A-juniorit: Momentum jota ei hukattu

TUTO Hockeyn A- junnujen taivaL Nuorten Mestiksen karsintasarjassa jatkui viikonloppuna kahdella kotiottelulla Marli Areenalla. Vastukset olivat sarjan ääripäästä sillä perjantain vastustaja oli sarjaa tuolloin johtanut KOOVEE ja lauantaina vastassa oli puolestaan sarjajumbo HPK Team. Oleellisin viikonlopun matseissa saavutettiin. Molemmista otteluista raavittiin kasaa täysi pistepotti ja taas on kiva porskuttaa sarjassa eteenpäin.

TUTO Hockeyn A-junioreilla oli voitokas viikonloppu Marli Areenalla

Perjantai- illan tunnelmaa TUTO Hockeyn ja Tampereen Kilpa-Veljien eli KOOVEEn välisessä ottelussa oli saapunut todentamaan mukavan kokoinen yleisöjoukko. Ottelusta oli odotettavissa tiivis ja tasainen jo pelkästään pistetilanteenkin pohjalta. Vierasjoukkueen heti kohta ottelun alkuun saama kiinnipitämisjäähy vapautti kotijoukkueen siitä kipsistä jonka se takuuvarmasti oli harteilleen kasannut viikko sitten hävityssä K-Vantaa ottelussa. Oscar Ailion maali tuli niin sanotusti kreivin aikaan ja varsinkin ottelun toisessa erässä kotijoukkue vei KOOVEEtä kuin sitä kuuluisaa litran mittaa. Toisen erän jälkeen tulostaululla loiskottivat lukemat 6-2. TUTOn maaleista olivat vastanneet Ailion lisäksi Miro Kivinen, Anton Vidgren, Lauri Puputti, Vertti Virtaniemi sekä Johannes Lehto.

 

KOOVEE herää

Kuten olettaa sopi, aloitti vierailijat kolmannessa erässä huikean takaa-ajon joka johti siihen että kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää noin pari minuuttia, olikin maaliero enää yksi maali. Loppuminuuteilla kotijoukkue ei kuitenkaan joutunut jäähynarvoisesti rikkomaan ja Joonas Larinmaa saikin sinetöityä voiton lotkauttamalla limpun tyhjiin. Voitto KOOVEEstä oli Mikko Rauteen suojateille psykologisesti kultaakin kalliimpi sillä sarjakärjen päänahan metsästys palautti sen itsetunnon joka kotijoukkueelta K-Vantaan toimesta riistettiin.

 

Vastaantulija HPK

Lauantain ottelu Marli Areenalla sen sijaan oli jääkiekko- ottelu jossa ei liiemmin kamppailtu. Jo ensimmäisen erän puolivälin kohdalla lukemat valotaululla olivat 3-0. Hämeenlinnalaiset saivat vyörytettyä hyökkäyksiään korkeintaan Rengon kohdalle. Lähes jokaisessa kolossa kaukalossa pyöri sinipaitainen äijä joka käänsi pelin kohti Santeri Rajamäen vartioimaa maalia. Kotijoukkue mätti maaleja laajalla rintamalla siten että seitsemän eri tutolaista sai nimensä maalintekijöiden listoille. Joonas Larinmaan saldo maalitehtailussa oli kypärätempun mittainen. 5-0- tilanteessa HPK vaihtoi maalivahtia ja hetken aikaa näyttikin siltä että vieraat pääsevät mukaan peliin mutta loppulukemat 9-1 eivät jätä mitään arvailujen varaan. Ainokainen TUTO- päähän lirahtanut kuti voidaan laskea muuten varmasti pelanneen maalivahti Juuso Ikosen piikkiin. Maalivahtien torjunnat illan ottelussa olivat 17-57 kotijoukkue ensin mainittuna.

 

TUTO Hockey A – KOOVEE A tilastot

 

TUTO Hockey A – HPK Team A tilastot

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää