Äänestä TUTO-henkiset sohvaperunat vuoden turkulaisiksi!

Perinteinen Vuoden turkulainen –äänestys on jälleen käynnissä. Tämän vuoden äänestyksessä ehdolla ovat kaksi TUTO-perheen jäsenille varsin tuttua naamaa, Juhani Koskinen ja Osku Valtonen. Äänestysaika päättyy 1.2. 

Kaupungin värikkäintä viestintää

Osku Valtonen vastasi kausilla 2012-2013 ja 2013-2014 TUTO Hockeyn viestinnästä, jonka ohella hän teki organisaatiossa myös myyntitöitä. Oskun TUTOssa viettämän aikakauden aikana alkoi muovatua käsitys kaupungin värikkäimmästä viestinnästä, joka näkyi ulospäin valtavirrasta poikkeavana ja rohkeana viestintänä. Ikimuistoisimpia tapauksia Oskun TUTO-ajalta lienevät Iiro Vehmasen erätaukohaastattelu, Peliitat-TUTO -ottelun selostus Heinolassa sekä Playoff-pelaajien ja keikkavalmentajan etsiminen työvoimatoimiston kautta, jossa myös Juhani Koskinen oli mukana.

Oskun mukaan kevään 2014 pronssijuhliin päättynyt aika TUTO-perheessä jätti hänelle hyviä muistoja, vaikka se kirkkain kruunu jäikin saavuttamatta.

”Pronssimitalista huolimatta kultaisia muistoja. Ammatillisessa mielessä sai tosi vapaat kädet, eikö silloin stressannut mitään ylimääräistä töistä – nautin tekemisestä. Lisäksi niiltä vuosilta jäi paljon hyviä ystäviä.”

TUTOssa vietetyn ajan jälkeen Osku on ollut tekemässä Lämäri-lehteä, toiminut HC TPS:n community managerina sekä perustanut viestintätoimisto Viestintäliigan yhdessä Petteri Poukan, Iiro Junnilan sekä luonnollisesti Juhani Koskisen kanssa. Juhanin ja Oskun tapaan myös Iiro Junnilalta löytyy TUTO-taustaa, sillä hän edusti TUTOa vuosina 2007-2009, juhlien seuran väreissä kevään 2008 mestaruutta.

Mediahommia TUTOssa, lätkää Oilersissa

Avoimesti Turkua ja turkulaisuutta korostava Juhani puolestaan hyppäsi mukaan TUTO Hockeyn toimintaan sykysyllä 2013 oman työnsä ohella. Hän vastasi kaupungin värikkäimmästä viestinnästä aina kauden 2015-2016 loppuun saakka, jonka jälkeen oli aika perustaa oma yritys.

Viime kauden aikana Osku ja Juhani vaikuttivat edelleen TUTOn viestintäpuolella, tosin tällä kertaa hieman eri tavalla, sillä Viestintäliiga vastasi TUTOn uuden mediatiimin rakentamisesta ja kouluttamisesta. Oskun tavoin myös Juhani kertoo, että TUTO-perheessä vietetyt vuodet ovat jättäneet mieheen pysyvät jäljet.

”Aika TUTOn mediapäällikkönä oli ikimuistoista ja antoi poikkeuksellisen hyvät eväät myöhempään työelämään. Tietysti suurimpana juttuna on organisaation ihmisiin solmitut ystävyyssuhteet, jotka jatkuvat, vaikka TUTOlla en enää olekaan töissä. Ja sinipunavalkoisen sydämen tuo aika jätti rinnan alle totta kai loppuelämäksi.”

Oman viestintätoimiston pyörittämisen ohella Osku ja Juhani ovat ponnahtaneet myös koko kansan verkkokalvoille Sohvaperunat TV-sarjan kautta. Ohjelma on Venla-palkintojen lisäksi tuonut kaksikolle mahdollisuuden liittyä mukaan hyväntekeväisyystyöstä tunnetun Pietarinkadun Oilersin toimintaan sekä valtavan määrän yhteiskuvia ja viestejä sosiaalisessa mediassa. Yksi Sohvaperunoiden osittain mukanaan tuoma asia kuitenkin nousee Juhanin mielessä muiden yläpuolelle.

”Kyllä tämä Vuoden turkulainen –ehdokkuus lyö laudalta kaikki muut suosionosoitukset ja huomioinnit!”

Hyvää mieltä ja tatuoituja vaakunoita

Ehdokkuudesta huolimatta nöyränä pysyvä Juhani ei osaa nimetä yksittäistä asiaa, jonka vuoksi kaksikkoa tulisi äänestää, mutta hän kuitenkin paljastaa asian, joka erottaa heidät muista äänestyksen ehdokkaista.

”Veikkaan, ettei muilla ehdokkailla ole Turun vaakunaa tatuoituna kehoonsa, meiltä se löytyy molemmilta.”

Oskulta sen sijaan irtoaa perustelut sille, miksi turkulaisten tulisi äänestää juuri tätä iloista duoa. 

”Mä koen niin, että me ollaan sellaisia hyvän mielen tyyppejä. Ei me tulla ikinä keksimään lääkettä syöpään tai voittamaan mestaruuksia missään urheilussa, mutta ehkäpä me saadaan aikaan hyvää mieltä ihmisissä leppoisilla jutuillamme. Eli jotta olis hyvä mieli jatkossakin, äänestä meitä.”
 

Äänestä TUTO-henkiset sohvaperunat Vuoden turkulaisiksi TÄSTÄ


Osku ja Juhani ovat tuoneet TUTOa esiin myös Sohvaperunoissa (kuvankaappaus Yle Areenasta).

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää