10 peliä runkosarjaa jäljellä – Perjantaina vastassa RoKi

Kun runkosarjaa on pelaamatta vielä kymmenen ottelua on TUTO Mestiksen sarjataulukossa sijalla viisi. Kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan matkaa on vain kolme pistettä.

Mestiksen maaottelutauon aikana maalivahti Julius Pohjanoksa sekä hyökkääjä Atte Mäkinen tekivät Liiga-debyyttinsä TPS-paidassa. Mäkinen jatkaa Tepsin riveissä vielä keskiviikon ottelun ajan.

Loppukauden pelaajaliikenteestä TUTO Hockeyn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kommentoi seuraavasti:

– Maalivahtiosasto on iskussa ja tulemme korkeintaan tekemään ensi kautta koskevan kokeilun vielä, koska siirtosäännöt sellaisen sallivat. Puolustukseen saatiin kaivattu vahvistus Jere Rouhiaisen ihmeparantumisen myötä. Se on jälleen kerran testamentti Jari Hemlingin ammattitaidolle jota ei voi tässä kaupungissa tarpeeksi ylistää.

– Hyökkäystä haluttaisiin vahvistaa, mutta vahvistaminen tarkoittaisi myös ulospäin liikettä. Katsotaan mitä markkinoilla tapahtuu. Meillä on useampi pelaaja jotka ovat kauden mittaan Liiga-joukkueita kiinnostaneet, mutta mahdollisten vaihtokauppojen myötä joukkueesta pitää tulla vahvempi. Jokainen siirto punnitaan sen päivän tiedoilla ja jokainen mahdollisuus tehdä joukkueesta parempi käytetään.

– Suurimmat vahvistukset ovat edelleen joukkueen sisällä. Varsinkin hyökkääjistössä on pelaajia joiden parhaat suoritukset ovat tällä kaudella vielä näkemättä ja varsinkin maalinteossa on aika alkaa ottamaan vastuuta niiden pelaajien joilta sitä odotetaan, Aittola tykittää.

A-nuorten SM-liigan alemmassa jatkosarjassa TUTO ja JYP taistelevat kärkipaikasta. Molemmilla joukkueilla pisteitä on kasassa 26. Otteluita TUTOlla on jatkosarjassa jäljellä seitsemän.

– A-nuorten sarjapaikka on pistettä vaille varma, joten myös A-junioreissa pelaavia voidaan käyttää jatkossa enemmän edustusjoukkueen mukana. Tämä on harvinaisen kovaa sitoutumista sekä yhteistyökykyä edustusjoukkueen valmennukselta, jatkaa Aittola.

Puolustaja Joona Tala sekä hyökkääjä Veeti Vuorio pelaavat loppukauden FPS:n riveissä Suomi-sarjaa.

– Molemmille oli tärkeää saada pelejä alle. Forssalla on kovat piipussa kevään suhteen, joten pelaajat kokivat sen myös itselleen mielekkäämmäksi paikaksi tässä kohtaa, Aittola kommentoi.

Kuva: Shaun Duncan

TUTO palaa maaottelutauolta perjantaina 15.2. kotiottelulla RoKia vastaan.

TUTO – RoKi ottelun ennakkoliput löydät klikkaamalla alla olevaa mainoskuvaa. Otteluun S-ryhmän ennakkomyyntipisteistä (Wiklund ja Prismat) sekä ovelta S-etukortilla kaksi lippua yhden hinnalla.

 

 

Jaa eteenpäin:

Tiedote U20-joukkueesta TUTO U20 Mestis siirtyy TuTo ry:n alle TuTo ry on tehnyt jo usean vuoden...

Lue lisää

Lisenssitiedote TuTo Hockey Oy on 17.5.2024 saanut tiedon, että sille on myönnetty Mestis -lisenssi kaudelle 2024-2025....

Lue lisää

TUTO Hockeyn runko Mestis-kauteen 24-25 lähdettäessä on nyt julki. Aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi joukkueeseen on tehty...

Lue lisää