TUTOlle maukas revanssi Espoo Unitedista

Espoo United – TUTO Hockey

3-4 (2-0, 1-2, 0-2)

Tilastot

Espoon Tapiolassa nähtiin perjantai-iltana laadukasta lätkää, kun TUTO Hockey kohtasi vierasottelussaan Espoo Unitedin. Tiukkojen tilanteiden jälkeen TUTO sai pelistä kiinni kotiuttaen pisteet Turkuun lukemin 3-4. Ottelua oli paikan päällä seuraamassa myös TUTO Rebels, joka teki vieraspeliin kannattajamatkan.

”Tällä kertaa oli hiukan erilainen peli ja erikoismaaleja tuli paljon. Se sekoitti molempien joukkueiden pelejä”, tiivistää TUTO-hyökkääjä Hannu Kuru tunnelmia heti ottelun jälkeen.

”Olen tyytyväinen joukkueen henkiseen kanttiin. Aluksi oltiin tappiolla, mutta ajatus ei kuitenkaan karannut vääriin asioihin, vaan pysyttiin kärsivällisinä. Luotettiin siihen, että kolmannessa erässä päästään tasoihin ja sitten ohi”, kertoo TUTO Hockeyn päävalmentaja Miika Elomo.

Kaksi kamppailuvoimaista joukkuetta kohtasivat kaukalossa tasapainoillen koko avauserän hyökkäyspäätyjen välillä. Valitettavasti juhlahumusta pääsi nauttimaan ainoastaan kotijoukkue, joka iski ensimmäisen erän aikana kiekon maaliin kahdesti.

Ensimmäisenä verkkoa heilutti Janne Kivilahti. Toisen maalin löi Juha Tarkkanen. Molemmat maalit tehtiin, kun espoolaiset pääsivät pelaamaan ylivoimalla. Hyviä maalipaikkoja löytyi TUTOltakin, mutta avauserässä otettiin liian monta kolhua jäähyjen muodossa.

Toisen erän TUTO pääsi aloittamaan ylivoimalla. Tällä kertaa se ei kuitenkaan hyödyttänyt. Turkulaiset keräsivät jälleen hyviä maalintekopaikkoja ja lopulta sinnikäs yritys palkittiin: TUTO kavensi tilanteen lyömällä kiekon pussiin alivoimalla. Maalista vastasi hyökkääjä Mikko Laine.

Kovin kauaa ei TUTO saanut kavennuksesta nauttia, sillä Espoon mies Jiri Veistola teki ottelun kolmannen ylivoimamaalin. Hetkeä myöhemmin TUTO veti kahden miehen ylivoimaa ja otti ilosta kaiken irti. Hyökkääjä Tomi Wilenius laukoi kavennusmaalin.

Kolmannesta erästä ottelun paras

”Päätettiin joukkueena pelata ottelun paras erä. Pidettiin oma maali puhtaana ja saatiin kurottua rako umpeen”, kommentoi Kuru.

Ottelun viimeinen erä lähti käyntiin varsin viihdyttävästi. Turhat jäähyt oli kahden aiemman erän jälkeen kitketty pois ja joukkueet keskittyivät täysillä pelaamiseen. Erän puoliväliä lähestyttäessä tilanne kuitenkin kääntyi TUTOn napatessa lisää jäähyminuutteja. Vaan onni oli mukana onnettomuudessa: hyökkääjä Hannu Kuru löi ottelun toisen alivoimamaalin tasoittaen samalla pelitilanteen.

Piiri pieni pyöri pitkin kaukaloa ja joukkueet hakivat jälleen maalintekopaikkoja. TUTO pääsi ylivoimatilanteessa Espoo Unitedin niskan päälle, kun TUTO-legenda Aki Keinänen iski joukkueensa johtoasemaan ensimmäistä kertaa ottelun aikana. Samalla hän viimeisteli koko pelin loppulukemat nostaen joukkueensa voittoon.

Erikoistilannemaaleja läpi ottelun

”Paljon jäähyjä puolin ja toisin. Se rikkoi pelin rytmiä. Maalitkin tehtiin erikoistilanteissa”, kertasi Elomo ottelun käänteitä.

”Erikoistilanteet ja erikoistilannemaalit veivät pelistä rytmiä pois. Sopeuduttiin tilanteisiin kuitenkin hyvin ja pystyttiin hyödyntämään omat paikat.”

TUTO teki ottelun aikana kaksi alivoimamaalia, joista jälkimmäisen pussitti siis Kuru.

”Se oli onnistunut alivoima. Päätettiin parantaa peliä kolmannessa erässä – ja se oli siinä”, sanoi Kuru.

TUTO Hockey pelaa seuraavan ottelunsa jo huomenna lauantaina kotihallillaan Marli Areenalla. Vastustajana kotipelissä nähdään SaPKo, joka pelasi tänään voitokkaan vierasottelun vastassaan K-Vantaa. SaPKo vei vähämaalisen ottelun jatkoajalla lukemin 1-2. Vielä ehdit hankkia lauantai-illan liput otteluun edullisemmin Ticketmasterin lippukaupasta tai TÄSTÄ! Liput halvimmillaan vain viisi euroa.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...