Runkosarja päättyi TUTOn osalta tappioon – keskiviikkona pudotuspeleihin

Hokki – TUTO Hockey

2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Tilastot

Runkosarja laitettiin TUTO Hockeyn osalta pakettiin Kajaanissa, kun vastaan asettui viimeisessä runkosarjan ottelussa Kajaanin Hokki. Lauantai-illan ottelussa Kajaanin punapaidat veivät bileet lukemin 2-1.

Kajaanin Hokki lähti illan otteluun kovan paineen alla: voitosta riippui jatkuuko päättyykö kausi runkosarjaan vai jatkuuko se karsintasarjassa. TUTO Hockey sen sijaan saattoi ottaa illan ottelun halutessaan hieman kevyemmin edustaen sarjataulukossa turvallisesti toisena.

”Meillä oli iso teema tänä viikonloppuna, että on A:n Mestis-pelaajia mukana”, kertoo TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

”Haluttiin antaa heille sauma ja näyttää, kuinka kaukana Mestis on. He hyötyvät siitä sitten omissa pleijereissään.”

Ottelun vauhdikas alku vei pelaajia kaukalossa tasaisesti päästä päähän. Myös maalipaikkoja haettiin alusta asti tehokkaasti. Hokki tuntui olevan avauserässä asteita tehokkaampi, ja todisti tämän lyömällä avausmaalin ajassa 14:06. Kiekon pussitti Risto Mattila.

Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa ottelua 1-0. TUTO alkoi luoda painetta Kajaanin punapaitojen puolustuspäätyyn ja haki tasoitusmaaliaan. Hokki pisti kuitenkin vastaan vieden peliä sinnikkäästi myös kaukalon toiseen päähän. Kotijoukkueen tavoite ei jäänyt epäselväksi, vaan katse oli varsin selkeästi alkavissa pudotuspeleissä.

Kajaanilaisten pelatessa ylivoimaa Teemu Huttu iski pelin lukemiin 2-0. Harvoista jäähyminuuteista kannatti ottaa kaikki hyöty irti.

”Eilen pelasi Rinne, joka sai paljon kuteja. Tänään sitten Kaarlehto sai paljon koppeja. Meidän maalivahdit on valmiina”, toteaa Elomo.

Toinen erä jatkui tiiviissä tunnelmissa. Erän viimeisellä minuutilla Mikko Laine avasi TUTOn maalitilin tehden samalla vierasjoukkueelle tärkeän kavennusmaalin. Kolmanteen erään lähdettäisiin lukemin 2-1 ja bonuksena kotijoukkueen ylivoimalla TUTOn napattua erän päätteeksi rangaistuksen.

Hokki osoitti taistelutahtoaan läpi kolmannen erän

Kajaanin punapaidat keskittyivät viimeisen erän alusta alkaen tavoitteeseensa päästä kesälomalle. Paine näkyi kotijoukkueen hyökkäyspäädyssä, mutta TUTO pisti tiukasti vastaan.

Kotijoukkueen peli alkoi rakoilla. Tasaisessa kolmannessa erässä nähtiin Hokilta jäähyminuutteja. Maalipaikkoja joukkueet keräsivät erässä jälleen, mutta ottelun maalit oli nähty. Hokki vei runkosarjan viimeisen ottelunsa lukemin 2-1 ja näin kolme pistettä jäi Kajaaniin. Lopulta edes voitto ei riittänyt kajaanilaisille, vaan Hokkin kausi jatkuu karsintasarjassa. TUTO sen sijaan joutui tyytymään tappioon, vaikkei sitä harmitellutkaan.

”Runkosarja oli meiltä loistava. Tähän on hyvä päättää Kajaanissa. Vaikka hävittiinkin, niin ei harmita. Lähdetään kotiin ja jatketaan keskiviikkona”, summaa Elomo.

”Nyt alkaa taistelu sitten siitä kirkkaimmasta!”

Pudotuspelit käynnistyvät heti ensi keskiviikkona 15.3. klo 18.30. TUTO Hockey aloittaa urakkansa kotikaukalossaan Marli Areenalla. Puolivälierissä TUTO saa vastaansa Peliitat. Tsekkaa Häkki Täyteen -vapaalippujen jakopaikat TÄSTÄ ja varmista paikkasi hallilla!

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...