TUTOlle kauden avausvoitto perjantai-illan trillerissä

TUTO Hockey – LeKi

5-4 JA (2-1, 1-2, 1-1, 0-0)

Tilastot

TUTO Hockey ja LeKi pelasivat perjantaina Marli Areenalla viihdyttävän kamppailun, jossa kotijoukkue nousi lopussa tasoihin ja jatkoajalla voittoon.

TUTO johti ensimmäisellä erätauolla ottelua 2-1 Hannu Kurun ja Mikko Laineen upeilla maaleilla, mutta toisen erän jälkeen peli oli 3-3. Ensin vierailijoiden Miika Heikkilä tasoitti ottelun 2-2:een, mutta Topi Taavitsaisen näyttävä maali vei turkulaiset heti perään uudelleen johtoon. Henri Tuominen toi LeKin kuitenkin jälleen tasoihin erän puolessa välissä.

Kolmannessa erässä näytti jo siltä, että lempääläiset ryöstävät pisteet Turusta, kun Ville Meskanen pääsi laukomaan vieraat 4-3-johtoon ajassa 46:43 ylivoimalla. TUTO-kapteeni Aki Keinänen oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja laukoi kiekon aivan LeKi-maalin takayläkulmaan, kun ottelua oli jäljellä enää hieman yli minuutti. TUTO pelasi maalin syntyessä ylivoimalla ja ilman maalivahtia.

”Joukkueena pelattiin paljon paremmin kuin Vantaan ottelussa, mutta jotain siinä pääsi käymään, kun vastustaja tuli tasoihin ja vielä ohikin”, sanoi TUTO-hyökkääjä Iikka Kangasniemi ottelun jälkeen.

Kangasniemi olikin se herra, joka ottelun lopulta ratkaisi. Taitava hyökkääjä käytti 3 vs. 3 -jatkoajalla löytyneen tilan hyödykseen ja laukoi pelivälineen ajassa 62:54 kahden putken kautta sisään. Syötön voittomaaliin tarjoili Keinänen.

”Katsoin, että ’Keni’ lähti nousemaan kulmasta maalille päin ja lähdin haistelemaan keskelle. Keni laittoi hyvän syötön ja nopeasti lauoin siitä”, Kangasniemi kuvaili osumaa.

”Olin näkevinäni, että se meni tolpan kautta ohi, mutta näköjään se oli sitten maalissa.”

Uusi 3 vs. 3 -jatkoaika oli Bluesista lainalla TUTOssa pelaavan Kangasniemen mieleen.

”Kyllä mä ainakin tykkäsin. Tilaa on ja tulee maalipaikkoja. Tuossakin tuli molempiin päihin maalipaikkoja.”

”Joko pelaat täysillä, tai et ollenkaan”

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkosen tunnelmat olivat ottelun jälkeen kaksijakoiset.

”Fakta on se, että siellä on paljon hyviä juttuja. Osa jätkistä pystyy vetämään pelitavallisesti tosi hyvin.”

”Esimerkiksi Kuru, Taavitsainen ja (Jasper) Lindsten olivat kentän suvereenein ketju. Muutaman kerran olivat omissa vähän pulassa kun väsähtivät, koska jouduin kuormittamaan niitä niin pirusti”, sanoi Lehkonen.

”Osalla on kuitenkin jalkatyön kanssa ihan helvetisti tekemistä, koska me halutaan pelata tuollaista lätkää, mitä tuossa parhaimmillaan nähtiin. Se tarkoittaa sitä, ettet voi yhtään liukua.”

TUTOn pelin suurimmat haasteet ovat siis päävalmentajan mukaan siinä, että jokainen pystyisi omaksumaan vaativan pelitavan.

”Kaikki tuollainen ’träppääminen’ on huonoa huumoria, jätkät oli muutaman kerran keskialueella liukumassa perseet pystyssä. Se ei kuulu meidän juttuun, joko pelaat täysillä, tai et ollenkaan.”

”Joidenkin kanssa täytyy vain olla kärsivällinen. Pakkeja ja molareita nyt on tosi helppo haukkua, koska niiden virheet näkyy. Mutta kyllä mä näen entistä enemmän sen, että tässä meidän neljän ketjun rotaatiossa on se suurin työmaa”, Lehkonen päättää.

TUTOn suurimmat hahmot illan voitossa olivat 1+1 tehot iskeneet Kangasniemi, Keinänen ja Taavitsainen. Lindsten puolestaan merkkautti itselleen kaksi syöttöpistettä. Kalle Hokkanen pelasi turkulaisten maalissa ensimmäisen miesten pelinsä ja keräsi voitossa 23 torjuntaa.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...