A-nuoret valmiina uuteen kauteen

TUTO Hockeyn A-nuoret aloittivat jääharjoittelut jo heinäkuussa. Tällä hetkellä käynnissä on toinen viikko jäällä. Tämä viikko huipentuu lauantaina (3.8.) pelattavaan kauden ensimmäiseen harjoitusotteluun Karhu HT:ta vastaan. Ottelu alkaa Marli Areenalla klo 16.30 ja siihen on vapaa pääsy yleisöllä.

-Olen erittäin tyytyväinen siihen, kuinka paljon kiinnostusta TUTOn A-nuoret on herättänyt. Tulevan kauden ryhmä on urheilullisesti aiempaa kovempi. Se on erilainen ja viime kautta selvästi kokeneempi. Joukkue saa pelikauden aikana vahvistuksia myös edustusjoukkueen puolelta, jossa on useita ikänsä puolesta vielä Nuorten SM-liigassa pelaamaan pystyviä pelaajia. Näin kuvailee TUTO Hockeyn A-nuorten päävalmentaja Elmo Aittola kauden 2019-2020 pelaajarunkoa.

Tulevalla kaudella yritämme ottaa seuraavan askeleen organisaationa ja luoda junioripolkuumme jatkuvuutta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pyrimme pitämään b-junioreita mukana ryhmässä
aikaisempaa enemmän. Oman junioripolun kehittäminen on äärimmäisen tärkeää koko organisaatiolle. Nyt kun tie A-nuorista edustusjoukkueeseen on kunnossa, pitää seuran ottaa seuraava askel. Siinä luomme B-nuorista ja sitä nuoremmista TUTOn juniorijoukkueista tien A-nuoriin, Aittola jatkaa.

TUTO Hockeyn A-nuorten päävalmentaja Elmo Aittola lähtee luottavaisena uuteen kauteen. (kuva: Shaun Duncan)

Meillä oli jo kesän alussa erinomainen kilpailu joukkueessa, kovempi ja parempi kuin koskaan aikaisemmin. Viime viikolla tilanne parani vielä entisestään, kun jääharjoitusten alkaessa rinkiin liittyi useampi tryoutin kautta paikkaa hakeva pelaaja. Odotusarvo erityisesti ulkomaalaisiin pelaajiin on korkea. He ovat lähtökohtaisesti viime kausia tasokkaampia ja heistä odotetaan joukkueelle vahvistuksia ja vastuunkantajia.

Maalivahtiosasto joukkueen selkäranka

Joukkueen maalivahtitilanne on etukäteen ajatellen viime kautta varmemmalla pohjalla, kun kevätkaudella loisto-otteita esittänyt Waltteri Urpolahti jatkaa TUTOssa. Urpolahti metsästää ensisijaisesti peliaikaa edustusjoukkueesta, mutta on ikänsä puolesta käytettävissä vielä Nuorten SM-liigassakin, jossa hän on kuulunut sarjan eliittiin viimeiset pari kautta. A-nuorten toinen maalivahti, Michal Vovodja, saapuu Slovakian mahtiseurasta Slovan Bratislavasta. Vovodja pelasi viime kaudella jo kolme KHL-ottelua Bratislavan paidassa. Maalivahtikolmikon täydentää TUTOn B-junioreiden ykkösmaalivahti Lukas Klikan, jonka kanssa TUTOlla on kahden vuoden sopimus. Kolmikon lisäksi joukkueen maalivahtivahvuuteen kuuluvat Cristopher Jogi ja Mikko Salmenoja.

Waltteri Urpolahti aloittaa toisen kautensa TUTO-paidassa. (kuva: Shaun Duncan)

Aittola on erittäin tyytyväinen maalivahtitilanteeseen.

– Aika turvallisin mielin voidaan liikkua maalivahdeissa, ei ole yhdestä miehestä kiinni. Urpolahti ja Vovodja luovat erinomaisen perustan ensi kauteen. Jogi ja Salmenoja antavat kaikkensa joka päivä harjoituksissa täydentäen näin joukkueen maalivahtitilanteen. Lukas Klikalla on puolestaan edessä erittäin kirkas tulevaisuus.

Haavanlammesta puolustuksen johtaja

Puolustuksen runko koostuu tällä hetkellä pääosin jo viime kaudella pelanneista pelaajista. Pakistossa isännän otteita odotetaan ensisijaisesti Verner Perkkolalta sekä Elias Lammelta. Tuomas Pyyhtiä ja Tomas Drimal ovat niin ikään vakiinnuttaneet paikkansa pakistossa. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät Slovakian maajoukkuepuolustaja Michal Ganz, joka seuraa Adam Ziakin jalanjälkiä TUTOon. Puolustuksen johtajaksi saapuu Bluesissa viime kaudella SM-hopeaa voittanut Justus Haavanlammi. Haavanlammi tulee lähtökohtaisesti olemaan joukkueen peliaikakuningas. Viimeisimpänä vahvistuksena joukkueeseen on siirtynyt Eero Kiiski, joka saapuu Turkuun HIFK:sta. Kiiski on isokokoinen oikealta ampuva pakki. TUTOn B-nuorista paikan joukkueesta on taistellut Iiro Kyllästinen, joka on nimetty jo joukkueen sisällä Vehmakseksi sitkeistä otteistaan johtuen.

Tuomas Pyyhtiä nähdään myös ensi kaudella TUTOn takalinjoilla. kuva: Shaun Duncan

Puolustuksessa Aittola näkee suurta potentiaalia.

– Käytännössä meillä on kuusi pelaavaa pakkia, joilla on jokaisella vähintään kausi alla nuorten SM-liigaa, joten pakistossa on kyllä kokemusta. Pakiston rakenne on monipuolinen ja se sisältää ison potentiaalin. Itse odotan Haavanlammelta sekä Perkkolalta selkeää suunnannäyttöä muille ja kovaa kilpailua peliajasta. Varsinkin Tuomas Pyyhtiä ja Tomas Drimal ovat kesän aikana ottaneet todella hyviä harppauksia miehistymisessä.

Hyökkäysvoimaa Jyväskylästä,  Raumalta ja Slovakiasta

Suurimmat muutokset joukkueessa ovat tapahtuneet hyökkäyksessä. Neljännen kauden joukkueessa aloittava Valtteri Virtanen on yksi jatkajista ja samalla viimeinen nousijajoukkueen jäsen. Muita viime kauden joukkueesta ryhmästä jatkavia pelaajia ovat Henrik Hiltunen, Rasmus Kiik, Antton Koskinen, Rasmus Savolainen, Niko Torikka ja Jani-Petteri Ylikännö.

Valtteri Virtanen aloittaa 4. kautensa TUTOn A-nuorissa. Hän on viimeinen nousijajoukkueen jäsen. Kuva: Shaun Duncan.

Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät Jyväskylästä saapuva Tommi Niskanen ja Rauman Lukosta siirtyvä Erkki Laiho. Kaksikko tavoittelee myös paikkaa TUTOn edustusjoukkueesta. Slovakiasta joukkueen hyökkäykseen saapuvat syöttötaikuri Marek Chamula, monipuolinen Alex Dubovecky ja maajoukkuepelaaja Jakub Nespala.

Muina uusina kasvoina joukkueessa nähdään virolaiset Andre Linde sekä Nikita Puzakov. Mielenkiintoisiin uusiin kasvoihin kuuluu myös Oskari Rauhala, joka palaa Tampereelta Turkuun. Rauhala omaa erittäin hyvän maalintekopotentiaalin. Joukkueeseen liittyvät myös Rauman Lukon ja TPSn B-juniorijoukkueiden kapteenit Jesse Kaupinsalo ja Tomi-Petteri Ansio.

Joukkueesta hakevat paikkaa lisäksi Justus Hartman, Mikko Kotikivi, Nikita Kochubenik, Daniel Kovanen, Ilya Morozov ja Rene Pylväinen.

B-junioreissa pelaavat Jan Bergman, Eliel Hautajärvi, Lukas Klika, Jalmari Mäkelä, Kim Normia, ja Saku-Petteri Ruohola ovat harjoitelleet joukkueen mukana koko kesän.

Edustusjoukkueessa pelaavista pelaajista joukkueessa saatetaan nähdä kauden aikana Karri Forsblom, Roope Kallio ja Mark Viitanen, jotka ovat ikänsä puolesta vielä pelikelpoisia Nuorten SM-liigassa.

Aittolan mukaan hyökkäysarsenaali on laaja ja kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kova.

-Hyökkäykseen on paljon laajuutta ja kilpailu pelipaikoista on on kovaa. Meillä on positiivinen tilanne ja olemme ottaneet isoja harppauksia kuluneen kahden kauden aikana. Oman mausteensa joukkueeseen tuo se, että meillä on paljon erillaisia pelaajia erillaisista kulttuureista. Ensimmäisenä asiana onkin katsoa ketkä omaksuvat meidän toimintatapakulttuuurin. Vielä viime kaudella paikkaan kokoopanosta riitti välillä pelkkä paikallaolo, mutta nyt kilpailu sekä urheilullisuus on tasolla, jossa yhdelläkään vapaamatkustajalla ei ole paikkaa ryhmässä. Peliaika ja -paikka ei ole todellakaan selviö kaikille joukkueessa. Edustuksen mukana olevat pelaajat pelavat ainakin alkuun A:ssa ja heiltä odotetaan vain suuria tekoja.

Kapteenisto valittu

A-nuorten kapteenisto on myös valittu. Kaudella 2019-2020 joukkueen kapteenina toimii hyökkääjä Jani-Petteri Ylikännö ja varakapteeneina Elias Lampi sekä Verner Perkkola.

Jani-Petteri Ylikännö on TUTO Hockeyn A-nuorten kapteeni kaudella 2019-2020. Kuva: Shaun Duncan

TUTO Hockey A-nuorten kesäryhmä 2019

Maalivahdit    
Waltteri Urpolahti 1998 TUTO Hockey A
Christopher-Kullervo Jogi, EST 2000 KJT-Haukat /GrIFK
Mikko Salmenoja 2000 TUTO Hockey A
Michal Vovdja, SLO 2000 HC Slovan Bratislava
Lukas Klika, CZE 2003 TUTO Hockey C
     
Puolustajat    
Justus Haavanlammi 1999 Blues
Verner Perkkola ”A” 1999 TUTO Hockey A
Rene Pylväinen 1999 JYP
Tomas Drimal, CZE 2000 TUTO Hockey A
Elias Lampi ”A” 2000 TUTO Hockey A
Tuomas Pyyhtiä 2000 TUTO Hockey A
Eetu Uusitalo 2000 TUTO Hockey A
Michal Ganz, SLO 2001 HC Banska Bystrica
Eero Kiiski 2001 HIFK
Iiro Kyllästinen 2001 TUTO B
     
Hyökkääjät    
Erkki Laiho 1998 Rauman Lukko A
Valtteri Virtanen 1998 TUTO Hockey A
Marek Chamula, SLO 1999 HC Banska Bystrica
Andre Linde, EST 1999 KJT-Haukat A
Tommi Niskanen 1999 JYP A
Niko Torikka 1999 TUTO Hockey A
Alex Dubocecky, SLO 2000 HC Slovan Bratislava
Heikki Hiltunen 2000 TUTO Hockey A
Jesse Kaupinsalo 2000 Rauman Lukko A
Rasmus Kiik, EST 2000 TUTO Hockey A
Ilya Morozov, RUS 2000 Imatran Ketterä B
Jakub Nespala, SLO 2000 HK Poprad
Oskari Rauhala 2000 Tappara A
Rasmus Savolainen 2000 TUTO Hockey A
Jani-Petteri Ylikännö ”C” 2000 TUTO Hockey A
Tomi-Petteri Ansio 2001 TPS B
Justus Hartman 2001 Rauman Lukko B
Nikita Kochubenik, RUS 2001 KJT-Haukat B
Antton Koskinen 2001 TUTO Hockey A
Daniel Kovanen 2001 TPS B-Akatemia
Nikita Puzakov, EST 2001 Narva HK PSK
Saku-Petteri Ruohola 2001 TUTO
Eliel Hautajärvi 2002 SFHA
Kim Normia 2002 TUTO
Jan Bergman 2004 TUTO
Jalmari Mäkelä 2004 TUTO
     
     
     
     

 

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää