A-juniorit: Ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan taisteltu

Nuorten Mestis, välierät

TUTO Hockey A – EHC 6-0 (1-0, 3-0, 2-0) TILASTOT

TUTO johtaa välieriä 1-0 otteluvoitoin. Finaalipaikkaan tarvitaan kaksi voittoa.

Mikä onkaan luonnikkaampi tapa katkaista pitkäperjantain pitkuus kuin ladata päivän ohjelmaan mielekästä tekemistä. Tällaista oli tarjolla ainakin Marli Areenalla kun Nuorten Mestiksen välierät alkoivat. TUTO Hockeyn ja EHC:n välinen ottelu tarjosi heti alkuminuuteista lähtien yleisöönmenevää vauhdikasta kiekkoa eikä viikontakaisesta hiiviskelymentaliteetista ollut tietoakaan. Huikean esityksen kruunasi TUTO Hockeyn A-junnujen roima 6-0 voitto.

Pitkäperjantain taistelupari on kuluvan kauden aikana oppinut tuntemaan toisensa varmaan paremmin kuin ne omat taskunsa. Ennen pitkäperjantain matsia joukkeet olivat kohdannet toisensa jo seitsemän kertaa. Meininki on kuin NHL:stä tai KHL:stä ikään. Joukkueiden vajaa viikko sitten pelattu ”pakkopullamatsi” oli historiaa kun välierien merkeissä mentiin eikä meinattu. TUTOn nuori joukkue pomppasi askiin ennakkoluulottomasti ja vei tilanteet toisensa jälkeen väkisin EHC:n maalille. Palkkio työstä saatiin ajassa 16:32 kun Simo Pasonen ylivoiman aikana sai nousta ilman mainittavaa vastustusta kohti EHC-maalia eikä Simppa erehtynyt. Palikoista lirunut maali vei TUTOn A-junnut maalin – ja ansaittuun sellaiseen – johtoon.

Ja jatkoa seuraa

TUTO Hockey jatkoi toista erää siitä mihin ensimmäinen erä päättyi. Joukkue aloitti erän ylivoimalla. Sen aikana ei vielä maalailtu, mutta ajassa 21:56 saatiin taas kuunnella ”Lättyä pussiin” kun Lauri Puputti sai siirrettyä EHC:n maalilla poukkoilleen pikku mustan ohi EHC-veskarin. Lisää herkkua ja mannaa saatiin toisen erän puolivälin paikkeilla kun Vertti Virtaniemi TUTOn pelatessa ylivoimalla heitti rystyllä laput silmillä kiekon sinne päin ja tällä kertaa se ”sinne päin”- paikka oli EHC:n maali.  Ja jatkoa seurasi vain kymmenen sekuntia ennen erän päättymistä. Eero Mört sai keskialueella kiekon lapaansa ja pääsi Timi Tammisen kanssa kaksykköseen. EHC-pakki oletti Mörtin syöttävän vaan eipä Eero tarjoillutkaan. Takakulmaan viuhunut veto vei kotijoukkueen jo neljän maalin johtoon.

Tykitys jatkuu

EHC oli kovan paikan edessä kolmanteen erään tultaessa. Maalille vaihdettiin syksyllä huikeita esityksiä esittänyt Obinna Puscasu. Vaan ei ollut Puscasun alkutaival kovin ruusuinen. Sinipaitaiset TUTO-soturit kikkailivat EHC-maalilla sellaista hurlumheitä että huh huh. Jesse Lindsten sai kunnian viimeistellä TUTOn viidennen maalin. Lindstenin maalin jälkeen vieraille tarjoiltiin muikea mahdollisuus tulla mukaan peliin kun pienen ajan sisällä jäähyboksiin passitettiin peräti kolme TUTO-äijää. Alivoimat hoidettiin mallikkaasti ja upean ottelun pelannut TUTO-veskari Kimmo Meriläinen sai palkinnoksi nollapelin. Nöyryydellä ja sydämellä hommat hoidellut TUTO Hockyen A-nuorten joukkue ansaitsi voittonsa. Tiimin on hyvä jatkaa finaalipaikan metsästystä jo huomenna kun Helsingissä Vuosaaressa pelataan välieräparin toinen koitos.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää