A-nuorten joukkueen runko hahmottuu

TUTOn A-nuoret jatkavat onnistuneen avauskauden myötä Nuorten SM-liigassa myös kaudella 2018-2019, ja joukkue kasaantuu jo kovaa vauhtia. Tulevan kauden joukkueen rungon tulevat muodostamaan jo viime kaudelta tutut pelaajat, joiden ympärille tullaan kasaamaan tuoreilla vahvistuksilla höystetty joukkue.

Viime kaudella TUTOn maalilla vahvan läpimurron tehnyt Filip Lindberg nousi kauden aikana aina alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen saakka ja ensi kaudella ”Fille” torjuu kiekkoja Massachusettsin yliopistojoukkueessa NCAA-liigassa. 

Päävalmentajana jatkavan Elmo Aittolan mukaan TUTO A:n maalivahtiosasto tulee Lindbergin poistumisesta huolimatta olemaan kunnossa ja siitä tiedotetaan lisää vielä lähiaikoina.

”Meillä on kaksi uutta maalvahtia kiinnitettynä, joista toiselle on kaavailtu pelaavaa roolia. Toinen pelaava maalivahti on vielä pohdinnan alla ja siihen vaikuttaa myös edustuksen maalivahtitilanne.”

Puolustuksessa jatkuvuutta

Puolustuksen osalta vaihtuvuus tulevan kauden joukkueen osalta on lähes olematonta, sillä viime kauden runkopelaajista ainoastaan Miikka Huhtala ja Aleksi Lampi eivät jatka TUTO:ssa. Ryhmässä on tällä hetkellä 12 puolustajaa, joista slovakkipuolustaja Adam Ziakilla on taskussaan myös Mestis-sopimus.

Viime kaudelta tutuista naamoista TUTO A:n puolustuksen rungon tulevat muodostamaan Timi Lehti, Olli Martti, Verner Perkkola, Wiljam Reinikainen, Tomas Drimal sekä edustuksessakin debytoinut Jere Heino.

Muutoksia hyökkäykseen

Jos puolustusosastolla nähdään jatkuvuutta, tarjoaa TUTO A:n hyökkäyskalusto tulevalle kaudelle Aittolan mukaan uusia tuulia.

”Hyökkäys vastaavasti menee todella uusiksi, mutta kaksi kentällistä kuluneen kauden pelaajista jatkaa myös ensi kaudella.”

Viime kaudella Marli Areenalla kotijoukkueen paidassa luistelleista pelaajista Kupittaalla nähdään tulevallakin kaudella Niklas Konttila, Niklas Valde, Valtteri Virtanen, Jaakko Laine sekä Mestis-sopimuksilla TUTOssa jatkavat Aaro Löyttymäki, Roope Kallio ja Adam Kalaj.

Aittola kertoo, että uusien hyökkääjien kartoittaminen on jo hyvällä mallilla, vaikka joukkueeseen haetaankin vielä kärkiosaamista.

”Ulkopuolelta on muutama erinomainen vahvistus vielä tulossa ja pelipaikasta taistelevia on tulossa sisään mukava määrä. Hyökkäys on myös ainoa osa-alue, johon haemme vielä selvää vahvistusta.”

A-nuorten sopimustilanne kaudelle 2018-2019:
 

Maalivahdit
Niko Virtanen
 
Puolustajat
Timi Lehti
Olli Martti
Verner Perkkola
Wiljam Reinikainen
Tomas Drimal
Jere Heino
Adam Ziak (juniori-sopimus)
 
Hyökkääjät
Niklas Konttila
Niklas Valde
Valtteri Virtanen
Jaakko Laine
Aaro Löyttymäki (juniori-sopimus)
Roope Kallio (juniori-sopimus)
Adam Kalaj (juniori-sopimus)

 

Tulevallakin kaudella näet kaikki TUTOn A-nuorten ja edustusjoukkueen runkosarjan kotiottelut kätevästi TUTO-kortilla! TUTO-kortin voit hannkia nyt 99€ Early Bird -hintaan (norm. 129€) TÄSTÄ! Kaikkien 6.5. mennessä korttinsa ostaneiden kesken arvotaan yksi TUTO-risteily.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää