A-nuorten joukkue valmiina historialliseen kauteen

Historialliseen liigakauteen valmistautuvan TUTOn A-nuorten joukkue on nyt kasassa. Viidentoista vuoden tauon jälkeen pääsarjatasolle palaavan joukkueen runko koostuu viime kaudelta tutuista pelaajista, jonka lisäksi joukkueeseen liittyy kaikkiaan yksitoista uutta pelaajaa.

 

Kiinnostus ollut suurta

TUTOn A-nuorten päävalmentajana toimiva Elmo Aittola kertoo, että kiinnostus tuoretta nousijaa kohtaan on ollut suurta, jonka ansiosta joukkueeseen ollaan löydetty juuri niitä palasia, joita ollaan haettukin.

”Kiinnostus A:ta kohtaan on ollut suurta, ja olen erittäin tyytyväinen siitä, että joukkueeseen on löytynyt nimenomaan kärkipelaajia, joita olemme etsineet. Viime kaudelta jatkavista pelaajista koostuu joukkueen runko, jota olemme nyt saaneet hienosti tuettua.”

Aittolan mukaan ulkopuolelta tulevien vahvistuksien lisäksi menestyksen avain piilee vahvassa rungossa, joka koostuu jo aiemmin TUTOn A-nuorissa pelanneista pelaajista.

”Iso asia on ollut myös se, ettemme menettäneet kokeneempia pelaajia, vaan he halusivat sitoutua mukaan uudelle matkalle. Muutenkin valtaosa pelaajista ovat hyvin tuttuja, ja he istuvat hyvin siihen pelilliseen ajatusmaailmaan ja joukkueena yhdessä toimimisen ajatukseen joka meillä on. Hyvähenkinen ja yhtenäinen joukkue on kaikki kaikessa.

 

 

Maalivahtiosastolle kovan luokan vahvistus

Maalivahtiosastolleen TUTO A saa todella kovan vahvistuksen Espoosta, kun viime kaudella B-nuorten SM-sarjan parhaaksi maalivahdiksi valittu Filip Lindberg siirtyy TUTOon. Omien sanojensa mukaan hänen tavoitteensa eivät rajoitu pelkästään maalivahtina kehittymiseen.

”Tämä on hieno mahdollisuus minulle. TUTO mahdollistaa kehittymiseni sekä jääkiekkoilijana, että ihmisenä, eli kokonaisvaltaisena huippu-urheilijana. Omalta osaltani pyrin auttamaan seuraa saavuttamaan ensi kauden tavoitteet. Odotan jo innolla tulevaa kautta TUTOssa, eli ei muuta kuin kiekkoa kiinni!”

A-nuorten toisena maalivahtina jatkaa liiganousuun päättyneissä pudotuspeleissä huikeat kolme nollapeliä pitänyt Riku Sirviö, joka tulee yhdessä Lindbergin kanssa muodostamaan äärimmäisen kovan maalivahtikaksikon tulevalla kaudella.

 

Huippulupaava Filip Lindberg saapuu TUTOon Espoon Bluesin junioriorganisaatiosta

 

 

Puolustukseen yksi paluumuuttaja ja neljä uutta kasvoa

Vuosina 2014-2016 TUTOn A-nuoria edustanut puolustaja Aleksi Runola tekee paluun Kupittaalle, yhden TPS:n A-nuorissa vietetyn kauden jälkeen. Kausi oli puolustajalle henkilökohtaisella tasolla menestys, sillä hän keräsi kauden aikana kasaan joukkueensa parhaan +/- -lukeman (+15). Myös Pohjois-Amerikan USHS-liigasta kokemusta omaava Runola pääsi kauden 2015-2016 aikana tekemään debyyttinsä TUTOn edustusjoukkueen riveissä, johon hän tulevallakin kaudella tähtää.

”Olen innoissani paluusta Kupittaalle, ja odotukset tulevalle kaudelle ovat kovat. Uskon, että meillä tulee olemaan erittäin kilpailukykyinen joukkue. Tämä on myös hieno mahdollisuus taistella tosissaan paikasta edustusjoukkueessa.”

Täysin uusina pelaajina A-nuorten puolustukseen tulevat KOOVEE:sta saapuva Jere Heino, TPS:n organisaatiossa kiekko-oppinsa saanut Jaakko Laine sekä Porin Ässien B-nuorissa viime kaudella pelannut Miikka Huhtala.

Uutena pelaajana joukkueeseen liittyy myös slovakialainen puolustaja Adam Ziak. Viime kauden Team Slovakian ja HK Popradin riveissä viettänyt Ziak edusti Slovakian maajoukkuetta alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, keräten viidessä ottelussa tehot 0+3. Joukkueen valmentaja Elmo Aittola odottaa nuoresta puolustajasta merkittävää vahvistusta TUTOlle.

”Ziak pelasi MM-kisoissa Suomea vastaan hyvän pelin, keräten tehot 0+2. Kun vertailukohtana tuossa ottelussa oli Suomen ikäluokan parhaimmisto, voidaan Ziakista odottaa A-junioreiden SM-liigaan hyvää vahvistusta. Kuluneella kaudella Adam pelasi pääasiassa Team Slovakian paidassa valtakunnallista A-nuorten sarjaa.”

Viime kauden nousijajoukkueen puolustajista TUTOssa jatkavat Niko Karttunen, Aleksi Lampi, Miikka Marjamäki, Olli Martti, Wiljam Reinikainen, Jyri Varho ja monitoimimiehenä tunnettu Niklas Konttila

 

Aleksi Runola palaa yhden TPS:ssä vietetyn kauden jälkeen takaisin TUTOn riveihin. (kuva @Tauvon Paikka)

 

 

Hyökkäykseen kärkiosaamista Tshekistä 

Hyökkäyksen osalta uusina kasvoina joukkueeseen liittyvät muun muassa Simon Darby, Aaro LöyttymäkiAleksi Halme ja Bluesin paidassa B-nuorten SM-hopeaa kuluneella kaudella voittanut TUTO-kasvatti Markus Raita.

Kaudella 2016-2017 yhdysvaltalaisessa USHL-liigassa Muskegon Lumberjacksia, Cedar Rapids RoughRidersia sekä Chicago Steeliä edustanut Halme saapuu Kupittaalle innoissaan.

”Tosi hyvillä fiiliksillä siirryn TUTOon. Minusta tuntui, että tämä oli paras vaihtoehto. On hienoa palata Suomeen pelaamaan. Olen kuullut paljon hyvää TUTOsta joukkueena ja organisaatiota, joten on hienoa olla osana hyvää organisaatiota, jossa on mahdollisuus kehittyä ja päästä pelaamaan voittavaan joukkueeseen.”

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi joukkueeseen liittyy erittäin mielenkiintoinen vahvistus, kun tshekkiläinen Adam Kalaj saapuu Kupittaalle. Kladnon legendaarisesta kiekkokaupungista kotoisin oleva nuori hyökkääjä pelasi kuluneella kaudella HC Kladnon A-nuorten joukkueessa 31 ottelua tehoin 10+20=30, jonka lisäksi hän edusti kotimaatansa yhdessä alle kahdeksantoista vuotiaiden maaottelussa. Päävalmentaja Aittola antaa tuoreelle tshekkivahvistukselle varauksetonta suitsutusta.

”Adam on äärimmäisen taitava nuori pelaaja, joka tulee Kladnon maineikkaasta kiekkokoulusta. Kladnon pojissa tiivistyy pelitaitavuus sekä kovuus pelata, ja näistä ominaisuuksista Adam on erittäin hyvä mallioppilas. Hän on A-nuorten joukkueelle selkeä kärkivahvistus, jonka hyvät peliominaisuudet on huomioitu myös sillä, että hän oli (NHL-varaustilaisuuteen) rankattu pelaaja Euroopassa.”

Suomalaisen jääkiekon faniksi tunnustautuva Kalaj saapuu Suomeen ja Turkuun odottavaisin mielin.

”Pidän suomalaisesta jääkiekosta, ja toivon, että voin tehdä Suomessa pitkän uran. Haluan pelata TUTO:ssa, koska se tarjoaa minulle loistavan mahdollisuuden päästä Suomeen ja pelaamaan kauniille Marli Areenalle. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan ja uskon taitojeni olevan joukkueelle avuksi. Täällä uskon kehittyväni parhaiten.”

Uusiin kasvoihin kuuluva Aaro Löyttymäki oli kuluneella kaudella TPS:n A-nuorten kolmanneksi paras maalintekijä siitä huolimatta, että hän oli kolmasosan kaudesta sivussa. TPS:n B-nuorista TUTOon saapuva Jesse Nieminen puolestaan voitti kaudella 2014-2015 C-nuorten SM-sarjan pistepörssin.

Viime kauden pelaajista hyökkäyksessä jatkavat Mikke Laurila, Waltteri Kivelä, Toni Mahkonen, Henry Seippell, Roope Kallio, Niklas Valde, Valtteri Virtanen ja Miikka Lehtonen.
 

TUTOn edustusjoukkueen mukana kesän ajan harjoitelleet Roope Kallio, Valtteri Virtanen ja Veeti Vuorio aloittavat kautensa TUTOn A-nuorissa. Jo neljännen kautensa A-nuorissa aloittava Kallio on ehtinyt pelaamaan jo 99 ottelua TUTOn A-nuorten paidassa, iskien tehoja lähes piste per peli tahdilla. Kallio oli myös joukkueen paras pistemies mestaruusjuhliin päättyneissä pudotuspeleissä.

Jatkajien lisäksi Otto Rehelmä, Jere Manninen, Eemeli Schmidt, Jerry KantolaSami Ristolainen sekä Olli Virtanen tavoittelevat pelipaikkaa joukkueesta. 

 

TUTOn riveissä jatkavat Mikke Laurila (vas.) ja Miikka Lehtonen edustavat A-nuorten kokeneempaa kaartia. (kuvat @Tauvon Paikka)

 

 

Valmennus ja taustat kunnossa

Keväällä kaksivuotiset jatkosopimukset tehneet valmentajat Elmo Aittola ja Tommi Elomo saavat tulevalla kaudella seurakseen joukkueen maalivahtivalmentajana aloittavan Jussi Suvannon. Itsekin TUTOa junioreissa edustanut Suvanto saapuu Turkuun hieman eksoottisemmasta kiekkomaasta, sillä vielä viime kaudella mies pysäytteli kiekkoja islantilaisen Skautafélag Akureyrarin riveissä. Torjuntatöiden lisäksi hän toimi Islannissa myös seuran maalivahtivalmentajana, jonka lisäksi hän on toiminut samaisessa roolissa myös naantalilaisen VG-62:n juniorijoukkueissa. TUTOn A-nuoriin siirtymisen hän näkee mieluisana haasteena.

”Siistiä päästä painamaan hommia nuorten ja lahjakkaiden ukkojen kanssa. Tämä on samalla myös itselleni hieno haaste.”

Suvannon mukaan liittymisen lisäksi A-nuorten taustavoimat saavat tuekseen myös paluumuuttajan, kun kaudella 2015-2016 joukkueen apuvalmentajana toiminut Alex Karlsson palaa organisaatioon. Tällä kertaa Karlssonin toimenkuva ei kuitenkaan ole valmentaja, vaan hän toimii A-nuorten managerina. Myös Karlsson lähtee historialliseen liigakauteen innostuneissa tunnelmissa.

”Erittäin hyvillä fiiliksillä palaan tuttuun organisaatioon, joka on vauhdilla menossa eteenpäin. Tuon nuorta osaamista hallinnollisten tehtävien hoitoon ja pyrin aina tekemään parasta mahdollista yhteistyötä eri tahojen kanssa. Menestymään lähdetään aina kentällä ja sen ulkopuolella.”

Edellä mainitun nelikon lisäksi A-nuorten taustajoukkoihin kuuluvat tulevaisuudessakin upeaa ja monivuotista työtä joukkueen eteen tehneet joukkueenjohtaja Matti Koskinen sekä huoltaja Heikki Sartovuo

Isona tukena joukkueen toiminnassa jo aiemmin ollut OP Turun seutu jatkaa TUTOn A-nuorten kummiyrityksenä myös kaudella 2017-2018.

 

TUTO HOCKEY A TOIMIHENKILÖT 2017-2018

 

Vastuuvalmentaja Elmo Aittola
Valmentaja Tommi Elomo
Maalivahtivalmentaja Jussi Suvanto
Manageri Alex Karlsson
Joukkueenjohtaja Matti Koskinen
Huoltaja Heikki Sartovuo

 

 

Jussi Suvanto (vas.) ja Alex Karlsson liittyvät mukaan A-nuorten taustajoukkoihin. (kuvat @Tauvon Paikka)

 

 

Paikallispelit kauden kohokohtana

TUTOn paluu Nuorten SM-liigaan tarkoittaa myöskin hegemoniallisten paikallisotteluiden paluuta joukkueiden ottelukalenteriin. Kauden ensimmäinen Turun paikallinen pelataan Gatorade Centerissä keskiviikkona 11.10. Marli Areenalla joukkueet puolestaan iskevät yhteen lauantaina 2.12. Pelaajien osalta paikallisottelut tarkoittavat täysin omalaatuista ottelua, jota koko kiekkoileva Turku seuraa. TUTO-hyökkääjä Valtteri Virtanen ei tulevia derbyjä liiaksi stressaa, vaan vertaa niitä hieman normaalia totisempiin ulkojäihin.

”Derbyt ovat aina omalaatuisia tapahtumia ja niissä on erityinen tunnelataus. Pelaajat tuntevat suurimmaksi osaksi toisensa, mutta se unohdetaan hetkeksi. Sama asia, kun menisi ulkojäälle, mutta vain kovemmalla sykkeellä ja taistelulla!”

Erityisen paljon vastapuolen pelaajia tuntee kesken kauden 2016-2017 TPS:n A-nuorista Kupittaalle siirtynyt puolustaja Aleksi Lampi, joka ehti pelata Palloseuran A-nuorten riveissä kolmella eri kaudella. Lampi myöntääkin, että tuttujen kavereiden kohtaaminen herättää pientä jännitystä jo nyt. Jännityksestä huolimatta isokokoinen puolustaja ei tingi tippaakaan paikallisotteluiden tavoitteista.

”Se herättää itseasiassa jo nyt pieniä perhosia vatsassa. Siitä on jo niin monta vuotta aikaa, kun viimeksi on näin korkealla tasolla pelattu Turussa paikallispelejä. Ne varmasti tulevat kiinnostamaan jääkiekkopiireissä olevia ihmisiä ympäri Turkua. Tunteet tulevat varmasti olemaan korkealla ja tullaan näkemään todella mielenkiintoisia matseja. Ne tulevat olemaan sarjan kiinnostavimmat ottelut ja varmasti niistä otteluista ei lähdetä hakemaan enempää eikä vähempää kuin Turun herruutta.”

Viime kaudella A-nuorten Mestiksessä komeat 47 tehopistettä iskenyt Miikka Lehtonen nostaa esiin myös sen seikan, että paikallisotteluiden paluu luo monelle pelaajalle ainutlaatuisen näytönpaikan.

”Meillä on monta pelaajaa, itseni mukaan lukien, jotka eivät ole silloin joskus TPS:n A-nuoriin pelaamaan SM-liigaa. Tämä on hieno paikka monelle pelaajalle näyttää ja nähdä samalla, että millainen sarja se SM-liiga oikein on.”

 

 

Kokonaisuus miellyttää

Päävalmentaja Aittola on tämän hetken tilanteeseen erittäin tyytyväinen. Hänen mukaansa joukkue hyppää tulevalla kaudella uudenlaiseen maailmaan, joka tarjoaa jokaiselle mukana olevalle ennen kaikkea valtavan mahdollisuuden.

”Kokonaisuuteen on helppo olla tyytyväinen. Tällä ryhmällä on helppoa lähteä harjoituskaudelle ja siellä nähtävät suoritukset sitten määrittävät sen, millainen joukkue tulee lopulta olemaan. Mikäli joukkueen vahvistaminen tulee vielä mahdolliseksi, niin teemme sen tarkkaan harkiten. Hyppäämme nyt sellaiseen maailmaan, jossa meidän resurssit ovat murto-osa muiden resursseista. Se on valtava mahdollisuus jokaiselle, jotka tekevät töitä TUTOn A-nuorten eteen, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.”

Myös joukkueen hyökkäyksessä jatkava Miikka Lehtonen on tyytyväinen nykyiseen joukkueeseen ja hän uskookin vahvasti omiensa menestysmahdollisuuksiin, vaikka ennakkoasetelmat ovatkin viime vuosista muuttuneet. 

”Tulevaan kauteen lähdetään eri lähtökohdista verrattuna pariin aiempaan kauteen. Olemme olleet aiempina vuosina ennakkosuosikin asemassa, ja jokainen joukkue on halunnut meidän päänahan. Tällä kaudella olemme siinä kiusankappaleen asemassa ja lähdetään jokaista peliä voittamaan. Se joukkue joka meillä on nyt kasassa sisältää paljon potentiaalia, ja mahdollisuudet ovat mihin vaan. Uskalletaan pelata omilla vahvuuksilla omaa peliä ja nautitaan pelaamisesta eikä pelätä virheitä. Uskon että meillä on kaikki mahdollisuudet pärjätä ensi kaudella ja voittaa ihan mikä tahansa joukkue.”

Lopuksi Aittola nostaa esiin vielä yhteisen unelman ja siihen uskomisen.

”Unelma on käsitteenä sellainen, joka tuntuu mahdottomalta muille paitsi itselle. Jos saamme kaikki uskomaan yhteiseen unelmaan, on meillä käsissä sellainen joukkue, joka pystyy kaatamaan kenet tahansa, minä päivänä tahansa.”

 

 

 

 

TUTOn A-nuorten joukkue kaudella 2017-2018

 

NIMI SYNTYMÄVUOSI     SEURA KAUDELLA 16-17 KASVATTAJASEURA      TILASTOT 16-17 (O, M, S, RM)
         

MAALIVAHDIT

       
Filip Lindberg 1999 Blues (B-nuorten SM-sarja) Jäähonka  
Riku Sirviö 1999 TUTO A-nuoret KalPa  
Marcel Mattsson 1998 TUTO A-nuoret IFK Lepplax  
Niko Virtanen 1998 TPS (B-nuorten SM-sarja) TPS   
         
         
         

PUOLUSTAJAT

       
Jere Heino 1998 KOOVEE (A-nuorten Mestis) / KOOVEE (Suomi-sarja) Ilves 33 7+16=26 58min / 2 0+0=0 0min
Miikka Huhtala 1998 Ässät (B-nuorten SM-sarja) Ässät 34 6+16=22 105min
Niko Karttunen 1998 TUTO A-nuoret Lämärit 31 2+6=8 4min
Niklas Konttila 1998 TUTO A-nuoret TUTO 40 8+17=25 8min
Aleksi Lampi 1997 TUTO A-nuoret / TPS A-nuoret / TUTO TPS 20 4+11=15 8min / 14 0+2=2 4min / 2 0+1=1 0min
Jaakko Laine 1999 TPS (B-nuorten SM-sarja) TPS 31 0+3=3 20min
Miikka Marjamäki 1998 TUTO A-nuoret TUTO 35 8+17=25 6min
Olli Martti 1998 TUTO A-nuoret / TPS A-nuoret TUTO 8 0+3=3 29min / 4 0+0=0 2min
Wiljam Reinikainen 1999 TUTO B-nuoret (B-nuorten Mestis) / TUTO A-nuoret TUTO 34 5+19=24 77min / 5 0+1=1 8min
Aleksi Runola 1996 TPS A-nuoret TPS  38 2+5=7 33min
Jyri Varho 1997 TUTO A-nuoret TUTO 32 2+8=10 6min
Adam Ziak 1999 Team Slovakia (SVK U20-sarja) / HK Poprad U18 HK SKP Poprad 32 4+16=20 8min / 5 2+3=5 6min
         
         
         

HYÖKKÄÄJÄT

       
Mikke Laurila 1996 TUTO A-nuoret / VG-62 (Suomi-sarja) TPS 40 15+35=50 10min / 1 0+0=0 0min
Miikka Lehtonen 1996 TUTO A-nuoret / VG-62  TPS 37 13+34=47 22min / 1 0+0=0 0min
Veeti Vuorio 1997 TPS A-nuoret / VG-62 / TUTO Kiekko-67 17 3+7=10 0min / 18 7+5=12 12min / 2 0+0=0 0min
Simon Darby 1997 Karhu-Kissat (A-nuorten Mestis) EHC 34 21+20=41 90min
Aaro Löyttymäki 1997 TPS A-nuoret TPS 29 9+7=16 10min
Toni Mahkonen 1997 TUTO A-nuoret TUTO 8 5+6=11 12min 
Verneri Paijula 1997 TUTO A-nuoret TPS 38 6+17=26 4min
Otto Rehelmä 1997 Lukko A-nuoret Lukko 39 5+5=10 4min
Henry Seippell 1997 TUTO A-nuoret TUTO 28 1+5=6 31min
Roope Kallio 1998 TUTO A-nuoret / TUTO TUTO 39 22+18=40 16min / 2 0+0=0 0min
Jere Manninen 1998 Pelicans (B-nuorten SM-sarja) / Pelicans A-nuoret Frölunda 30 6+5=11 4min / 4 0+1=1 0min
Eemeli Schmidt 1998 Madison (Wisconsin High School League) TPS 30 21+17=38 66min
Niklas Valde 1998 TUTO A-nuoret TPS 29 8+8=16 14min
Valtteri Virtanen 1998 TUTO A-nuoret / VG-62 / TUTO TUTO 23 16+13=29 41min / 1 0+1=1 0min / 2 0+0=0 0min
Aleksi Halme 1999 Chicago Steel (USHL) Ässät 40 3+10=13 20min
Adam Kalaj 1999 HC Kladno U20 / HC Kladno U18 HC Kladno 31 10+20=30 10min / 8 7+7=14 4min
Jerry Kantola 1999 Ässät (B-nuorten SM-sarja) / K-Vantaa (B-nuorten Mestis) TUTO 14 5+1=6 4min / 14 3+12=15 10min 
Jesse Nieminen 1999 TPS (B-nuorten SM-sarja) TPS 42 10+8=18 12min
Markus Raita 1999 Ässät (B-nuorten SM) / Blues (B-nuorten SM) TUTO 14 4+13=17 12min / 32 6+11=17 34min
Sami Ristolainen 1999 TUTO B-nuoret / TUTO A-nuoret TUTO 16 5+13=18 12min / 2 0+1=1 2min
Olli Virtanen 1999 TUTO B-nuoret TUTO 40 11+26=37 14min
Waltteri Kivelä 1997 TUTO A-nuoret TPS 7 0+2=2 41min

 

 

TUTO-kortilla näet vain 99 euron hintaan kaikki TUTOn A-nuorten ja edustusjoukkueen runkosarjan kotiottelut. Oman korttisi voit hankkia TÄSTÄ

 

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää