A-nuorten upea taistelu tuotti tärkeän pisteen

TUTO Hockeyn megalauantain ensimmäinen koitos on juuri saatu päätökseen. A-nuoret kohtasivat Marli Areenalla Nuorten Mestiksen jatkosarjan ottelussa Kiekko-Vantaan. Hyvävauhtisen ja hyvätasoisen ottelun voiton nappasi K-Vantaa voittolaukauskisamaalein 3-4. Hyvävauhtisuuden ja hyvätasoisuuden takuumiehenä toimi luonnollisesti se että molemmat joukkueet mielivät edetä sarjassa neljän joukkoon ja tätä kautta Nuorten Mestiksen play offeihin.

Maalailun makuun päästiin jo ottelun toisella minuutilla kun kotijoukkue sai luotua luonnikkaan paineen vantaalaismaalille. TUTOn Oskari Lehtinen teki oikealla työmoraalilla töitä ja lopulta kiekko päätyi Jesse Lindstenille jolla oli loppujen lopuksi helppo työ kiertää vantaalaismaali ja liruttaa pikkumusta pömpeliin. Kotijoukkue siirtyi siis johtoon vanhalla kunnon vanhanaikaisella. Avausmaalistä eteenpäin aloite oli kiistämättä hippasen enemmän lohipaidoilla mikä taas puolestaan selittyy sillä että K-Vantaalle jaossa olleet pisteet olivat huomattavasti merkitsevämmät. Maalin makuun vierailijat eivät kuitenkaan avauserässä päässeet.

Jääkiekkoa isolla Jiillä

Ensimmäisen erän lopulla hommaamansa pikku kakkosen tiimoilta TUTOn avausmaalin syöttäjän Oskari Lehtisen epäkiitollisena roolina oli jäähyboksista käsin katsoa vieraiden tasoitusta. Vieraiden tasoitus ei kuitenkaan aiheuttanut minkäänlaista paniikintynkää Ilkka Saarelan suojateissa ja samalla pidettiin huoli siitä että vantaalaisia ei päästetty ainakaan ylenpalttisesti pelin päälle. Roope Äikäs vapautti kotijoukkueen pelaamista viemällä TUTOn 2-1 johtoon. Äikäksen tekemää maalia seurasi muutaman minuutin kestänyt TUTO-lento joka kuitenkin katkesi varsinaiseen jäähyrupeamaan. Pienessä ajassa jäähyboksiin passitettiin neljä äijää, joista kolmella rinnusta komisti TUTO Hockeyn logo. Alivoimat hoidettiin mallikkaasti mutta toisen erän lopulla lohipaidat alkoivat uudelleen päästä pelin syrjästä kiinni. Noin minuutti ennen erän loppua vantaalaisille tarjottiin rankkarin muodossa tasoittaa peli. Rankkarikuti suuntautui suoraan TUTO-veskari Kimmo Meriläisen räpsään mutta kun peliaikaa erästä oli jäljellä alle minuutti oli vieraiden helppo työ tasoittaa peli. Maalia edelsi kotijoukkueen vetelä oman pään pelaaminen.

Tule ja puserra

Kolmannen erän alussa nähtiin jäällä joukkueet joiden pelaamista leimasi vahva maailman puristaminen. Yliyrittäminen oli jutun nimi. Vantaalaiset vieraat pääsivät ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 53:20. Alkoi kotijoukkueen loppukiri joka puolestaan palkittiin kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä hiukan runsas pari minuuttia. TUTOn tasoitusmaalin jälkeen ei enää kolmannessa erässä maalailtu joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla. Pelatut viisi minuuttia eivät kuitenkaan ratkaisua tuoneet. Ratkaisun toi näin ollen vasta voittolaukauskilpailu joka oli vantaalaisten heiniä.

Matematiikkaa

Illan ottelusta TUTO Hockey siis saalisti pisteen ja K-Vantaa kaksi. Kun Nuorten Mestiksen jatkosarjaa on jäljellä viisi kierrosta on kotijoukkueella kasassa pisteitä 28. Tuolla pistemäärällä heltiää tällä hetkellä sarjasijan paikka kaksi. Matkaa viidentenä olevaan KooKoohon on neljätoista pistettä. Varmistaakseen paikkansa neljän joukossa TUTO Hockeyn A-nuorten on saalistettava neljä pistettä ja toisaalta luotettava siihen että sarjataulukossa alempanana myös menettävät pisteitä. Luonnollisesti joukkue tähtää kuitenkin siihen että pudotuspeleihin saadaan saalistettua kotietu ja tuota varmaa play off- paikkaa ja samalla kotietua saadaan lähteä saalistamaan jo huomenna sunnuntaina 10.3.2013 kun Marli Areenalla pelataan alkaen kello 13.20 ottelu TUTO Hockey – Karhu-Kissat.

Ottelun tilastot

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää