A-nuorille runsaasti vahvistuksia – joukkue lähes valmis

Maalivahtiosastolle kolme uutta nimeä

Uusina maalivahteina TUTOn A-nuorten ryhmään liittyvät 2000-luvulla syntyneet Teemu Määttä, Igor Samokhvalov sekä Mikko Salmenoja. Päävalmentaja Elmo Aittola kertoo, että maalivahtiosaston rakennusvaiheessa kandidaatteja oli runsaasti.

”Oli ilo huomata, että TUTOn maalille oli halukkaita aikamoinen kasa. Uskon vahvasti, että valitsimme ryhmäämme juuri ne parhaat maalivahdit.”

17-vuotias Määttä on Oulun Kärppien kasvatti, joka on edustanut kahden viimeisen kauden aikana B-nuorten SM-sarjassa Kiekko-Laseria ja Ilvestä. Aittolan mukaan kyseessä on lupaava maalivahti, jonka viime kausi oli haastava.

”Määtällä on vaikea kausi alla, mutta miehen esityksen Kiekko-Laserin paidassa kaudella 2016-2017 olivat sellaisia, että olemme hyvin kiinnostuneita silloin esiin nousseesta potentiaalista.”

Toinen uusi nimi TUTO A:n maalinsuulla on Helsingin Jokereiden B-nuorten joukkueesta saapuva venäläismaalivahti Igor Samokhvalov. Samokhvalov on suurseura Pietarin SKA:n kasvatti, joka on pelannut Helsingissä jo useamman vuoden ajan. Aittola näkee hänet maalivahtina, joka on nostanut tasoaan jatkuvasti.

”Samokhvalov kasvatti osakkeitaan läpi kauden. Hän omaa kovan potentiaalin maalivahtina ja pidän hyvin paljon siitä mitä olen häneltä nähnyt.”

Joukkueen maalivahtiosaston täydentää viime vuodet Ässien ja TPS:n juniorijoukkueissa torjunut TUTO-kasvatti Mikko Salmenoja. Aittola odottaa 18-vuotiaan Salmenojan tuovan kovaa kilpailua maalivahtiosastolle.

”Salmenoja on tuttu seuran omista juniorijoukkueista. Hän tulee olemaan maalivahtikaksikollemme erinomainen kirittäjä tulevalla kaudella.”

Puolustukseen kärkiosaamista Raumalta

A-nuorten joukkueen puolustus tulee säilymään hyvin pitkälti viime kaudelta tutussa muodossa, sillä joukkueeseen liittyy vain neljä uutta puolustajaa.

Rauman Lukon organisaatiosta Kupittaalle saapuu 21-vuotias puolustaja Niklas Murto, joka on pelannut urallaan 129 ottelua Nuorten SM-liigassa sekä kymmenen ottelua Suomi-sarjaa Forssan Palloseuran riveissä. Aittolan mukaan Murto saapuu Turkuun Mestis-paikka mielessään.

”Murto tulee meille A-nuorten joukkueen kautta hakemaan Mestis-paikkaa. Hän harjoittelee A:n mukana siihen asti, kunnes edustusjoukkue aloittaa, jolloin tarkistamme hänen tilanteensa uudelleen.”

Murron lisäksi A-nuorten puolustus vahvistuu Turun Palloseuran B-nuorten joukkueesta saapuvilla Eetu Uusitalolla, Elias Lammella sekä Tuomas Pyyhtiällä. Vaikka joukkueen puolustuskalusto alkaa näyttää jo valmiilta, saattaa Aittolan mukaan joukkueeseen liittyä vielä uusi puolustaja.

”Muutaman ulkomaalaisen kanssa ollaan vielä keskusteltu ja on mahdollista, että yksi vahvistus liittyy vielä puolustukseen.”

Hyökkäyksessä runsaasti vaihtuvuutta

Puolustuksesta poiketen TUTO A:n hyökkäysosasto tulee kokemaan suuria muutoksia, kun joukkueeseen liittyy peräti yhdeksän uutta hyökkääjää, jonka lisäksi TUTOn B-nuorissa tehoilleet Henrik Hiltunen ja Mikko Lehtonen nousevat mukaan A-nuorten rinkiin.

Kärkiosaamista A-nuorten joukkueeseen tuovat Tapparan A-nuorista saapuvat Karri Forsblom ja Jussi Tammela. 19-vuotias Forsblom oli tällä kaudella Tappara A:n toiseksi paras pistemies, kun taas kaudella 2016-2017 hän sijoittui joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljänneksi.

Aittola kertoo Forsblomin ja Tammelan tulevan organisaatioon juniorisopimuksilla, jonka myötä he tavoittelevat kauden aikana myös Mestis-paikkaa. Pelaajatyypeiltään kaksikko on Aittolan mukaan juuri sitä, mitä TUTOn A-nuorten joukkue kaipaa.

”Forsblom on erinomainen lisä meille. Hän on sellainen liima pelaajien välillä, joka tekee ympärillä olevistaan ketjukavereista parempia pelaajia. Tammela puolestaan nousi viime kauden lopulla takaisin maajoukkuekuvioihin ja hän on sellainen pelaaja, jota arvostan suuresti: hän jättää jokaisessa vaihdossa kaikkensa kentälle ja pystyy tekemään myös tulosta.  

Aittola myös kertoo, että Forsblomia ja Tammelaa kohtaan on ladattu isoja odotuksia.

”Meillä on odotukset siitä, että molemmat taistelevat itsensä Mestikseen vielä tulevan kauden aikana.”

Uusina kasvoina A-nuorten hyökkäykseen liittyvät myös Lukosta saapuva Markus Saarinen, Viron nuorten maajoukkuepelaaja Kristofer Jõgi sekä TPS:n B-nuoria menneellä kaudella edustanut Julius Reunanen. Aittolan kertoo kolmikon tuovan joukkueeseen erilaisia ulottuvuuksia.

”Saarinen teki Lukossa hyvin tulosta ja on kova tekemään töitä ja Jõgi tuo joukkueeseen vahvaa fyysistä pelaamista. Reunasessa puolestaan on piilossa paljon potentiaalia, jota ei ole vielä ulosmitattu.”

A-nuorten hyökkäystä vahvistavat tulevalla kaudella myös TPS:n organisaatiosta saapuvat Rasmus Savolainen, Rasmus Kiik ja Hugo Paltta sekä Suomi-sarjaa VG-62:n paidassa pelannut Niko Torikka.

Aittolan mukaan myös hyökkäysosastolla on odotettavissa vielä lisäyksiä.

”Haemme vielä muutamaa hyökkääjää ensi kauden joukkueeseen.”

A-nuorten joukkue kaudella 2018-2019:

     
  syntymävuosi joukkue kaudella 17-18
MAALIVAHDIT    
Teemu Määttä 2000 Ilves A / Ilves B
Igor Samokhvalov 2000 Jokerit B
Mikko Salmenoja 2000 Ässät B
Niko Virtanen 1999 TUTO A / Kisurit
     
PUOLUSTAJAT    
Niklas Murto 1997 Lukko A / FPS
Jere Heino  1997 TUTO A / TUTO Hockey
Timi Lehti 1998 TUTO A 
Olli Martti 1998 TUTO A 
Verner Perkkola 1999 TUTO A 
Wiljam Reinikainen 1999 TUTO A 
Adam Ziak  1999 TUTO A / TUTO Hockey
Tomas Drimal 2000 TUTO A / TUTO B
Elias Lampi 2000 TPS B
Tuomas Pyyhtiä 2000 TPS B-Akatemia
Eetu Uusitalo 2000 TPS B
     
HYÖKKÄÄJÄT    
Aaro Löyttymäki 1997 TUTO A / TUTO Hockey
Karri Forsblom 1998 Tappara A
Roope Kallio 1998 TUTO A 
Niklas Konttila 1998 TUTO A 
Oskari Lehtinen 1998 TUTO A / Haka
Niklas Valde 1998 TUTO A 
Valtteri Virtanen 1998 TUTO A 
Adam Kalaj 1999 TUTO A / TUTO Hockey
Jaakko Laine 1999 TUTO A 
Hugo Paltta 1999 TPS A-Akatemia
Jussi Tammela 1999 Tappara A
Niko Torikka 1999 VG-62
Henrik Hiltunen 2000 TUTO B
Mikko Lehtonen 2000 TUTO B
Kristofer Jõgi 2000 Jokerit B
Rasmus Kiik 2000 TPS B
Julius Reunanen 2000 TPS B
Markus Saarinen 2000 Lukko B
Rasmus Savolainen 2000 TPS B

Tulevallakin kaudella näet kaikki TUTOn A-nuorten ja edustusjoukkueen runkosarjan kotiottelut kätevästi TUTO-kortilla! TUTO-kortin voit hannkia nyt 99€ Early Bird -hintaan (norm. 129€) TÄSTÄ! Kaikkien 6.5. mennessä korttinsa ostaneiden kesken arvotaan yksi TUTO-risteily.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää