TUTOn juhlaottelu tarjosi yleisölle jännitystä koko rahan edestä

TUTO Hockey – KeuPa HT

3-2 VL (0-1,1-1, 1-0, 0-0)

Tilastot

TUTO Hockey kohtasi lauantaina KeuPa HT:n historiallisessa juhlaottelussa, jota ennen jäädytettiin seurahistorian ensimmäiset pelinumerot, kun Urpo Ylösen ja Seppo Lindströmin paidat nousivat Marli Areenan kattoon. Itse ottelun TUTO voitti vasta voittolaukauskisan jälkeen 3-2.

”Pitää onnitella vastustajaa, joka teki meidän illasta vaikean. He olivat juuri niin ennakkoluulottomia mitä odotettiinkin ja laittoivat kaiken likoon”, sanoi TUTOn valmentaja Hermanni Vidman ottelun jälkeen.

Ottelusta kehkeytyi TUTOlle äärimmäisen vaikea. Jesse Lindsten vei keuruulaiset johtoon jo hieman yli viiden minuutin pelin jälkeen, eikä TUTO tuntunut saavan konettaan oikein millään käyntiin.

Tehottomuus maalipaikoissa vaivasi turkulaisia läpi ottelun, mutta myös Lukko-laina Oskari Setänen pelasi KeuPan maalissa häikäisevän upeasti. Miehelle kertyikin ottelussa peräti 51 torjuntaa.

Kylmä suihku toisen erän viimeisellä sekunnilla

TUTOn Henri Ruotsalainen tasoitti pelin 1-1:een toisessa erässä Oula Uskin syötöstä ja Kupittaan yleisö alkoikin uskoa pelin kääntyneen. Erän lopussa turkulaisten niskaan kaadettiin kuitenkin jääkylmää vettä, kun KeuPa-kapteeni Taneli Maasalo karkasi Aki Keinäsen kiekonmenetyksen jälkeen alivoimalla läpi ja vei keuruulaiset jälleen johtoon vain sekuntia ennen erätaukosummeria.

Kotijoukkueen rumputuli Setästä vastaan syttyi kuumimmileen kolmannen erän takaa-ajoasemassa ja KeuPa-vahti joutuikin torjumaan päätöserässä 21 kertaa. Ajassa 49:15 TUTO saikin painostukselleen palkinnon, kun Oskari Lehtinen ohjasi ylivoimalla Keinäsen tulisen lämärin verkon perukoille.

Ottelu eteni lopulta tuloksettoman jatkoajan jälkeen voittolaukauskisaan asti, jossa vahvemmaksi osoittautui kotijoukkue TUTO. Kun Tuukka Pulliainen iski kiekon omalla vuorollaan kylmänviileästi yläkulmaan ja Kaapo Kähkönen ei TUTO-maalissa antanut keuruulaisten yllättää itseään kertaakaan, jäi kaksi pistettä Turkuun.

”Tyytyväinen ei voi olla”

”Meiltä tähän mennessä tasapainoisin peli ja otettiin yksi iso hyppäys joukkueena eteenpäin. Ollaan sen verran myöhään saatu joukkue kasaan, että jokainen tällainen taistelu on iso juttu meille. Pikkuisen jäi harmittamaan, että enemmänkin pisteitä olisi ollut tarjolla”, KeuPan vastuuvalmentaja Jussi Tupamäki totesi.

TUTOn Hermanni Vidman puolestaan kertoi lehdistötilaisuudessa turkulaistenkin pelin vielä hakevan itseään. Varsinkin erikoistilanteet tuntuvat olevan TUTOlla hieman hakusessa.

”Oli nihkeä lähtö meiltä ja saatiin pikkuhiljaa parannettua peliä. Samalla lailla meilläkin on hieman kesken tuo juttu ja koko ajan yritetään päivittäisellä tekemisellä mennä eteenpäin. Tyytyväinen ei voi olla, mutta kaksi pistettä kuitenkin”, päätti Vidman.

TUTO Hockey pelaa seuraavaksi keskiviikkona Kouvolassa KooKoota vastaan. Lauantaina 27.9. Marli Areenalle vieraaksi saapuu Kajaanin Hokki.

Oskari Lehtinen vastasi TUTOn 2-2 tasoitusmaalista.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...