TUTO Mestiksen runkosarjan kuningas

TUTO Hockey – KooKoo

2-1 JA (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) Yleisöä: 2254

Tilastot

TUTO Hockey on Mestiksen runkosarjan voittaja kaudella 2013-2014. Turkulaiset ratkaisivat ykkössijan päätöskierroksella kaatamalla KooKoon jatkoajan jälkeen maalein 2-1.

TUTOn ja KooKoon välinen kamppailu oli lähinnä tunnustelevaa ja tarkkaa kiekkoa, sillä molemmat olivat käytännössä jo ennen illan kierrosta varmistaneet runkosarjan loppusijoituksensa, TUTO ensimmäisen sijan ja KooKoo kolmannen. Tämä näkyikin muun muassa siinä, ettei TUTOn ykkösketju Honka-Vainiola-Virtanen ollut lainkaan kokoonpanossa, eikä kakkosketju Hakulinen-Pulliainen-Keinänen pelannut enää toisen erän jälkeen.

”Viime vuoden kakkonen ansaitusti tämän vuoden ykkönen. Tasapainoisempaa pelaamista kautta linjan kuin viime vuonna. Pelaaminen jäi meiltä hieman vajaaksi mikä on ymmärrettävääkin, mutta pelattiin kuitenkin järkevästi. Tärkeimmät tavoitteet toteutuivat, sillä kukaan ei loukkaantunut ja saatiin sopiva hiki pintaan”, summasi KooKoon Juha Juujärvi ottelun.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkueen Henri Ruotsalainen, joka avauserässä ohjasi Miika Franssilan viivalaukauksen tyylikkäästi verkkoon.

Kouvolalaiset painoivat pelin kuitenkin tasoihin toisessa erässä, kun KooKoon Antti Mäkilää rikottiin läpiajossa. Mäkilä sijoitti seuranneesta rangaistuslaukauksesta kiekon varmasti hienon ottelun TUTO-maalissa pelanneen Kimmo Meriläisen patjojen välistä sisään.

Lehtonen ratkaisijana

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla, kun sinipaitojen Mikko Lehtosen tarkka rannelaukaus löysi ylivoimalla tiensä KooKoo-maalivahti Mikko Rämön vartioiman maalin yläkulmaan.

TUTO Hockey voitti Mestiksen runkosarjan kuuden vuoden tauon jälkeen. Kun TUTO viimeksi kaudella 2007-2008 oli Ismo Lehkosen johdolla runkosarjan ykkönen, oli tuloksena myös Mestiksen mestaruus.

”Materiaalimme leveys tuli tänään esille. Saatiin Mikko Jortikka kehiin ja hän pelasi hyvällä tasolla. Myös Olli-Pekka Heinimäki pelasi erinomaisesti sentterin tontilla. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Tämä kuvastaa tätä meidän ryhmää. Se on niin sitoutunut, että pistää sitä kenet tahansa mihin roolin tahansa, niin kaikki pyrkivät pelaamaan joukkueelle. Se tietää hyvää kevättä ajatellen”, kehui Lehkonen.

TUTO aloittaa pudotuspelit tiistaina Turussa, kun vieraaksi Marli Areenalle saapuu runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut K-Vantaa.

Paras.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...