatapojaan yhteistyössä eri faniryhmien ja viranomaisten kanssa. TUTOn otteluissa torvia on kuitenkin silloin tällöin näkynyt.

”TUTOn nykyisille toimijoille sääntö selvisi vasta viime kevään 7. välierän yhteydessä, kun Jääkiekkoiiton edustajat kävivät asian läpi Kouvolassa yhdessä kannattajaryhmämme kanssa, johon kuului myös hallituksemme väkeä”, kertoo TUTOn toimitusjohtaja Dani Aavinen.

”Turussa säännön tulkinta on ollut torvet salliva, mutta keväisen keskustelun jälkeen säännöissä ei valitettavasti ole tulkinnan varaa.”

Uudistamisen lähtökohtana oli se, että jokaisella katsojalla on oikeus olettaa, että jääkiekko-otteluissa on hänen viihtyvyytensä ja turvallisuutensa varmistamiseksi tehty kaikki mahdollinen.

”Toivomme silti, että upeat kannattajamme luovat pelaajillemme ainutlaatuiset olosuhteet ja toimivat sinä kuuluisana kuudentena kenttäpelaajana – pelataan sitten kotona tai vieraissa. Torvet on nyt kielletty, kannustaminen ei”, Aavinen painottaa.

Turvallisuusmääräysten tarkoituksena on varmistaa, että Suomessa pelattavat jääkiekko-ottelut järjestetään voimassa olevien lakien ja asetusten, viranomaisten antamien määräysten sekä Jääkiekkoliiton ja SM-Liigan kilpailusääntöjen sekä turvallisuusmääräysten mukaisesti.

Lue TÄSTÄ kannattajien ohjesäännöt kokonaisuudessaan.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää