#20 Jouni Tuominen – Tutolaisuuden perikuva ja ensiluokkainen joukkuepelaaja

Syntynyt: 26.6.1964

Ura: Pelasi TuTossa 88-97 326 ottelua 86+188=274, Valmentajana TuTossa 03-05 ja 08-09

Jouni Tuomisen pelinumero 20 jäädytetään sunnuntain juhlaottelussa. Tuominen oli joukkuepelaaja ja tutolaisuuden perikuva pelaajaurallaan.

TPS:ssä kiekko-oppinsa saaneesta Tuomisesta tuli lopulta tutolaisempi kuin monesta seuran omasta kasvatista. Hyvät suoritukset junioreissa eivät avanneet ovia TPS:n liigajoukkueeseen kuin yhden ottelun ajaksi, joten Tuominen suuntasi peliajan perässä ensin Naantaliin ja sitten Hämeenlinnaan. Henkinen koti löytyi kuitenkin TuTosta hänen siirryttyään seuraan kesällä -88. Seuraavien yhdeksän kauden aikana taitava sentteri antoi oman luotettavan panoksensa TuTon eteen kuuluen myös joukkueen parhaisiin pistemiehiin muutamaa loukkaantumisten varjostamaa kautta lukuun ottamatta.

Liigaprojektista piristysruiske

TuTon liigaprojekti 90-luvun alussa oli sopiva piristysruiske Tuomisellekin, ja hän pääsi Rauno Korven valmennuksessa pelaamaan suuressa roolissa hyvien ketjukavereiden kanssa kivuten 57 pisteellään myös koko sarjan parhaiden pistemiesten joukkoon. Unelma SM-liigassa pelaamisesta toteutui TuTon paidassa kaudella 94-95, vaikkakin Tuomisen paikka kokoonpanossa muuttui alempiin ketjuihin ja varmistavaan rooliin. Silti, oivaltavat syötöt ja 100-prosenttinen panos joukkueen puolesta olivat hänen tavaramerkkinsä liigassakin.

Paluu TuToon valmentajana

Liigasta putoamisen jälkeen Tuominen jatkoi nuoren joukkueen tarpeellisena isähahmona ja hyökkäyspelin sieluna, vaikka häntä oltiin kauden alla jo istuttamassa puolustajaksi. Uransa lopussa hän pääsi kokemaan vielä täysammattilaisuuden siirtyessään kesken kauden 96-97 Saksaan pelaamaan. Peliuransa jälkeen Tuominen on toiminut TuTossa valmentajana sekä edustusjoukkueessa että junioreissa.

Varmista paikkasi sunnuntain juhlaotteluun ja hanki liput tästä.

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää