A-juniorit: Rauteen mietteet puolimatkan krouvissa

HIEMAN RUNSAS PUOLET NUORTEN MESTIKSEN KARSINTASARJASTA ON PELATTU. MITEN TUTO HOCKEYN A-JUNNUT OVAT MIELESTÄSI ALKUKAUDEN KLAARANNEET?

Alkukausi sujui pisteiden valossa ihan kivasti. Pelissä oli yritystä ja monessa pelissä tulimme takaa ohi. Toinen kierros ei sujunut enää hyvin. Asenteessa oli suuria puutteita eri peleissä ja kun peli ei enää käynnistynytkään nappia painamalla niin pisteitäkään ei enää tullut. Vielä ollaan 4 joukossa mikä on joukkueen virallinen tavoite.

SARJAN ALUSSA PELI RULLASI KUIN UNELMA MUTTA SITTEMMIN FLOW HIUKAN HIIPUI. MISTÄ TÄMÄ MIELESTÄSI JOHTUI?

Alettiin luulemaan itsestään liikoja mikä on nyt sitten kostautunut. Peleissä on liikaa vuoristoratamaisuutta eikä pystytä kuin harvoin pelaamaan täydet 60 minuuttia kurinalaisesti. Viime peleissä kokoonpano on myös muuttunut paljon loukkaantumisten takia. Tämäkin voi olla yksi syy pelin heikkouteen mutta ei mennä tämän taakse tappioita selitellessä. Ratkaisutilanteissa ei olla pystytty kääntämään peliä itsellemme.

NUORTEN MESTIKSEN KARSINTASARJASSA PELATAAN 28 OTTELUA PER JOUKKUE. ONKO JÄRJESTELY MIELESTÄSI TOIMIVA?

Kaksi kierrosta olisi ollut hyvä, eli kerran kotona ja vieraissa per joukkue.(14 peliä) Tämä riittäisi selvästi ja todennäköisesti ensi kaudella näin tulee myös sarjaohjelma olemaan.

MITKÄ OVAT OLLEET ALKUKAUDEN TOPIT JA FLOPIT A-JUNNUJEN EDESOTTAMUKSISSA?

Topit: Ykköskenttä ollut hyvä, samoin puolustajista muutama nostanut tasoaan hienosti kauden edetessä. Atte Virtaniemessä on selkeät hyvän pelaajan elkeet. Nuori poika pelannut on hienosti puolustuksessa. Tuleva TUTO Hockeyn edustuspelaaja??

Flopit: Maalivahtipeli(selkeän ykkösmaalivahdin puuttuminen) ja puolustuspelaaminen sekä maalinteko. Liian vähän noussut ns. uusia tähtiä. Suorittaminen on ollut liian tasaista siis. Ongelma on ollut myös selkeän kakkoskentän puuttuminen. 

TUTON A-JUNNUJEN KUUSI EDELLISTÄ OTTELUA ON PELATTU VIERASKENTILTÄ. NOISTA OTTELUISTA SAALISTETTIIN ”VAIN” NELJÄ PISTETTÄ. MENIKÖ KAIKKI ODOTUSTEN MUKAAN VAI JÄIKÖ PETRATTAVAA?

No tietysti jäi petrattavaa ja paljon kun jokainen peli oli voitettavissa ja pisteitä tuli vain 4/24. Tämä jakso oli suuri pettymys sekä joukkueelle että valmennukselle. Loukkaantumiset sekoittivat pahasti viime viikonlopun kokoonpanon. Maalivahtipeli ei valitettavasti ole toiminut.

PAIKKA NELJÄN JOUKOSSA VAATII RUTOSTI TÖITÄ. MILLÄ RESEPTEILLÄ TUTO HOCKEYN A-JUNNUT LUNASTAVAT PAIKKANSA VARSINAISESSA NUORTEN MESTIKSESSÄ?

Tahtotila ja voittavan joukkueen kurinalaisuus on saatava taas tasolleen. Pojilla löytyy taitoja mutta nyt on viimeinen hetki kaivaa ne esiin. Uskon ja tiedän että tämä joukkue on neljän parhaan joukossa 16.12.2012. Mutta tosiaan paljon se vaatii töitä ja tason nostamista usealla pelaajalla. Edelleen kaikki on omissa käsissä. Seuraava tärkeä peli on jo lauantaina VG:tä vastaan joka on pelannut hienosti tässä sarjassa joten haastetta riittää. Oman pelin löytäminen ja paluu alkukauden tasolle on siis ainoa keino tavoitteemme täyttämiseksi.

 

TUTO Hockey A jatkaa taistelua Mestiksen karsintasarjassa lauantaina 10.11. klo 13.50, kun Marli Areenalle saapuu vastustajaksi VG-62. Yleisöllä on otteluun vapaa pääsy. Sisäänkäynti alakerran kautta.

Jaa eteenpäin:

alkusarja uuden edessä mestiksessä TUTOn kausi käynnistyi monen vuoden tauon jälkeen U20 Mestiksessä. Kauteen lähdettiin turkulaisimmalla...

Lue lisää

KAUDEN 24-25 KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!  Nyt myynnissä rajoitettu erä kausikortteja erikoishintaan! Jokainen kausikortti on numeroitu, joten...

Lue lisää

TERVETULOA KEVÄÄN 2024 TUTO-RISTEILYLLE! Risteilemme Viking Linen kanssa maailman upeimmassa saaristossa lauantaina 18.5.2024 Varma kevään merkki...

Lue lisää