TUTOlle tiukka voitto Heinolassa

Peliitat – TUTO Hockey

3-4 JA (1-0, 1-1, 1-2, 0-1)

Tilastot

Heinolassa nähtiin todellista Mestis-viihdettä, kun TUTO Hockey ja Peliitat kohtasivat kaudella ensi kertaa. Kotipeleissään pärjännyt Peliitat joutui tällä kertaa taipumaan ja kiivas ottelu päättyi jatkoajalla TUTOn voittoon lukemin 3-4.

”Tultiin tänne taistelemaan. Vastassa oli kuitenkin Mestiksen kuumin joukkue omassa kotiluolassaan”, latasi TUTO-valmentaja Miika Elomo.

TUTO aloitti vieraspelinsä Heinolassa ryminällä. Ikäväkseen vauhdikas aloitus ei kauaa kantanut kotijoukkueen tiiviin viisikkopuolustuksen hallitessa kaukaloa. Peliitat loi vieraalleen jatkuvaa painetta estäen hyökkäykset kotijoukkueen kenttäpäätyyn.

Punapaitojen muodostama keskikentän puolustusmuuri tuntui pitävän hiukan liiankin hyvin. Ensimmäisen erän päätteeksi Peliitat löi lopulta ottelun avausmaalin. Alivoimamaalista vastasi Roope Elimäki.

”En yhtään ihmettele, että Peliitat on ottanut pinnoja kovaan tahtiin”, kommentoi Elomo nähtyään vastustajan kaukalossa.

Toisen erän alussa TUTO sai Peliitoista paremman otteen. Pienen kolauksen peliin toi Aki Juuselan nappaama pelirangaistus, jonka myötä kotijoukkue sai nauttia viiden minuutin ylivoimaa.

Tasavajaalla pelattaessa Anssi Virkki pakotti kiekon kuitenkin kotijoukkueen verkkoon. Tasoitusmaali tuli hyvään saumaan, vaikkakin Peliitat nappasi johtoasemansa varsin nopeasti takaisin Valtteri Parikan ylivoimamaalilla.

Jatkoajan kautta kaksi pistettä Turkuun

Viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa ottelua. TUTO osoitti jälleen erän alussa vahvaa pelaamista, mutta se ei riittänyt. Eetu-Ville Arkiomaa yllätti TUTOn maalissa debytoineen Richard Sabolin ja iski lätyn pussiin yksilösuorituksena. Onnekseen kirpaiseva takaisku oli hetken kuluttua enää muisto vain, kun Kalle Valtola kavensi tilanteen.

”Molemmilla joukkueilla oli tunnetta ja molemmat joukkueet pelasivat”, kiittelee Elomo.

Erän loppupuolella Heinolan miehet tuntuivat keskittyvän enemmän puolustuspeliin kuin aktiiviseen hyökkäykseen. Järjestely sopi vierasjoukkueelle ja Joonas Toivanen niittasi odotetun tasoitusmaalin.

”Taas nähtiin, kuinka viihdyttävää Mestis-kiekko voi olla. Se ei ole pois kurinalaisuudesta, kun valmentajat antavat pelaajien pelata. Se nähtiin tänään”, Elomo jatkaa.

Viimeisinä minuutteina kaukalossa nähtiin armotonta miekkailua, kun TUTO haki hanakasti voittomaalia. Sitä ei valitettavasti syntynyt ja ottelun päättyessä tasatilanteeseen siirryttiin jatkoajalle.

Voittomaalin iski Aki Keinäsen syötöllä illan sankari Kalle Valtola. Kahden pisteen arvoinen voitto maistui varmasti.

”Iso voitto meille”, tiivistää Miika Elomo illan päätteeksi.

TUTO Hockeyn vieraskiertue jatkuu perjantaina pääkaupunkiseudulla vastassaan Espoo United. Marli Areenalle joukkue palaa lauantaina 19.11. Tällöin vastassa K-Vantaa.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...