Nuorille tappio vauhdikkaassa ottelussa

Nuorten SM-liiga

TUTO Hockey – Tappara 2-5 (0-0, 0-2, 2-3) TILASTOT

TUTOn ja Tapparan välisessä ottelussa riitti vauhtia ja tilanteita. Ottelussa nähtiin peräti 127 laukausta, lopulta ahkerammin laukonut Tappara vei pelin 2-5 lukemin.

TUTO Tappara tarjoilivat Marli Areenan yleisölle vauhdikkaan ja tarkan ottelun, jossa katkot olivat vähissä. Varsinkin avauserä vietiin päätökseen todella nopeasti. Vaikka katkoja ei juurikaan ollut, niin erä oli vauhdikas ja viihdyttävä.  Tästä kertoo osaltaan myös torjunnat, joita kertyi TUTOn Michal Vojvodalle 19 ja Tapparan Eetu Niemiselle 10.

Ottelun puhuttavin hetki

Toisessa erässä ensimmäiset neljä minuuttia pelattiin ilman katkoa. Marli Areenan kellot pysähtyivät lopulta aikaan 4.08, kun Tappran Aaro Mäkinen siirsi nopeasta vastahyökkäyksestä Tapparan johtoon.

Erän lopulla nähtiin puolestaan ottelun puhuttavin hetki. Tapparan Santeri Peltola siirsi lukemat 0-2:een ajassa 38.04. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Puhetta herätti se, että maalin jälkeen TUTOn Valtteri Virtaselle tuomittiin vielä 5+20 minuuttia keihästämisestä. Epätietoisuutta Marli Areenan lehtereillä lisäsi se, että jäähyyn johtanut tilanne tapahtui niin sanotusti pelin ulkopuolella; kiekko oli tuolloin jo TUTOn kenttäpäädyssä, kun taas jäähyyn johtanut tilanne tapahtui saman aikaisesti Tapparan kenttäpuoliskolla. TUTO selvitti erän lopun alivoiman, joten toiselle tauolle lähdettiin 0-2 lukemissa.

Tapparan ylivoima ratkaisee

TUTO aloitti kolmannen erän pirteästi. Se pääsi alivoimalla jopa ylivoimahyökkäykseen. Tästä ei kuitenkaan osumaa syntynyt. Tappara sen sijaan rankaisi seuraavasta hyökkäyksestä kirvelevällä tavalla. Hetken aikaa näytti jo siltä, että Vojvoda liimaa Peltolan laukauksen, mutta lopulta kiekko tippui räpylän ja tolpan välistä juuri viivan väärälle puolelle.

Erän puolivälissä TUTO sai puolestaan yrittää ylivoimansa tehokkuutta. Pirteästi pelannut ykkösviisikko hyödynsi illan toisen ylivoimansa mallikkaasti, kun Mark Viitanen ohjasi maalin edestä Justus Haavanlammen laukauksen sisään. Kauan TUTO ei saanut kavennuksesta nauttia, sillä vain muutamaa minuuttia myöhemmin oli Tapparan vuoro rangaista ylivoimalla Mikko Perttun toimesta.

Erän viimeisen vitosen käynnistyessä TUTO sai illan neljännen jäähynsä ja ottelu näytti ratkeavan lopullisesti. Viitanen oli kuitenkin eri mieltä, hän hyödynsi muuten hyvin torjuneen Niemisen haparoinnin kiekon kanssa ja siirsi limpun vanhanaikaisella tyhjään maaliin. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kuitenkin vielä saman jäähyn aikana, kun Tappara viimeisteli illan neljännen erikoistilanne maalinsa. Ottelun päätöslukemista (2-5) vastasi Samuel Parkkari.

Ottelun jälkeen TUTOn päävalmentaja Elmo Aittola harmitteli tehottomuutta.

”Kahdella maalilla on vaikeaa voittaa noin kovaa joukkuetta. Emme pystyneet tänään parhaimpaamme.”

TUTO Hockeyn A-nuorten seuraava ottelu on ensi lauantaina (20.9.) klo 17.00, kun Marli Areenalle saapuu vastustajaksi Porin Ässät.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...