A-junnut antoivat joululahjan jo förskottiin

Nuorten Mestiksen karsintasarja on pelattu ja mikä upeinta, TUTO Hockeyn A-nuoret selvittivät tiensä äärimmäisen mallikkaasti varsinaiseen Nuorten Mestikseen. Hieman yli kuukausi sitten joukkueen otteet olivat yhtä pimeitä kuin syksyinen Varsinais-Suomi mutta valmentajavaihdoksen jälkeen joukkue napsi kymmenen – kyllä – kymmenen perättäistä voittoa. Voiko joukkue siis saada – tai vastaavasti kannattajilleen antaa parempaa joululahjaa, ja vielä förskottiin? Ei voi.

Nuoren joukkueen kausi alkoi Mikko Rauteen ohjailussa ja alkuun meno oli mitä maukkainta. Pisteitä ropisi tasaisesti ja ainoastaan karsintalohkon suvereenisti voittanut K-Vantaa sekä helsinkiläinen EHC olivat jonkin sortin kantona kaskessa kun mentiin eikä meinattu. Siitä huolimatta että maalivahtipeli ei kaikissa otteluissa ollutkaan vielä ”kohillaan”, homma toimi silti. Lokakuussa kohdattiin Naantalissa VG-62 ja tuo runsasmaalinen ottelu, joka päättyi naantalilaisten jatkoaikavoittoon, mursi joukkueen henkisen selkärangan. Tämän jälkeen oli vaikeaa ja sarjajumbo HPK Teamkin voitettiin vain vaivoin. Seuran johdon oli aika reagoida.

Ilkka Saarelan Midaksen kosketus

Marraskuun viidentenätoista päivänä TUTO Hockeyn nettisivuilla uutisoitiin A-nuorten valmennuskaksikon vaihdosta. Mikko Rauteen ja Ville Aarnion saappaisiin astuivat aikanaan TUTOn Mestis-joukkueessakin pelannut Ilkka Saarela sekä pitkän karriäärin tutolaisvalmennuksessa tehnyt Petteri Koskinen. Kaksikon ensimmäinen koetinkivi oli HPK Teamin voittaminen kotona Marli Areenalla. Tuo taisto oli vielä sellaista untuvikkoräpiköintiä mutta jo seuraavana päivänä saatiin myrskyvaroitus. Tuolloinen sarjakakkonen Tampereen KOOVEE sai poistua kaukalosta jatkoajan jälkeen tappion karvas kalkki niskassaan. Tämän maagisen sunnuntain jälkeen ei ollut enää sellaista voimaa ja tahoa Nuorten Mestiksen karsintalohkossa kaksi, joka olisi pysäyttänyt liukkaan turkulaisryppään.

Rinta rottingilla kohti tosipelejä

Varsinainen Nuorten Mestis käynnistyy 5. tammikuuta 2013. Sarjassa pelaavat seuraavat kahdeksan joukkuetta: K-Vantaa, KOOVEE, TUTO Hockey, EHC, Blues Ak, Karhu-Kissat, KooKoo sekä SaPKo. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, minkä jälkeen on selvillä mikä on se tiimi, joka etenee liigakarsintaan. TUTO Hockeyn A-nuorten mahdollisuudet selvitä jopa kaikkein pyhimpään ovat yhtäläiset muiden joukkueiden kanssa. Joukkueen esitykset viimeisen kuukauden ajan ovat olleet sellaisia, ettei tarvitse mitään selitellä. Joonas Larinmaa ja Lauri Puputti miehittivät pistepörssin paikat yksi ja kaksi. Kimmo Meriläisen otteet kohenivat mitä pidemmälle karsintasarja eteni. Pakistossa Simo Pasonen sekä Riku Väkiparta toivat joukkueen alakertaan jämäkkää varmuutta. Mutta mikä tärkeintä, osoitti joukkue viimeisen kymmenen ottelun aikana että TUTO Hockeyn A-junnut ovat ennen kaikkea joukkue isolla J:llä. Tosipelit alkavat siis tammikuussa ja nyt jos koskaan yleisön tuki on todella tarpeen kun TUTO Hockeyn A-nuoret suuntaavat kohti Nuorten SM-liigaa.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää