Nuoret takaisin voittojen tielle

Nuorten SM-liiga

TUTO Hockey A – Jukurit A 3-2 (0-1, 2-1, 1-0) TILASTOT

TUTO Hockey ja Jukurit väänsivät tasaisen kamppailun Marli Areenan perjantai-illassa. TUTO nousi lopulta kolmannessa erässä 3-2 voittoon ja katkaisi samalla kolmen pelin tappioputken.

Kylmäsuihku päätösminuutilla

TUTOn ja Jukurien A-nuoret aloittivat perjantain ottelun tasaisissa merkeissä. Avauserän edetessä vaarallisimmat paikat siunaantuivat vierailijoille, mutta TUTOn maalilla varmasti torjunut Michal Vojvoda pysäytti niin 3-1 ylivoimahyökkäyksen kuin läpiajonkin. Erän päätösminuutilla tullutta jäähyä TUTO ja Vojvoda eivät enää kestäneet, vaan Jukurit siirtyivät 0-1 vierasjohtoon Aleksi Soijärven osumalla.

Jukurit jäähyilee, TUTO rankaisee

Avauserän lopun osuma toi lisävirtaa vierailijoiden otteisiin ja toisen erän ensimmäiset minuutit edettiin vierastahdissa. TUTO ja Vojvoda kestivät kuitenkin Jukureiden hyökkäysyritykset. Kesken painostuksen mikkeliläiset saivat hyökkäyspäässä jäähyn. TUTO ehti pyörittää uusitulla ykkösylivoimallaan peliä vain reilut puoliminuuttia, kunnes maalilamppu syttyi. TUTO-paidassa debyyttiotteluaan pelannut Tommi Eriksson pääsi nauttimaan Karri Forsblomin ja Mark Viitasen upeasta esityöstä. Osuman jälkeen ote siirtyi isännille, osittain myös vierailijoille vihellettyjen jäähyjen myötä. Peräkkäiset ylivoimakerrat eivät tuottaneet kuitenkin lisäosumia.

Erän lopulla Jukureiden tultua täysilukuisiksi taikoivat vierailijat kuin tyhjästä tuhannen taalan maalipaikan, jonka Eetu Sarell hyödynsi surutta. Kauan Jukurit eivät saaneet johtoasemasta nauttia, sillä vain 38 sekuntia myöhemmin pirteästi pelannut Viitanen karkasi Erkki Laihon ja Forsblomin esityöstä läpiajoon ja viimeisteli kliinisesti tasoitusosuman. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että Viitasen 2-2 tasoitusosuma syntyi 2.erässä, kun peliaikaa oli jäljellä 2:22.

Kolmannen erän salama-alku tuo arvokkaan voiton

TUTO pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, kun Jukureiden Soijärvi oli ottanut toisen erän viimeisellä minuutilla kampituksesta jäähyn. Erä ehti vanheta vain 34 sekuntia, kunnes illan ehdottomiin hahmoihin kuulunut Karri Forsblom viimeisteli tarkalla rannelaukauksella TUTOn 3-2 johto-osuman. Maalin jälkeen isännät pelasivat ottelun ehjimmän erän ja riisuivat Jukurit aseista. Kun lisäosumia ei nähty, nappasi TUTO kauden toisen voittonsa Nuorten SM-liiigassa. Ottelun jälkeen päävalmentaja Elmo Aittola oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

Teimme tänään enemmän töitä kun vastustaja, ja saimme siitä palkinnon. Tänään kokeneet jätkät johtivat joukkoja työn kautta. Olen ylpeä joukkueesta, tänään pelissä alkoi näkymään sielua”.

Tappara lauantaina Marli Areenalle

TUTOn ottelut jatkuvat jo lauantaina, kun Marli Areenalle saapuu vieraaksi Tappara. Ottelu alkaa klo 17.00 Kupittaalla. Marli Areenan kioski ja päätyravintola palvelevat ottelussa. Pääsyliput maksavat peliin 5 euroa, alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi, samoin TUTO-korttilaiset ja kausikorttilaiset.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...