Äänitorvet kielletty liiton ohjeistuksella: "Torvet on nyt kielletty, kannustaminen ei"

TUTO Hockeyn otteluissa on ollut epäselvyyksiä paineilma- ja vuvuzelatorvien käytöstä katsomossa. Torvet ovat kuitenkin Jääkiekkoliiton ohjeistuksella kielletty.

Suomen Jääkiekkoliitto ja jääkiekon SM-Liiga uusivat jo vuonna 2013 jääkiekon turvallisuusmääräyksiä ja omia toimintatapojaan yhteistyössä eri faniryhmien ja viranomaisten kanssa. TUTOn otteluissa torvia on kuitenkin silloin tällöin näkynyt.

”TUTOn nykyisille toimijoille sääntö selvisi vasta viime kevään 7. välierän yhteydessä, kun Jääkiekkoiiton edustajat kävivät asian läpi Kouvolassa yhdessä kannattajaryhmämme kanssa, johon kuului myös hallituksemme väkeä”, kertoo TUTOn toimitusjohtaja Dani Aavinen.

”Turussa säännön tulkinta on ollut torvet salliva, mutta keväisen keskustelun jälkeen säännöissä ei valitettavasti ole tulkinnan varaa.”

Uudistamisen lähtökohtana oli se, että jokaisella katsojalla on oikeus olettaa, että jääkiekko-otteluissa on hänen viihtyvyytensä ja turvallisuutensa varmistamiseksi tehty kaikki mahdollinen.

”Toivomme silti, että upeat kannattajamme luovat pelaajillemme ainutlaatuiset olosuhteet ja toimivat sinä kuuluisana kuudentena kenttäpelaajana – pelataan sitten kotona tai vieraissa. Torvet on nyt kielletty, kannustaminen ei”, Aavinen painottaa.

Turvallisuusmääräysten tarkoituksena on varmistaa, että Suomessa pelattavat jääkiekko-ottelut järjestetään voimassa olevien lakien ja asetusten, viranomaisten antamien määräysten sekä Jääkiekkoliiton ja SM-Liigan kilpailusääntöjen sekä turvallisuusmääräysten mukaisesti.

Lue TÄSTÄ kannattajien ohjesäännöt kokonaisuudessaan.

Jaa eteenpäin:

Suomen Jääkiekkoliitto palkitsee vuosittain sarjojen pelaajia hyvistä suorituksista. Kauden 2022-2023 Mestiksen opiskelijapalkinnon on voittanut TUTO Hockeyn...

Lue lisää

Viimeisessä runkosarjan pelissä lauantaina 18.3. nähtiin ansaittu palkitseminen! Kultainen kypärä on Veikkauksen symboli Mestiksessä. Mestiksessä jokaisen...

Lue lisää

Runkosarja lyötiin pakettiin makoisalla 4-3 kotivoitolla Forssalaisista. Kevät kuitenkin jatkuu ja pudotuspelikevät käynnistetään Villi kortti -kierroksen...

Lue lisää