A-nuorten taustajoukot kasassa – Antti Virtanen uutena mukaan

TUTOn A-nuoret jatkavat tutussa komennossa, sillä viime keväänä kahden vuoden sopimukset solmineet päävalmentaja Elmo Aittola ja valmentaja Tommi Elomo jatkavat joukkueen peräsimessä myös tulevalla kaudella. Lisäksi A-nuorten taustajoukot saavat myös uusia vahvistuksia, joista nimekkäin on takaisin Marli Areenalle palaava Antti Virtanen.

”Ainakin itselläni on intoa aivan helvetisti. Viime kausi oli opettavainen ja lähtökohdat ensi kauteen ovat täysin erilaiset. Nyt tiedämme, millaiseen savottaan lähdetään, ja siihen osataan valmistautua vuotta viisaampana” kertoo Aittola.

Vaikka Aittola puhkuukin intoa, ei hän lähde vielä maalailemaan suurempia tavoitteita tulevalle kaudelle.

”Odotuksia on turha latoa vielä huhtikuussa. Tasonmittarit nähdään, kun pelit alkavat.”

Aittolan ja Elomon lisäksi jatkuvuutta valmennustiimiin tuo myös Jussi Suvanto, joka jatkaa TUTO A:n maalivahtivalmentajana myös kaudella 2018-2019.

Virtanen vahvistamaan valmennusta

Jatkuvuuden lisäksi TUTO A:n valmennusosasto saa myös tuntuvaa vahvistusta, kun TUTO-ikoni Antti Virtanen liittyy A-nuorten valmennustiimiin. Virtanen edusti TuTon junioreita jo 1990-luvun alkupuolella.

TUTOn edustusjoukkueessa ”Vemmulle” puolestaan kertyi kaikkiaan 206 I-divisioona- ja Mestis-ottelua, joissa hän iski upeat 220 tehopistettä. Viime vuosina Diskoksen luistelukoulussa ja 2005 syntyneiden valmennuksessa mukana ollut Virtanen kertoo, että palo valmennusta kohtaan syttyi jo pelaajauran aikana.

”Hyvillä mielin lähden mukaan. Mulla oli jo silloin kun pelaajaurani lopetin sellainen ajatus, että valmennushommaan löytyy kiinnostusta.”

Virtanen myös kokee, että hänellä on eniten annettavaa juuri A-nuorten ikäryhmälle. Omasta roolistaan TUTO A:n valmennuksessa ”Vemmulla” on selkeä käsitys.

”Kyllä mä uskon, että erikoistilannepelaaminen on se, mihin eniten pystyn tuomaan, sillä siinä oli jo pelaajana mun vahvuus. Uskon, että pystyn auttamaan siinä puolessa, vaikka tietenkään siinä ei voi vain mennä ja sanoa miten kuuluu pelata, vaan se on nimenomaan ne yksilöt, jotka löytävät sen tyylin. Itse pystyn sitten antamaan siihen vinkkejä, mitä ehkä kannattaisi tehdä toisin.”

Uutta verta valmennukseen tuo myös Juha Laine, joka vastaa jatkossa A-nuorten fysiikkavalmennuksesta. Aiemmat kaudet pääosin yksin joukkueen kesäharjoittelusta vastannut Aittola tervehtii Laineen tuomaa osaamista ilolla.

”Otan Juhan ilolla vastaan. Hänellä on laatu ennen määrää ajattelu ja muutenkin meidän ajatusmaailmat kohtaavat. Erittäin hyvä lisäys meidän tiimiin.”

Huolto pelaa myös jatkossa

A-nuorten joukkueenjohtajana jatkaa tulevallakin kaudella Matti Koskinen. Huollosta sen sijaan vastaa Heikki Sartovuo, joka saa itselleen apuvoimia taustajoukkoihin liittyvästä Iiro Hautalasta.

Tulevallakin kaudella näet kaikki TUTOn A-nuorten ja edustusjoukkueen runkosarjan kotiottelut kätevästi TUTO-kortilla! TUTO-kortin voit hannkia nyt 99€ Early Bird -hintaan (norm. 129€) TÄSTÄ! Kaikkien 6.5. mennessä korttinsa ostaneiden kesken arvotaan yksi TUTO-risteily.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää