Peliitat oli kovempi Suomen Cupin ottelussa Paimiossa

TUTO Hockey – Peliitat 1-2 VL (0-0, 1-0, 0-1, 0-0) TILASTOT

TUTOn Suomen Cupin ottelut alkoivat tänään Paimiossa, kun vastaan luisteli Peliitat Heinolasta. Panoksena TUTOlla oli jatkopaikka Cupissa, mikä näkyikin oikeana asenteena ja kovana työn puurtamisena molemmissa päissä. Oman mielenkiintonsa otteluun toi myös se, että kyseessä oli Conrad Mölderin ensiesiintyminen TUTOn paidassa. Ilmassa oli siis sitä kuuluisaa urheilujuhlan tuntua.

Peliin lähdettiin heti pirteällä otteella. Oli ilo katsella, kun molemmat joukkueet halusivat saada aikaan sen ensimmäisen, tärkeän osuman. Ensimmäisessä erässä kiekko pyöri molemmissa päissä, mutta valmista ei tullut. Laukausten valossa paine oli hieman enemmän Peliittojen päässä, erän vedot päättyivät 6-10. Ainoiksi tilastomerkinnöiksi erästä jäivät Nuutti Viitasalon ja Peliittojen Santeri Koposen kaksiminuuttiset.

Lehti avaa maalihanat

TUTOlle tarjoiltiin maalipaikkaa herkullisesti heti toisen erän alkuun, kun Peliittojen Joonas Uimonen otti kampituksesta kakkosen. Kuparinen ei kuitenkaan mennyt rikki. TUTO vuorostaan tarjoili jäähyjen kautta erässä kolmeenkin otteeseen Peliitoille mahdollisuutta siirtyä johtoon, mutta heinolalaisten ylivoimapeli ei vielä tässä vaiheessa kautta ollut riittävän viimeisteltyä. Erän lopulla, ajassa 37:25, nähtiin pelin ensimmäinen osuma,kun Timi Lehti siir si torjunnasta kimmonneen kiekon Sami Sunin selän taakse. Erätauolle siirryttiin TUTOn 1-0 johdossa.

Peliitat venyttävät ratkaisun rankkareille

Kolmas erä oli taas tasaista ja nopeaa kamppailua molemmissa päissä. Alkoi jo näyttää siltä, että Mölder saa heti ensimmäisessä pelissään meriittilistalle nollapelin, mutta luulo ei ollut tiedon väärti. Aleksi Ek tasoitti pelin ajassa 57:45. Maali tuli pahaan paikkaan ja erää oli liian vähän jäljellä, että TUTO olisi vielä ehtinyt puristaa voittomaalin varsinaisella peliajalla. Mentiin pikaisen tauon kautta jatkoerään kolmella kolmea vastaan. Taistelu oli kovaa ja peli fyysistä, mutta jatkoeräkään ei tuonut selvyyttä joukkueiden paremmuuteen. Tauon kautta edessä oli voittomaalikisa ja lopullinen selvyys voittajasta. Tässä kisassa Peliitat onnistui vetämään kaikki kolme vetoaan sisään, Tuton pelaajien harmillisesti epäonnistuessa. Lopputuloksena siis kirvelevä voittolaukaushäviö, 1-2.

TUTOn osalta Suomen Cup jatkuu vielä huomenna ottelulla Tampereen KooVeen kakkosjoukkuetta vastaan. Perjantain tappio merkitsi kuitenkin sitä, että Peliitat matkaavat Suomen Cupin puolivälieriin. Näin ollen lauantain ottelulla ei ole suurempaa merkitystä.

Kuva: Shaun Duncan

Teksti: Juho Koli

Nimivahvan HIFKn tehokkuus myrkkyä TUTOn nuorille

TUTO Hockey A – HIFK A 1-4 (1-0, 0-2, 0-2) TILASTOT

TUTO Hockeyn ja HIFKn A-nuoret tarjosivat Marli Areenan perjantai-illassa tasokkaan ottelun. Tasainen ottelu kääntyi lopulta tehokkaammin viimeistelleen vierasjoukkueen hyväksi 1-4 lukemin. Illan ehdoton tähti oli HIFKn Rasmus Heljanko, joka viimeisteli kypärätempun.

Rasmus Heljanko viimeisteli illan ottelussa kolmesti. Kuva: Shaun Duncan

TUTO aloitti ottelun pirteästi luoden heti avauserän alkuun muutaman oivan maalipaikan. Lopulta palkinto tuli erän puolivälin jälkeen, kun Erkki Laiho lähetti Oskari Rauhalan nopeaan vastahyökkäykseen. Rauhalan terävä rannelaukaus tuotti vaikeuksia HIFK:n maalilla muuten varmasti torjuneelle Henrik Tikkaselle. Lopulta kiekko pomppi Tikkasen torjunnasta aina maaliin asti. Erän viimeisellä sekunnilla HIFK pääsi kilisyttämään tolppaa aloitusvoiton jälkeen, mutta erätauolle mentiin kuitenkin TUTOn 1-0 johdossa.

TUTO tuhlailee, HIFK rankaisee

Toisen erän alussa TUTOlle tarjoutui useampikin erinomainen paikka kasvattaa johtoa, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi. Erän ylitettyä puolivälin, pääsi HIFK riistämään kiekon TUTOn puolustusalueella. Riiston jälkeen kiekko ajautui täysin vapaana olleelle Jaani Holopaiselle. Maalitilin auettua ottelun hallinta siirtyi vierasjoukkueelle, joka hyödynsi vielä Rasmus Heljangon toimesta erän lopulla tulleen ylivoiman. TUTOlla oli erän lopulla vielä pari paikkaa tasoitukselle, mutta joko vedot kilpistyivät Tikkaseen tai viuhuivat ohi maalista. Toiselle erätauolle siirryttiinkin HIFK:n 1-2 vierasjohdossa.

Heljanko viimeistelee kypärätempun

Kolmannessa erässä edettiin tasatahtiin erän puoliväliin asti. Siinä missä TUTO hukkasi maalipaikkojaan HIFK ja erityisesti Heljanko hyödynsivät paikat tehokkaammin. Erän puolivälissä Heljanko pääsi yhdesä Noel Pietilän kanssa ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Heljanko siirsi taululle 1-3 lukemat. Kun sama mies viimeisteli vielä viimeisellä minuutilla TUTOn tyhjään maaliin 1-4 loppulukemat, oli hattutemppu valmis.

Ottelun jälkeen TUTO Hockeyn päävalmentaja Elmo Aittolaa harmitti joukkueensa tehottomuus.

-Tämä on maalintekopeli. Harmittaa erittäin paljon, sillä pelasimme hyvän pelin ja meillä oli aivan riittävästi paikkoja viedä tämä peli nimiimme, mutta emme käyttäneet niitä. Vastustaja puolestaan hyödynsi omat paikkansa tehokkaammin. Positiivista ottelussa oli se, että olimme kaikessa muussa tänään täysin tasavertaisia HIFKn kanssa paitsi maalipaikkojen hyödyntämisessä. Se lupaa hyvää, sillä näin nimivahvaa joukkuetta tuskin tulee montaa kertaa enää tällä kaudella vastaan.

TUTO Hockeyn kuvaaja Shaun Duncan oli paikalla illan ottelussa. Katso upea kuvakooste täältä.

Tulikuuma paikallisderby lauantaina klo 18.45

Lähes tulkoon heti ottelun jälkeen A-nuoret siirsivät katseet jo tulevaan, sillä syksyn yksi odotetuimmista turkulaisista kiekkotapahtumista on vuorossa jo lauantaina, kun TUTO Hockey ja TPS iskevät sarjakauden ensimmäisessä paikallismatsissa yhteen. Ottelu alkaa Marli Areenalla kello 18.45. Liput voit ostaa ennakkoon edullisemmin lippupisteen ennakkomyyntipaikoista tai TÄSTÄ.

TUTO Hockey -TPS, Marli Areenalla lauantaina 7.9. klo 18.45. OSTA LIPUT

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...