TUTOn vieraskiertue alkoi katkeralla tappiolla

K-Vantaa – TUTO Hockey

3-2 (1-0, 0-2, 2-0)

Tilastot

TUTO Hockeyn kolmen ottelun vieraspeliputki alkoi keskiviikkona Vantaalta, jossa vastaan asettui valmennuksensa vaihtanut K-Vantaa. TUTOn ponneton esitys johti lopulta siihen, että pisteet jäivät Vantaalle lukemin 3-2.

Avauserä lähti vierasjoukkueelta unisesti liikkeelle ja jo ajassa 2:13 Tony Vidgren otti jäähyn huitomisesta. TUTO kuitenkin kesti alivoiman ja varsinkin Tommi Virtanen pelasi vierailijoiden maalilla hyvin.

Pari minuuttia Vidgrenin jäähyn jälkeen oli TUTOn vuoro testata ylivoimansa tehokkuutta. Valkoisissa vieraspaidoissa pelanneet turkulaiset eivät kuitenkaan saaneet juuri mitään aikaiseksi, vaan vaarallisin paikka osui alivoimalla pelanneille vantaalaisille, kun Sanghoon Shin karkasi läpiajoon. Tommi Virtanen veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren.

Kiekko-Vantaa siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ajassa 16:56, kun Matti Järvinen seurasi tilanteen hienosti loppuun ja siirsi kiekon reppuun. Syöttäjänä osumaan oli Joonas Valkonen.

Ensimmäinen erä oli vahvasti K-Vantaan ja siitä kertoivat myös maalivahtien torjunnat. Vantaalaisten Aaro Peltonen torjui erässä vain viisi kertaa, kun taas virkaveli Tommi Virtanen turkulaisten maalilla venyi peräti 15 kertaa kiekon eteen.

TUTO heräsi

Toiseen erään saapui selkeästi tauolla herätelty TUTO. Kakkoserää oli pelattu vain 2:31, kun kiekko löytyi Vantaa-veskari Peltosen selän takaa. Ville-Vesa Vainiola ja Juha-Matti Rautajoki pelasivat kiekon maalin eteen Antti Virtaselle, joka nosti sen varmasti etuyläseen, 1-1.

Tasoitusmaalin jälkeen TUTO jatkoi paineen lyömistä Vantaan päätyyn sillä seurauksella, että K-Vantaa joutui ottamaan kahdesti jäähyn. Jäähyistä toinen, maalintekijä Matti Järvisen poikittainen maila, koitui lopulta kotijoukkueen kohtaloksi.

Pelikello näytti 30:47, kun Tony Vidgren painoi kiekon siniviivalta suoraan pesään. Syöttäjät TUTOn johtomaaliin olivat V-V Vainiola sekä kovaan vireeseen viime peleissä yltynyt kapteeni Antti Virtanen.

K-Vantaa pääsi toisen erän loppupuoliskolla vielä ylivoimalle, kun Antti Pusa otti jäähyn estämisestä. TUTO selvitti kuitenkin tämänkin alivoimatilanteen ja oli kakkoserässä muutenkin hallitsevampi osapuoli.

K-Vantaan Järvinen illan sankari

Kolmas erä alkoi TUTOlta jälleen heikosti, kun ajassa 43:39 Anrei Hakulinen otti hyökkäyspään kampitusjäähyn. K-Vantaa nousikin jäähyn aikana tasoihin, kun Otso Rantakari iski kiekon maalin kulmalta verkkoon pelikellon näyttäessä 44:03. Syöttäjinä Rantakarin ylivoimamaaliin olivat Micke-Max Åsten sekä ex-TUTO Jarmo Jokila.

TUTO olikin päätöserässä jälleen vastaantulija, kun kotijoukkue otti kenttätapahtumat haltuunsa. Ajassa 51:25 syntyi ottelun voittomaali, kun Matti Järvinen siivosi maalin edestä riparin sisään ja vei K-Vantaan 3-2 johtoon.

TUTO ei saanut kunnon takaa-ajoa aikaiseksi oikeastaan missään vaiheessa, ja Aaro Peltonen vantaalaisten maalissa joutui torjumaan kolmoserässä vain kolme kertaa Tommi Virtasen yhtätoista koppia vastaan. Näin pisteet jäivät Vantaalle ja Sport johtaa Mestistä edelleen kahdeksan pisteen erolla TUTOon.

TUTOn vieraspeliputki jatkuu perjantaina Kajaanissa, kun vastaan asettuu paikallinen Hokki.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...