Pulliainen Marli Areenan keskiviikkoillan herra ja hidalgo

TUTO Hockey – Peliitat

3-2 JA (1-0, 1-2, 0-0, 1-0) Yleisöä: 1570

Tilastot

TUTO Hockey lähti keskiviikon Peliitat-otteluun viiden pelin voittoputkessa. Illasta kehkeytyi Turun ylpeydelle kuitenkin vaikea ja ratkaisu löydettiin vasta jatkoajalta, kun Tuukka Pulliainen otti joukkueen reppuselkäänsä ja ratkaisi ottelun.

Ottelu alkoi TUTOn kannalta vaikeasti ja ensimmäisen kympin aikana jouduttiin kaksi kertaa alivoimalle, kun sekä Juuso Honka että Ville-Vesa Vainiola ottivat jäähyn. Alivoima oli kuitenkin uhrautuvaa ja Tommi Virtanen pelasi turkulaisten maalissa hyvin, joten lukemat säilyivät maalittomina.

Erän edetessä sinipaidat pääsivät paremmin peliin mukaan ja ottivat sen haltuunsa. TUTO kilautteli ensin tolppia kolmesti, mutta lopulta ajassa 13:20 kiekko meni maaliin. Aleksi Sillanpää laukoi poikittaissyötöstä kiekon pesään ja tilannetta tarkastettiin videolta pitkä tovi. Osuma kuitenkin hyväksyttiin ja syöttäjiksi päätyivät Olli-Pekka Heinimäki ja Niko Palonen.

TUTO oli ensimmäisessä erässä vahvempi, mutta lisämaalit jäivät näkemättä. Näin ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johtoasemassa.

Peliitat vei toisen erän

Toinen erä alkoi turkulaisilta heikosti, kun Peliitat tasoitti pelin kellon näyttäessä 21:17. Maalin iski Petr Stloukal ja syöttäjinä olivat Miika Heikkilä ja Mikko Lahtela. Erä eteni melko tasaisissa merkeissä ja vierailijat saivat muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Tommi Virtanen piti TUTOa pystyssä.

Ajassa 26:01 sinipaidat menivät johtoon. Kultakypärä Tuukka Pulliainen karvasi kiekon röyhkeästi hyökkäyspäässä, harhautti Peliitta-maalivahti Anssi Pesosen ja nosti kiekon rystypuolelta heinolalaisten maaliin, 2-1. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana, kun Pulliaista häirittiin tilanteessa.

Vierailija Peliitat sai ylivoiman vain 41 sekuntia ennen kakkoserän loppua ja se kostautui. Ville-Matti Koponen ja Risto Mattila jakoivat kiekon viivalle Tomi Pekkalalle, jonka hirmuinen lämäri puhui, 2-2. Heinolalaisten tasoitusmaali syntyi vain kolme sekuntia ennen erätaukoa.

Kolmas erä oli nihkeää peliä molemmilta joukkueilta ja kotijoukkueenkin otteet vaikuttivat ajoittain väsyneiltä. TUTOlla oli muutamaan otteeseen kuitenkin ratkaisun avaimet käsissään, mutta Peliittojen parhaana palkittu Anssi Pesonen torjui maalillaan hyvin. Kolmaskin erä päättyi 2-2 tasatilanteeseen, joten edessä oli jatkoaika.

Pulliainen ratkaisijana

Jatkoaika eteni pitkään maalitta ja edessä alkoi häämöttää jo voittolaukauskilpailu. TUTOn kokeneempi kaarti otti kuitenkin ajassa 64:05 ohjat omiin käsiinsä ja ratkaisi ottelun. Antti Virtanen antoi hienon syötön Tuukka Pulliaiselle, joka malttoi rauhallisesti kiertää Pesosen ja nosti kiekon varmasti verkkoon. Näin TUTO otti kaksi pistettä ja voitti jo kuudennen ottelun putkeen.

Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt, mutta kuitenkin tyytyväinen siihen, miten vierailijat pelasivat.

”Tämä on erittäin kova paikka pelata, vastustaja on hyvä ja sen hyökkäysarsenaali haastava. Päästä päähän peliä oli ja pystyttiin puolustamaan hyvin. Tämä oli lopulta pienten marginaalien peli ja jonkin verran syö, että pataan tuli”, manasi Karjalainen.

Ismo Lehkosen mukaan ei olisi ollut vääryys, vaikka TUTO olisi hävinnyt pelin. Kotijoukkueen peli parani Ikan mukaan siinä vaiheessa, kun pakkaa tiivistettiin kolmeen ketjuun.

”Kaksi ensimmäistä erää olivat aika hyvä opetus siitä miten käy, jos vastapuoli pääsee ihon alle ja kaikki ei mene kuten halutaan. Pelistä tulee silloin entistä vaikeampi ja jos lähtee noin laukalle, niin ei olisi ollut vääryys, vaikka oltaisiin saatu näpäytys ja hävitty peli. Nyt otetaan palaveri ja keskustellaan siitä, mitä on joukkueurheilu”, Lehkonen päätti.

TUTOn pelit jatkuvat perjantaina Vaasassa, kun Mestiksen kärkikamppailussa vastaan asettuu Sport.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...