Juhani Tamminen

valmentaja

  • Syntynyt: 26.5.1950
  • Valmentajana TuTossa 93-94 ja 12-13
  • Varatoimitusjohtajana 11-12

Jo siihen mennessä mittavan pelaaja- ja valmennusuran sekä Suomessa että ulkomailla tehnyt Juhani ”Tami” Tamminen palasi kesällä -93 Turkuun Ruotsista nostettuaan Timrån sarjaporrasta ylemmäs. Turkuun hänet toi paluu Turun Kaupungin opetustoimen liikunnanopettajaksi ja haaste nostaa TuTo liigaan. Tamminen sai käsiinsä Rauno Korvelta jääneen joukkueen rippeet, jota hän täydensi lähinnä muutamilla tutuilla pelaajillaan.

Tamminen lanseerasi joukkueelle kolme päämäärää: 1. Uusi ilme, 2. Yksinkertaisempi pelitapa, 3. Pelaajahankinnat turkulaistettava. Kauden aikana joukkuetta vahvistettiin vielä tuntuvasti, ja kauden päätteeksi TuTo nousi SM-liigaan. Joukkueen pelaajamateriaali oli varsin kapea, mutta Tamminen osasi käsitellä pääosin kokeneista pelaajista koostunutta miehitystä ja ymmärsi työn ja levon tasapainon menestystä haettaessa. Kauden jälkeen Tammisella oli valmiit suunnitelmat TuTon nostamiseksi kaupungin ykkösjoukkueeksi, mutta näkemyserot seurajohdon kanssa saivat hänet pakkaamaan laukkunsa ja siirtymään Ranskan maajoukkueen valmentajaksi.

Tammisen toinen tuleminen TuToon nähtiin kesällä 2011 seurassa tapahtuneiden omistusmuutosten jälkeen. Osakkeita myös itse ostanut Tami ryhtyi joukkueen varatoimitusjohtajaksi lanseeraten joukkueeelle teeman ”Voittava ja mielenkiintoinen”. Paluu TuTon valmentajaksi nähtiin seuraavalla kaudella. Kaudesta tuli yksi seuran historian värikkäimmistä Tamin hankkiessa joukkueeseen kauden aikana mm. kahdeksan ulkomaalaisvahvistusta NHL:ää myöten. Kausi päättyi TuTon osalta pronssimitaleihin.

Jaa eteenpäin: