SaPKo jätti TUTOn maaleitta

SaPKo – TUTO Hockey

1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Tilastot

TUTO Hockey ja SaPKo pelasivat keskiviikkona Savonlinnassa tasaisen ja vähämaalisen kamppailun. Lopulta vain yksi maali riitti voittoon ja sen teki kotijoukkue SaPKo.

”Jännä juttu ja erikoinen tapahtuma, sillä nyt kun meidän maalivahtipelaaminen oli kunnossa, niin maalintekeminen jäi täysin piippuun”, sanoi Ismo Lehkonen ottelun jälkeen.

”Paikkoja meillä oli varmaan neljään viiteen maaliin, mutta niistä sudittiin ohi tai kudit jäivät matkan varrelle. Haettiin liian hienoa ja luontainen päättäväisyys jäi uupumaan siitä maalinteosta.”

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 14:32, kun SaPKo-puolustaja Iiro Sulin pääsi laukomaan täysin vapaasti TUTOn b-pisteiden välistä. Turkulaisten maalivahti Petteri Similä oli menettänyt tilanteessa mailansa ja kiekko livahti hänen selkänsä taakse.

”SaPKon maali ohjasi peliä lopulta aika paljon”, Lehkonen sanoi.

Avauserässä nähtiin myös ikävämpi tilanne, kun TUTOssa aiemmin kaudella lainalla pelannut TPS-puolustaja Markus Kojo taklasi TUTOn kultakypärää Jasper Lindsteniä päähän. Kojo sai tilanteesta 2+10 minuutin jäähyn, eikä Lindsten onneksi loukkaantunut.

Setäselle SaPKo-maalilla nollapeli

Toinen erä oli maaliton, vaikka molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan ylivoimaa useaan otteeseen. Kolmannessa erässä SaPKo sai kiekon kuitenkin uudelleen TUTOn maaliin, mutta osuma hylättiin korkeana mailana.

TUTO myllytti päätöserän lopulla ilman maalivahtia jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta TPS:stä lainalla SaPKossa pelaava maalivahti Oskari Setänen kesti tilanteet. Alkukaudesta TUTOssakin pelannut Setänen oli ottelun hahmo nollapelillä ja 33 torjunnalla.

”Jätkät väänsivät tosi hyvin siihen nähden, että kymmeneltä aamulla lähdettiin ja viiden jälkeen oltiin vasta Savonlinnassa. Bussissa istumiseen nähden oli oikein vauhdikas ja hyvä tapahtuma”, päätti Lehkonen.

TUTO Hockey pelaa seuraavaksi perjantaina, jolloin Marli Areenalle vieraaksi saapuu Joensuun Jokipojat. Ottelu on tänään 500 Mestis-ottelua täyteen kirjauttaneen TUTO-kapteeni Aki Keinäsen juhlaottelu. Varaa paikkasi juhlaottelussa!

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...