Otteluraportti: TUTOlle kauden avausvoitto Forssassa

FPS-TUTO 2–5 (0–1, 1–2, 1–2)

Tilastot

TUTO vei revanssiottelun FPS:a vastaan maalein 5-2. FPS kiri TUTOn johtoa kiinni, mutta vieraat eivät päästäneet forssalaisia tasoittamaan.

Illan ottelu oli kauden toinen matsi forssalaisia vastaan. Viime perjantaina TUTO kärsi tappion kotihallissaan, joten tänään oli revanssin paikka Forssassa. TUTO oli saanut vahvistuksia perjantai-illan otteluun, kun Lassi Vanhatalo ja Petteri Puhakka pukivat TUTO-paidan päälleen.

Ensimmäistä tilastomerkintää saatiin odottaa erän puoliväliin. FPS joutui jäähylle, ja TUTO pääsi kokeilemaan ylivoimaa. TUTOn mylly ei ottanut tuulta alleen, eikä maalia nähty. Tämän jälkeen jäähyiltiin vuoronperään, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin kummassakaan päässä. Kun erää oli pelaamatta reilu kolme minuuttia, painoi Jonne Jantunen kiekon pussiin FPS:n maalin edestä. Erätauolle lähdettiin vierasjohdossa 0–1.

TUTO tuli reippaasti toiseen erään ja peli pyöri hyökkäyspäässä. Lopulta siirretyn rangaistuksen aikana Aleksi Poikola heitti rystyllä kiekon maaliin. Erän lähennellessä puoltaväliä TUTO  jäähyili, mutta alivoimista selvittiin takaiskuitta. FPS otti jäähyn ylivoimalla ja lyhyen tasavajaan jälkeen TUTO pääsi puolestaan ylivoimalle. Pyörityksen jälkeen maalinteon makuun päässyt Poikola iski illan toisen maalinsa ja TUTOn 0–3-johtoon. Erän lopussa kotijoukkueen Totte Moberg tasoitti lukemia ja taululle numerot 1–3.

Kolmannessa erässä peli kulki päädystä toiseen ja maalivahdit pääsivät torjuntahommiin. FPS tuli maalin päähän, kun Samuli Virtanen upotti kiekon TUTOn Kari Piiroisen selän taakse. Kun peliä oli jäljellä alle kaksi minuuttia, luisteli Petteri Puhakka karkuun forssalaisilta ja nakutti ensimmäisen maalinsa miesten otteluissa. Lassi Vanhatalo iski vielä kiekon tyhjiin ja taululle loppunumerot 2–5.

Katso ottelun huippuhetket:

TUTO on tositoimissa taas huomenna lauantaina 10.10. klo 17.00, kun Marli Areenalle saapuu vieraaksi KOOVEE Tampereelta. Hanki ennakkoliput täältä.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...