A-nuorten kausi käynnistyy kotiottelulla – launtaina ensimmäinen Turun derby

TUTO Hockeyn A-nuoret aloittavat toisen kautensa Nuorten SM-Liigassa huomenna, kun joukkue isännöi Porin Ässiä. Kotiavauksen jälkeen kausi jatkuu vierasottelulla Tapparaa vastaan, ja lauantaina vuorossa on kauden ensimmäinen paikallisottelu. 

– Aika vaikea Ässistä on nimilistan perusteella mitään sanoa, kun spekulointi perustuu täysin siihen, että ovatko heidän NHL-varatut hyökkääjät (Otto Kivenmäki ja Lenni Killinen) mukana. Turha niitä on miettiä, koska varmaa on se, että sieltä tulee erinomaisesti valmennettu ja valmistettu joukkue, kommentoi päävalmentaja Elmo Aittola huomista vastustajaa.

Kauden ollessa vasta alkutekijöissään, on avausottelun vastustajan lisäksi myös oman joukkueen pelin ennakoiminen Aittolan mukaan haastavaa. Huomisen ottelun pääpainopiste sen sijaan on päävalmentajalle selkeä.

– Vielä ei voi vastata tylsästi, että pelaamme ”omaa peliä”, koska sitä haetaan vielä tässä vaiheessa. Kyllähän huomenna on jätettävät perhoset pukukoppiin ja sukellettava rohkeasti jäniksen koloon. Huomenna on uudella ryhmällä ensimmäinen peli, jossa pelataan pisteistä, niin tärkeintä on muistaa niiden pisteiden tulevan nimenomaan yhteisellä jutulla, koska meillä ei edelleenkään ole tarpeeksi talenttia, jotta voittaisimme otteluita pelkällä yksilötaidolla.

TUTOn kokoonpanosta puuttuvat pelikieltoja kärsivät Tuomas PyyhtiäOlli Martti sekä Jussi TammelaAdam KalajDavid MudrakIgor Samokhvalov ja Verner Perkkola puolestaan parantelevat vammojaan, eivätkä ole mukana huomisessa ottelussa. Debyyttinsä A-nuorissa sen sijaan tekevät puolustaja Niklas Murto sekä maalivahti Samu Lonkila

Kausi jatkuu vierasotteluilla – Turun derby vuorossa lauantaina

Huomisen kotiottelun jälkeen A-nuorten kausi jatkuu kahdella vierasottelulla. Ensimmäisenä joukkue matkaa tarunhohtoiseen Hakametsään, jossa se haastaa Tapparan. Vielä viime kaudella Tapparan A-nuoria edustanut Karri Forsblom odottaa jo innolla entisen seuransa kohtaamista. 

– Siihen tulee tietenkin pieni jännite ja näyttämisen halu, kun pelaa viime kauden seuraa vastaan, mutta ei sen kummempaa. Siinäkin pelissä on jaossa ne kolme pistettä, mitkä tietenkin kiinnostavat eniten.

Lauantaina vuorossa on puolestaan kauden ensimmäinen paikallisottelu, kun TUTO ja TPS kohtaavat Gatorade Centerissä klo 16:00 alkaen. Aittolan mukaan valmentajan rooli henkisen puolen valmistautumisessa on varsin vähäinen, kun kyseessä on kaupungin herruus.

– Uusi kausi ja uudet kujeet. Mielenkiinnolla odotan, millaisen fiilarin jengi saa peliin aikaiseksi. Ei paikallisvastustajaa vastaan valmistautumisessa tunnetaso voi olla kiinni valmentajan hutunkeitosta, vaan se lähtee jengistä itsestään ja halusta näyttää.

Fosblomille kyseessä on ensimmäinen Turun derby, johon hän lähtee kovin tavoittein.

– Vähän sama juttu, kun Tapparaa vastaan, eli pieni lisäjännite tulee. Ja mitä olen joukkuekavereilta kuullut, niin viime vuoden paikallisväännöt olivat todella hienoja pelejä! Ja paikallispelistä on tietenkin tultava voitto, ja samalla näytettävä, kumpi on Turun ykkösseura A-nuorissa.

A-nuorten huominen kotiavaus alkaa Marli Areenalla klo 18:15. Liput otteluun voit ostaa Marli Areenan lipunmyynnistä hintaan 5€. Ottelun aikana katsojia palvelee Marli Areenan kioski, jonka lisäksi hallista on A-nuorten otteluista tuttuun tapaan avoinna vain Uudenmaankadun puoleinen sivu.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää