A-nuorilla edessä tuplaviikonloppu kotikaukalossa

TUTO Hockeyn A-nuorilla on edessään työntäyteinen viikonloppu, kun joukkue pelaa kotikaukalossaan sekä KalPan että SaiPan A-nuoria vastaan. Viikonlopun tavoitteena on jatkaa siitä pelillisestä ilmeestä, johon viime lauantain Ilves-ottelu päätettiin.

”Emme voi olla tyytyväisiä pelilliseen suorittamiseen”

Ensimmäisestä kuudesta ottelustaan Nuorten SM-liigassa TUTO A on hävinnyt viisi ja voittanut yhden. Otteluissa kohdatut vastustajat ovat olleet äärimmäisen kovia, sillä viidestä TUTOn kaataneesta joukkueesta HPK, Kärpät, Tappara ja Ässät majailevat koko sarjan kuuden parhaan joukossa.

Vaikeat vastustajat eivät kuitenkaan kelpaa tekosyyksi päävalmentaja Elmo Aittolalle, joka ei ole tyytyväinen toistaiseksi saavutettuihin tuloksiin.

”Yhdessä joukkueen kanssa meillä on ollut odotuksia, ja siihen nähtynä emme voi olla tyytyväisiä pelilliseen suorittamiseen, emmekä todellakaan voittojen määrään.”

Ilves-ottelun ilmeestä voimaa viikonloppuun

Vaikka tappiosarake onkin karttunut voittosaraketta runsaammin, on TUTO A:n runkohyökkääjiin kuuluva Veeti Vuorio tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen.

”Odotan viikonlopun peleissä nähtävän samanlaista hyvää taistelua ja asennetta mitä oli jo Ilves-ottelussa, vaikka siitä ei voittoa tullutkaan. Meidän tekeminen on parantunut peli peliltä ja uskon, että se alkaa myös pian näkymään tulostaululla.”

Myös päävalmentaja Aittola on Vuorion kanssa samoilla linjoilla siitä, että Ilvestä vastaan pelatun ottelun loppupuolella nähty ilme on saatava mukaan, mikäli tuplaviikonlopusta mielitään pisteitä kerätä.

”Ensimmäiset pari viikkoa meni matkustaessa ja palautellessa. Nyt saatiin pari vapaapäivää ja saadaan olla koko viikko kotona. Odotan viikonlopulta positiivista energiaa ja näyttämisen halua. Tavoite on, että pystymme jatkamaan suoraan siitä, mihin Ilves-ottelussa jäimme.”

Vuoriolla on myös selkeä näkemys siitä, miten tappiot käännetään voitoiksi tulevana viikonloppuna.

”Joka jätkän täytyy olla valmiina ja hereillä heti alusta asti. Peleissä on nyt käynyt niin, että ollaan annettu vastustajalle pari maalia eteen ja vasta sitten herätty taistelemaan. Paikkoja meillä on kyllä ollut, mutta viimeistely täytyy saada kuntoon, ja maalinteon nälän on oltava suurempi.”

KalPa aiheuttaa päänvaivaa avauspelaamisellaan

Lauantaina vastaan asettuva KalPa on kerännyt ensimmäisestä viidestä ottelustaan yhdeksän pistettä, joilla se sijoittuu Nuorten SM-Liigassa sijalle 10. Joukkueen tehokkaimpana pistemiehenä on alkukaudesta häärinyt 18-vuotias Aleksi Klementti, joka on viidessä pelaamassaan ottelussa iskenyt 7 (3+4) tehopistettä. Muita mielenkiintoisia nimiä KalPan A-nuorten joukkueessa ovat muun muassa viime kaudella 22 peliä Liigassa pelannut hyökkääjä Henri Knuutinen sekä joukkueeseen täksi kaudeksi liittynyt unkarilaisvahvistus Brúnó Kreisz.

Vahvasta kiekkokontrollistaan tunnetun KalPan suurimpiin vahvuuksiin kuuluu pelin avaaminen, jonka myös Aittola on pannut merkille.

”Melko nuori joukkue, joka pysyy paljon kiekossa. Heidän avauspelaamisen murtaminen tulee olemaan meille iso haaste, joten työmäärien pitää olla korkeat etenkin luistelussa.”

”Varsin mielenkiintoinen miekkailu”

Sunnuntaina Kupittaan kirkkaisiin valoihin luistelee puolestaan työteliäästä pelityylistään tunnettu SaiPa A. Lappeenrantalaiset ovat aloittaneet sesongin vahvasti, sillä sarjassa viidentenä majaileva joukkue on kerännyt kuudesta pelaamastaan ottelusta jo 12 pistettä. Aittolan mukaan sunnuntaina edessä on mielenkiintoinen ottelu.

”SaiPa on vauhdikas ja työteliäs joukkue, joka ei kumartele ketään. Tästä ottelusta saadaan varsin mielenkiintoinen miekkailu.”

Pelaajistosta SaiPa A:n osalta esiin nousevat etenkin joukkueen paras pistemies Jesse Hallikas (3+5), joka on urallaan pelannut myös yhdeksän ottelua Liigassa, sekä Helsingin IFK:n junioriorganisaation ja NAHL-joukkue Odessa Jackalopesin kautta SaiPaan päätynyt ranskalaishyökkääjä Bastien Maia.

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää