Otteluraportti: KeuPalle toinen kiinnitys

TUTO ja KeuPa mittelivät kolmannen finaaliottelun Keuruun keskiviikkoillassa. Tasainen ja kiihkeä kamppailu muodostui lopulta finaalisarjan toistaiseksi vähämaalisimmaksi, KeuPan viedessä ottelun nimiinsä lukemin 2-1.

KeuPa HT – TUTO Hockey

2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Tilastot

Ottelun alkuminuuteilla kaukalossa nähtiin raikasjalkainen KeuPa, joka otti kenttätapahtumat haltuunsa. Hallinta tuotti keuruulaisille myös erikoistilanteita, kun sekä Jere Karlsson ja Tomi Wilenius komennettiin vuorollaan rangaistusaitioon.

Vaarallisesta ylivoimapyörityksestä huolimatta KeuPa ei ylivoimalla maalinteossa onnistunut, mutta ajassa 11:50 helähti, kun kultakypärä Markus Jokinen tälläsi aloitusvoiton jälkeen isännät 1-0 johtoon.

TUTO nousi otteluun mukaan avauserän lopulla, kun huikeassa iskussa finaalisarjassa ollut Kalle Valtola naulasi ylivoimalla kiekon ohi Lassi Lehtisen. Syöttöpisteen maaliin keräsi pelikiellosta vapautunut Niclas Lucenius.

TUTO hallitsee – KeuPa iskee

Toiseen erään jäälle luisteli kuin uudelleensyntynyt TUTO, joka otti kenttätapahtumat haltuunsa miehekkäällä otteella heti alusta lähtien. Maaliin asti vire ei hyvistä paikoista huolimatta kuitenkaan kantanut, vaan vakuuttavasti torjunut Lehtinen selvitti tilanteet yksi toisensa jälkeen.

Lehtisen lisäksi myös KeuPa-maalin tolpat olivat hyvässä iskussa, sillä toisessa erässä niin Aki Kangasmäki kuin Veeti Vuoriokin kilauttivat kiekot pystyrautaan.

TUTOn selkeästä hallinnasta huolimatta erän ainoan maalin iski vastahyökkäyksestä KeuPan Waltteri Lehtonen, joka palasi hiljattain kaukaloon pitkän sairasloman jälkeen.

Kiri ei tuota toivottua tulosta

Kolmannessa erässä TUTO puski väkisin päälle, KeuPan tyytyessä puolustusasemien ylläpitämiseen. Erässä nähtiin myös tunteita kuumentaneita tilanteita, kuten TUTO-maalivahti Julius Pohjanoksan saama kampitusrangaistus sekä Riku Tiaisen Aki Kangasniemeen kohdistunut taklaus.

TUTO haki loppuun asti tasoitusta ahnaasti, päästen viimeisellä minuutilla myös ylivoimalle. Uhrautuneesti taistellut KeuPa-miehistö kuitenkin kesti turkulaisvieraiden rynnistyksen Lehtisen johdolla, jonka myötä kolmannen finaaliottelun voitto jäi Keuruulle.

TUTO Hockeyn ja KeuPan välinen finaalisarja palaa Marli Areenalle tulevana perjantaina (13.4.). Edullisemmat ennakkoliput klo 18:15 alkavaan otteluun voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...