2023-2024 julkistuksia!

TUTO Hockeyn, tulevan kauden pelaajatilanne näyttää lähes valmiilta. Urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kuvailee joukkueen tilannetta seuraavasti: ”Meillä on kourallinen todella kokeneita pelaajia tähän sarjaan, iso runko koostuu 2-4 Mestis-kautta pelanneista, muutama potentiaalinen nuori tuomassa uutta energiaa. Uskon, että meillä on try out -pelaajat mukaan lukien todella sopiva sekoitus kasassa. Fiilikset ovat odottavat ja tuntuu, että tulisipa elokuu nopeasti!

Haluttiin joukkue, joka on kamppaileva, työteliäs, kiekollisesti taitava ja mistä löytyy luonnetta, intohimoa sekä erikoisosaamista. Haluttiin urheilullisia pelaajia, joilla on tavoitteita jääkiekkoilijana. Pidimme arvossaan myös TUTOssa jo pelanneita tai turkulaisia juuria omaavia pelaajia ja tällä hetkellä joukkueessa onkin 16 pelaajaa, jotka ovat joko turkulaisia tai pelanneet TUTOssa. Isoimpana asiana kuitenkin pidettiin luonnetta ja sitä millaisia tyyppejä joukkueeseen saadaan. Tässä olemme ensimmäisten viikkojen otannalla onnistuneet erinomaisesti” Virpiö jatkaa.

Emil Vuorio on sopinut kahden vuoden jatkosopimuksen! Vuorio nähtiin TUTOn maalinsuulla jo viime kaudella, ja nyt tälle nuorelle maalivahtilupaukselle kättelimme sopimuksen enemmän kuin mielellämme. Alla kommentteja pojasta:

Maalivahtivalmentaja Kim Törnströmin puheenvuoro: ”On todella hieno ja iso asia että Emil jatkaa TUTOssa. Hän osoitti jo viime kaudella lupaavia otteita ja etenkin kevään pudotuspeleissä hän pelasi loistavasti. Mennyt kausi oli hänelle ensimmäinen miesten tasolla ja hän tulee entistäkin vahvempana ja kokeneempana tulevaan kauteen. Emil ja Jere Huhtamaa luovat seuralle todella vahvan maalivahtikaksikon ja molemmille on luvassa vastuuta tulevalla kaudella.”

Valittu A-junnujen parhaaks veskariks, viime vuosi varmasti kasvatti henkisesti hyvine ja huonoine hetkineen. Playoffeissa oli ihan timanttia ja mun mielestä antoi jopa tulevaa mestaria vastaan joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Maalivahtivalmentaja halus meille tasan kaks veskaria ja nyt meillä on ne molemmat” Jonne Virtanen summaa.

Virpiön kommentit jatkosopimuksesta: ”Vuorion kahden vuoden sopimus on iso juttu meille. Ison potentiaalin maalivahti, jolla maailma on auki ja tavoitteet korkealla. Tekee paljon töitä tavoitteiden eteen ja on selvästi menossa johonkin, juuri sellainen pelaaja jollaisia halutaan meidän organisaatioon.”

Topias Kaski jää TUTO-paitaan kaudelle 2023-2024. Kuluneella kaudella Kaski pelasi 33 ottelua, ja sai aikaan tehot 4+6. Alla päävalmentajan ja urheilukoordinaattorin kommentit pojasta. Nuorella hyökkääjällä on varmasti paljon vielä annettavaa seuralle!

Virpiö kommentoi tuttua miestä seuraavasti: ”Hieno juttu, että Topias jatkaa! Topias tuli meille kesken viime kauden ja toi ison panoksen meidän pukukoppiin positiivisen ja sosiaalisen luonteensa ansiosta. Jäällä monipuolinen pelaaja, joka on luotettava molempiin suuntiin ja jolla ei ole isoja heikkouksia. Omaa hyvän laukauksen ja potentiaalia tehdä tulosta. Kuuluu ikänsä puolesta meidän nuorisoon ja tasapainottaa kokenutta kaartia.”

Turkulainen oman kylän poika, joka on läpi junnut ja pystyny tekee kovaa tulosta. Viime vuosi meni vähän vielä miesten peleihin totutellessa, ja ens kaudella odotan että seuraava steppi otetaan ja alkaa tulosta tulee myös Mestiksessä. Tosi positiivinen jätkä. Iso kesä edessä. Sauma olla tulevaisuuden liigapelaaja jos on valmis tekee kaikkensa sen eteen” kommentoi Jonne Virtanen.

Niko Himmanen on hyökkääjä, josta Jonne puhuu lyhyesti, mutta erittäin ytimekkäästi: ”Hyvä luonne ja vihattu vastustaja, eli mun näkönen kaveri.”

Jonnen sanojen mukaan Jesse Helander on: ”Pelimies, joka on pystynyt pelaa hyvillä tehoilla läpi junnut ja oli viimevuonna JYPin a-junnujen kapteeni. Liike ja fysiikka kehitettävät osa-alueet mutta niitähän pystyy kehittää jos on valmis tekee töitä, pelaamaan ei kukaan opi kakskymppisenä.”

Eppu Karuvaara liittyy TUTOn vahvuuteen Hermeksen riveistä. Virtanen kommentoi peluria seuraavasti: ”Iso työteliäs rightin sentteri ketä teki viimevuonna 41 pistettä. Edellinen lause tuo kyl hymyn jokasen valmentajan huulille. Hyvä luonne ja hyvä urheilija.”

Jesse Leppikoski kuulu viimevuonna kapteenistoon tiimijätkä ja tosi pidetty joukkuekaveri. Jalka täytyy saada liikkeelle että pystyy tuomaan energiaa. Mr.Bean lempinimi kertoo paljon” Jonne summaa.

Tämä mies ei esittelyjä kaipaa. ”Juho Virtanen on nyt jo TUTO-ikoni ja oman kylän poikia. Voi luottaa tilanteessa ku tilanteessa. Kaikki tietää mitä saadaa” Jonne kommentoi.

Santeri Virtaa pääkäskijä kuvailee seuraavasti: ”Hyvä urheilija ja kova jätkä tekee hommia. Seuraava steppi ois vakiinnuttaa paikka kokoonpanossa ja se on täysin mahollista, ku saadaan vahvuudet näkyviin.”

Elias Lampi Jonne Virtasen sanoin: ”Kaksi metriä, 100kiloa, turkulainen, valmis painaa hommia ja tosi pidetty jätkä. Ei niitä liikaa oo. Ottanu parin viimekauden aikana isoja kehitysharppauksia pelinsä kans. Liikkumisessa kehitettävää mut sehän kehittyy jos on valmis tekee töitä sen eteen. Oli kysyntää muuallekki mut HALUS just meille!

Maalivahtivalmentaja Kim Törnström kommentoi maalivahti Leevi Mäkelää seuraavasti: ”Hienoa että saatiin Leevi Mäkelä TUTOon ja vahvistamaan meidän U20/Mestis joukkueen maalivahtiosastoa. Hän on isokokoinen ja erittäin kehityskelpoinen maalivahti joka tulee meille todella motivoituneena. Odotan innolla että päästään aloittamaan työt hänen kanssaan ja Leevi tulee olemaan isossa roolissa U20 joukkueen maalilla.”

TRY OUT -PELAAJAT

Sopimusten lisäksi TUTOlla on vielä muutama try out -pelaaja, jotka ovat jo osoittaneet olevansa tosissaan ja tulevat varmasti haastamaan ja tuomaan kilpailua pelipaikoista. Try out -pelaajat ovat antamassa näyttöjä elo-syyskuun aikana ja heidän liittymisestä joukkueeseen tiedotetaan myöhemmin mikäli ottavat paikan joukkueessa” Virpiö kommentoi tilannetta. Jonnen kommentit pelaajista alla.

Esko Gröhn on mulle tuttu viimekaudelta peli riittää helposti mestikseen mut fysiikkaa täytyy kehittää ja paljon. Fiksu pelaaja ketä nyt ekaa kertaa ihan tosissaan kokeilee rajojaan jääkiekkoilijana.”

Eetu Kukka on iso energiapakkaus. Hyvä luonne ja aina valmis tekee mitä hyvänsä joukkoeen eteen. Sopimuksen saadakseen täytyy olla tiptop kesä ja jätkän siinä kuuluisassa kovemmassa kunnossa ku ikinä.

Elias Virtanen on oman kylän poikia ja hyvän kotikasvatuksen saanut fiksu nuorimies. Vahva ku mikä ja hyvä kamppailija. Hauska nähdä miten sopeutuu miesten peleihin.”

Kasperi Lehtinen on toinen pelipaikkaa kärkkyvä nuori puolustaja. Samaa pelaajaprofiilia ku E.Virtanen. intti saatu nyt käytyä ni jätkä on valmis lyömää kaikki likoon ja katotaan mihin se riittää. Työnteosta se ei tuu Lehtisen kohalla jäämään kiinni.”

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää