A-nuorille voitto, Edustuksen pirteä alku ei kantanut loppuun asti

Perjantai-ilta tarjoili tuplasti jännitettävää TUTOn kannattajille, kun edustusjoukkue pelasi harjoituskauden ensimmäisen ottelunsa Forssassa KooVeeta vastaan ja samanaikaisesti A-nuoret kohtasivat Kiekko-Vantaan Marli Areenalla. Seuraavassa on lyhyet raportit molemmista otteluista sekä A-nuorten ottelun tilastot.

TUTO Hockey – Koovee 2-5 (1-0, 1-2, 0-3) TILASTOT

Maaanantaina yhteiset jääharjoitukset aloittanut TUTO Hockey kohtasi kauden avauspelissä Tampereen KooVeen. TUTO toimi ottelussa kotijoukkueena, vaikka pelipaikkana toimikin uunituoreen yhteistyöseuran FPS:n kotiluola Forssassa.

Kotijoukkue tuli otteluun pirteästi ja avauserän lopulla Karri Forsblom siirsi TUTOn 1-0 johtoon. Toisen erän alussa TUTOlle tarjottiin erinomainen paikka johdon lisäämiseen, kun KooVeelta lähti lähes perätysten kaksi pelaajaa jäähylle. Ylivoima ei kuitenkaan tässä kohtaa vielä tuottanut tulosta. Erän puolivälissä tilanne kuitenkin muuttui, kun Oskari Siiki muutti lukemiksi 2-0. KooVee pääsi otteluun mukaan toisen erän lopulla, kun Vili-Jesper Koivula onnistui maalinteossa kahdesti vajaan minuutin sisään. Kun TUTOlle tarjottu kahden miehen ylivoimakaan ei tuottanut erän viime minuuteilla lisäosumia, siirryttiin toiselle erätauolle 2-2 lukemista.

Karri Forsblom teki TUTOn kauden avausmaalin Forssassa (kuva: Shaun Duncan)

Kolmas erä olikin sitten tulosten valossa vahvasti tamperelainen. TUTOn hakiessa vielä parasta terää erikoistilanteissa, esitti KooVee vastaavasti vahvaa ylivoimapelaamista. Se iski kolmannessa erässä kiekon kahdesti ylivoimalla TUTOn maalia vartioineen Waltteri Urpolahden taakse. Kun Koivula onnistui vielä tasakentällisin täydentämään kypärätemppunsa, oli KooVeen voittolukemat valmiit. Ennen KooVeen viidettä osumaa, tarjoutui TUTOlleerinomainen paikka loppukirille. Forsblom ei kuitenkaan tällä kertaa onnistunut viimeistelemään lisäosumaa TUTOlle tuomitusta rangaistuslaukauksesta.

Tuloksesta huolimatta päävalmentaja Antti Virtanen oli tyytyväinen illan pelin antiin.

– Tuloksesta huolimatta hyvä peli meiltä. Pelissä näkyi jo nyt niitä asioita, joita olemme harjoitelleet neljä päivää tällä viikolla. Plussan puolella mainittakoon se, että loimme ottelussa paljon hyviä maalipaikkoja. Miinuksena puolestaan otettujen jäähyjen määrä. Se on saatava selvästi pienemmäksi, jos otteluita aiotaan voittaa. Nyt KooVee pääsi iskemään kolmesti ylivoimalla.

TUTO Hockey A – Kiekko-Vantaa A 5-3 (1-1, 1-1, 3-1)

TUTO Hockeyn A-nuoret pelasivat perjantai-iltana harjoituskauden toiseksi viimeisen ottelunsa, kun Marli Areenalle saapui vastukseksi Kiekko-Vantaan A-nuoret. Tasainen ottelu ratkesi TUTOn eduksi kolmannessa erässä, jossa isännät olivat selvästi tehokkaampi. Harjoituskauden viimeinen ottelu on vuorossa ensi viikon perjantaina, kun Marli Areenalla nähdään TUTOn ja TPSn välinen paikallisderby.

TUTO tuli otteluun isännän ottein, kun pirteästi pelannut Rasmus Kiik siirsi tulostaululla lukemiksi 1-0 jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. TUTOn hallinnassa edennyt avauserä päättyi kuitenkin vantaalaisjuhliin, kun Jose Korsikko tasoitti pelin erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla.

Rasmus Kiik avasi A-nuorten maalihanat perjantaina (kuva: Shaun Duncan)

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa pääsi otteluun paremmin mukaan luoden useita vaarallisia hyökkäyksiä TUTOn päätyyn. Lopulta molemmat joukkueet osuivat erässä kertaalleen, joten toiselle erätauolle siirryttiin 2-2 lukemissa. Kolmannessa erässä TUTOn ykköskenttä Nikita Puzakovin (2+2) ja Marek Chamulan (1+2) johdolla veivät kotijoukkueen lopulta 5-3 voittoon. Voitto-osumaksi jääneestä 4-2 maalista vastasi Tuomas Pyyhtiä, joka pääsi nauttimaan ylivoimalla Puzakovin ja Chamulan esityöstä.

Voitosta huolimatta päävalmentaja Elmo Aittola ei suuremmin iloinnut pelin jälkeen.

-Tänään riitti yksi kenttä ja maalivahti voittamaan pelin. Vähän olen pettynyt pelipaikasta kilpailevien pelaajiemme suorittamiseen, onneksi ylpeyttä sentään oli riittävästi. Sosiaalipelit ovat nyt takana, tästä eteenpäin pelataan kilpakiekkoa.

Tilastot
 
1. erä
2.06: 1-0 Rasmus Kiik (Elias Lampi)
19.14: 1-1 Jose Korsikko
 
2. erä
24.38: 2-1 Nikita Puzakov (Valtteri Virtanen, Marek Chamula)
27.26: 2-2 Akseli Kyttälä (Lauri Savela, Otto Räsänen)
 
3. erä
49.35: 3-2 Marek Chamula (Nikita Puzakov, Valtteri Virtanen)
52.17: 4-2 Tuomas Pyyhtiä (Marek Chamula, Nikita Puzakov)
53.23: 5-2 Nikita Puzakov
59.53: 5-3 Aleksi Friman (Joonas Kaartinen)
 
Maalivahdit
Michal Vojvoda, TUTO Hockey  6+12+6=24/27 torjuntaa
Tommi Steffen, K-Vantaa: 10+6+10=26/31 torjuntaa

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää