TUTO murskasi SaPKon

TUTO Hockey – SaPKo

7-2 (0-0, 3-0, 4-2) Yleisöä: 1695

Kupittaan perjantai-ilta tarjosi yleisölle viihdyttävän ottelun, jossa kotijoukkue TUTO oli vierailija SaPKoa selvästi parempi lukemin 7-2. Illan sankarina oli kolme maalia iskenyt Aki Keinänen.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin sekavissa merkeissä, mutta jo muutaman minuutin pelin jälkeen TUTO otti kenttätapahtumat haltuunsa. Sinipaidat painoivat pelin hyökkäys toisensa jälkeen SaPKon maalille, mutta savonlinnalaisten maalivahti Jani Kautto kesti.

Ajassa 7:55 SaPKon Oskar Essen otti huitomisjäähyn ja TUTO pääsi ylivoimalle. Turkulaisten kapteeni Antti Virtanen teki ylivoimalla maalinkin, mutta sitä ei hyväksytty pelin ollessa jo puhallettu poikki.

Myös vierailijat pääsivät testaamaan ylivoimansa laatua pelikellon näyttäessä 13:30, kun TUTOn Eetu Koski otti vuorostaan huitomisjäähyn. SaPKo ei saanut ylivoimallaan kuitenkaan mitään aikaiseksi ja lukemat säilyivät maalittomina.

Avauserä oli TUTOn täydellistä hallintaa, eikä yksikään vierailija ole tällä kaudella ollut Kupittaalla yhtä purjeessa kuin SaPKo. Maalit jäivät kuitenkin lopulta uupumaan ja erätauolle lähdettiin 0-0 tilanteessa.

Toisessa erässä maalihanat auki

Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi samalla kaavalla kuin ensimmäisessäkin. SaPKo oli täysin alakynnessä ja TUTO teki kentällä lähes mitä tahtoi. Ajassa 29:17 SaPKon Niko Kallela otti jäähyn, joka kostautui. Anrei Hakulinen ja Tuukka Pulliainen syöttivät kiekon tutun kaavan mukaan Mestis-pörssikärki Aki Keinäselle, joka latasi kiekon verkon perukoille, 1-0.

Keinäsen maali synnytti TUTOlle pienimuotoisen ”ketsuppipulloilmiön” ja ajassa 31:14 peli oli jo 2-0. Tällä kertaa Tony Vidgren laukoi viivasta ja veto upposi maaliin. Syöttäjinä osumaan olivat Juha-Matti Rautajoki ja ensimmäistä otteluaan TUTO-paidassa pelaava Juuso Honka.

TUTO teki toisessa erässä vielä yhden maalin. Pelikello näytti 38:01, kun Mikael Salmivirta ja Eetu Koski petasivat Aleksi Rutaselle paikan, josta nuorukainen ei erehtynyt. Vihainen rannelaukaus SaPKo-maalin yläkulmaan ja peli oli 3-0. Näissä lukemissa lähdettiin myös toiselle erätauolle.

Keinäselle hattutemppu

SaPKo vaihtoi päätöserään maaliin Antti Leskisen, mutta mies yllätettiin jo ajassa 43:44, kun Juuso Honka vei TUTOn 4-0 johtoon. Pelikello näytti 44:09 ja Aki Keinänen muutti illan toisellaan tilanteeksi jo 5-0. Nämä nelisen minuuttia riittivät Leskiselle ja SaPKo-maaliin luisteli jälleen Kautto.

Ajassa 44:50 pelin kuva muuttui, kun Juha-Matti Rautajoki ajoi vihellyksen jälkeen SaPKo-pelaajan pystyyn. Mies ajettiin suihkuun, vaikka syytä tähän ei juurikaan ollut. TUTOn Niko Palonen otti samassa tilanteessa pienet painit Jaakko Turtiaisen kanssa ja molemmat lähtivät jäähylle.

Oskar Essen kavensi Rautajoen vitosen aikana tilanteeksi 5-1. Tämän jälkeen Mikko Lehtonen lähti istumaan ja Ville Järveläinen teki SaPKolle jo toisen maalin, 5-2. Aki Keinänen lopetti vierailijoiden pyristelyn ajassa 56:15 viimeistelemällä hattutemppunsa. Loppulukemat 7-2 viimeisteli kuusi sekuntia ennen loppua Roni Viirlas ensimmäisellä TUTO-maalillaan. TUTO nousi voitolla omalle paikalleen Mestiksen kärkeen.

”Kamppailupelaaminen TUTOlle 100-0”

SaPKo-koutsi Janne Sinkkonen antoi lehdistötilaisuudessa kehuja kotijoukkueelle.

”Tähän mennessä ehdottomasti kovin porukka vastassa. Tiedettiin, että TUTOn ylivoima on vaarallista, mutta alivoimamme ei ollut sillä tasolla, että olisimme pystyneet tappelemaan voitosta.”

Sinkkosen mukaan TUTO oli tänään SaPKoa kaikessa edellä.

”Pirun pettynyt oon, mutta kaveri voitti kamppailupelaamisen sata nolla. TUTO oli valmistautumisesta lähtien meitä paljon edellä”, sanoi Sinkkonen.

TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen oli luonnollisesti tyytyväinen illan esitykseen.

”Ollaan haettu sitä, että esiinnytään pelottomasti kaikilla osa-alueilla. Olen tyytyväinen kaikkiin jätkiin, siellä alkaa olla sitä mitä jääkiekkopelin pitääkin olla. Meidän on tästä tosi hyvä rakentaa ja tämän jengin kanssa on makeeta lähteä seuraaviin peleihin”, päätti Lehkonen.

Ottelun maalikooste:

TUTO pelaa seuraavaksi viikon päästä perjantaina, kun Marli Areenalle vieraaksi saapuu K-Vantaa.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...