Otteluraportti: Tasaisessa ottelussa pisteet jäivät Vantaalle

K-Vantaa – TUTO 3 – 1  ( 0-1, 1-0, 2-0)

Tilastot

Peräkkäisiä paikkoja sarjataulukossa pitävät TUTO ja Kiekko-Vantaa kohtasivat perjantain Mestis-klassikossa. TUTO kärsi tappion, kun K-Vantaa vei vähämaalisen ottelun nimiinsä viimeisillä minuuteilla.

Ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja ja peli liikkui päädystä toiseen reippaaseen tahtiin. K-Vantaa kolisutteli TUTO-maalin tolppia, mutta kiekko ei päätynyt verkkoon asti. Hetkeä myöhemmin Aleksi Poikola iski kiekon lohipaitojen maalin edestä kauniisti nyyttiin, ja TUTO siirtyi ottelussa niskan päälle. Erää oli jäljellä viitisen minuuttia, kun K-Vantaa pääsi ylivoimalle, mutta Severi Soukka piti torjunnoillaan maalin puhtaana vantaalaisten tulituksessa. Aivan erän lopussa tunnelma alkoi lämmetä ja molemmilta joukkueilta lähetettiin miehet jäähypenkille viilentymään.

Toinen erä alkoi neljällä neljää vastaan TUTOn johtoasemissa. Tasavajaalla ei nähty maaleja, ja kiekko liikkui vikkelään hyökkäysalueelta toiselle. Lohipaitojen Julius Valtonen pääsi vastatusten hyvin torjuneen Soukan kanssa, mutta tälläkin kertaa tolpat olivat TUTOn puolella ja maali pysyi varjeltuna.  K-Vantaa tuli lopulta tasoihin, kun Oliver Kiljunen ujutti ylivoimalla kiekon turkulaisten verkkoon. TUTO joutui toistamiseen vajaamiehiseksi, mutta selvitti alivoiman ilman enempiä takaiskuja.

Viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Tasainen kamppailu jatkui samalla kaavalla kuin aiemmissakin erissä. Erän puolivälissä K-Vantaan pääsi yrittämään ylivoimalla. Parhaimman paikan saivat kuitenkin Juho Virtanen ja Juho Mäkelä, jotka polkaisivat alivoimalla vantaalaispäätyyn, mutta Waltteri Ignatjew otti komea kopin Mäkelän kudista. Kun ottelua oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia, pääsi Valtonen iskemään kiekon turkulaisten verkkoon. TUTO yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta K-Vantaa sai vielä uitettua pelivälineen tyhjään maaliin. Pisteet jäivät Vantaalle numeroin 1-3.

TUTO on tositoimissa taas huomenna 20.2. Marli Areenalla, kun vastaan asettuu Peliitat . Ottelu alkaa klo 17.00 ja se on katsottavissa Ruutu+-palvelusta.

Ottelun huippuhetket:

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...