KeuPa-pelaajan hattutemppu kaatoi TUTOn

KeuPa HT – TUTO Hockey

5-4 JA (1-2, 1-2, 2-0, 1-0)

Tilastot

TUTO Hockey kohtasi vieraskiertueensa ensimmäisessä ottelussa KeuPa HT:n. TUTOn maaleilla alkanut vieraspeli päättyi lopulta jatkoajalla kotijoukkueen voittoon lukemin 5-4.

”Etukäteen tiedettiin, että KeuPa taistelee loppuun asti”, kommentoi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo lyhyesti.

Keuruulla peli alkoi kiinnostavassa asetelmassa. Sarjan heikoin kotijoukkue sai kotikaukalossa vastaansa sarjan vahvimman vierasjoukkueen.

Tiukan tappionsa jälkeen entistäkin nälkäisempänä reissuun lähtenyt TUTO näytti KeuPalle, kuinka kiekkoa pelataan. Hannu Kuru aloitti maalipelin ja pussitit lätyn heti ottelun alkuun. Seuraavaa maaliakaan ei kauaa tarvinnut odotella. Aki Keinänen iski kiekon tylysti verkkoon TUTOn pelatessa ottelun ensimmäistä ylivoimaa.

”Vieraissa pelataan yksinkertaista peliä. Sen ei tarvitse olla niin kaunista. Pääasia, että kolme pistettä lähtee mukaan”, kommentoi TUTOn maalitykki Aki Keinänen.

TUTO rakensi tilanteita ja ajoi painetta toistuvasti kotijoukkueen puolustuspäätyyn. Keupa sen sijaan ei saanut omaa peliään käyntiin, vaan TUTO sai varsin vapaat kädet järjestellä peliä. Siitä huolimatta erän loppupuolella Roberts Locans sai vedettyä KeuPalle kavennusmaalin.

Kavennus, tasoitus ja jatkoajalle

Toiseen erään lähdettiin TUTOn johtaessa ottelua. KeuPan Jere Friberg iski kuitenkin heti alkuun tasoitusmaalin. Kovin kauaa keuruulaiset ei saanut tasoitustaan juhlia, sillä Kuningas Keinänen otti nimiinsä maalin jo toistamiseen. Seuraavaksi sekava tilanne kotijoukkueen maalilla takasi TUTOlle ottelun toisen ylivoimamaalin, josta vastasi niin ikään toistamiseen Hannu Kuru.

”Toiset erät on tällä kaudella ollut meillä vahvoja – niin kuin oli tänäänkin”, arvioi Keinänen.

Ottelun viimeinen erä käynnistyi TUTOn ylivoimalla. Alkuun vierasjoukkue pyöritti peliä KeuPan puolustuspäädyssä eväten kotijoukkueelta mahdollisuuden kavennusmaaliin. Pelin siirryttyä TUTOn päätyyn kostautui puolustuksen hienoinen herpaantuminen kotijoukkueen kaipaamalla lätyllä. Maalista vastasi Samuel Salonen.

”Maajoukkue tauon jälkeen ollaan päästetty halpoja maaleja. Niistä pitää nyt oppia”, pohti Miika Elomo ottelun jälkeen.

Tiukan väännön päätteeksi KeuPa pääsi vielä yllättämään turkulaiset. Ottelun viimeisellä minuutilla Samuel Salonen löi kavennuksensa jälkeen tasoitusmaalin. Ottelu vietiin jatkoajalle, josta saatiin lopulta nauttia kokonaiset 11 sekuntia. Samuel Salonen sain hattutempun täyteen iskemällä KeuPalle voittomaalin. Ottelu päättyi lukemin 5-4.

TUTO Hockeyn vieraskiertue jatkuu keskiviikkona Heinolassa, missä vastaan asettuu Peliitat. Marli Areenalle joukkue palaa lauantaina 19.11. vastassaan K-Vantaa.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...