Juusela ratkaisi TUTOlle toisen voiton

Peliitat – TUTO Hockey

3 – 4 ja. (2 – 2, 1 – 1, 0 – 0, 0 – 1)

Tilastot

Heinolassa pelattu puolivälieräsarjan toinen ottelu oli alusta asti vauhdikas ja tasainen. Jatkoajalle edenneen ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta TUTOn Aki Juusela. Ottelun avauskiekon kävi pudottamassa todellinen legenda, entinen Peliitta-hyökkääjä Steve MacDonald.

Avauserässä maalijuhlat

Ottelun alku mukaili hyvin pitkälti keskiviikon ottelun alkua: Peliitat tuli otteluun vahvalla sykkeellä, muttei muutamasta maalipaikasta huolimatta onnistunut iskemään tärkeää avausmaalia. Sen sijaan sen iski vierasjoukkue TUTO, kun ottelua oli pelattu hieman reilu neljä minuuttia. Heinolalaisten kultakypärä Tuukka Rajamäki hukkasi kiekon, jonka jälkeen TUTO-kapteeni Anssi Virkki käänsi nopeasti ylöspäin Juho Virtaselle, joka karkasi ylivoimahyökkäykseen Tomi Wileniuksen kanssa. Virtasen tarkka passi löysi takatolpalta Wileniuksen lavan, eikä 24-vuotiaan hyökkääjän tarvinnut kuin putata kiekko tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen heinolalaisyleisö alkoi herätä toden teolla mukaan peliin, eikä vähiten Peliittojen tarjoaman aktiivisen taklauspelin vuoksi. Kotijoukkueen vahva ote toi mukanaan myös ottelun ensimmäisen rangaistuksen, kun TUTOn Kristian Tuohilampi komennettiin koukkaamisesta kahden minuutin istunnolle. Ylivoimaa ehti kulua vain 9 sekuntia, kun Valtteri Parikka toimitti kiekon viivasta maalille, josta entinen TUTO-peluri Henri Ruotsalainen ohjasi pelin tasoihin.

Usein jääkiekossa korostetaan maalin jälkeisen vaihdon tärkeyttä. Tämän iltainen kamppailu näytti, ettei tuo korostaminen ole aiheetonta. Heti maalin jälkeen kotijoukkueen Eetu-Ville Arkiomaa otti kahden minuutin rangaistuksen, josta seuranneella ylivoimalla TUTOn Mikko Laine löi pystyyn yhden miehen bändin: Kiekko haltuun omalla alueella, täydellä vauhdilla toiseen päätyyn, yksi pakki kahville ja varma laukaus ohi Timo Niemen.

Vielä kaksi minuuttia ennen erän päätöstä TUTOlle tarjottiin kultaista mahdollisuutta siirtyä kahden maalin johtoon, kun Peliitat otti illan toisen rangaistuksensa. Tälläkään kertaa ei erikoistilanteen aikana jääty ilman maalia, mutta maalista ei kuitenkaan vastannut ylivoimaa pyörittänyt TUTO. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen Peliittojen Samu Vilkman kaivoi kiekon itselleen ja pääsi laukomaan täydellisestä sektorista maalin edestä. 64 Liigaottelua urallaan pelannut konkari ei tuosta paikasta erehtynyt, vaan niittasi alivoimalla Peliittojen kannalta elintärkeän tasoituksen.

Näin ensimmäiselle erätauolle poistuttiin Heinolassa lukemista 2-2. Vielä summerin soitua saatiin aikaan pienet playoff-painit, joita johti tuttuun tapaan kapellimestari Kalle Moisio

TUTO karkasi johtoon – Peliitat nousi kolmannen kerran tasoihin

Ottelu säilyi tasaisena myös toisessa erässä. TUTOn tapettua erän alussa saamansa rangaistuksen, koukki isäntien Petteri Haveri vieraiden Kalle Valtolaa rangaistuksen arvoisesti. Muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta Peliitat kesti oman alivoimansa, maalivahti Niemen johdolla.

Niemi selvitti myös erän puolivälin jälkeen vaarallisen tilanteen, kun Tomi Wilenius pääsi kiskaisemaan paraatipaikalta b-pisteiden välistä.

Ajassa 33:03 TUTOn kokenut kaarti kuitenkin löysi keinon, jolla Niemi ohitettiin. Professorinakin tunnettu Tuukka Pulliainen tarjosi siniviivalta upean syötön b-pisteelle nousseelle Petteri Nummelinille, eikä ”Petu” sen enempää kysellyt. Kiekko haltuun ja terävä rannelaukaus maalin kattoon.

3-2 johtomaalin jälkeen TUTO sai vahvan paineen aikaan, mutta ajassa 35:01 tuo paine tyssäsi kuin seinään. Peliittojen kantavana voimana tunnettu tutkapari Rajamäki-Arkiomaa karkasi vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Arkiomaa iski ottelun jälleen tasoihin. Enempää maaleja ei erässä nähty, joten kahden erän jälkeen edettiin yhä tasalukemissa 3-3.

Maaliton päätöserä vei ottelun jatkoajalle

Ottelun kolmas erä sai TUTOn kannalta hankalan alun, kun vain 30 sekunnin pelin jälkeen Kristian Tuohilammen purkukiekko karkasi suoraan ulos kaukalosta, joka tiesi TUTOn varakapteenille kahden minuutin rangaistusta. Vierasjoukkue kuitenkin selvitti alivoimansa, keskiviikkona loistaneen Rasmus Rinteen komeiden torjuntojen siivittämänä.

Kuin taivaanlahjana jäähyltä vapautunut Tuohilampi karkasi suoraan läpiajoon, mutta TUTO-puolustajan laukaus kuitenkin kilpistyi Niemen patjoihin.

Heti perään Peliitatkin selvitti oman alivoimansa, eikä rangaistuksen jälkilöylyistäkään syntynyt kaivattua johtomaalia Samu Suomisen kahdesta paikasta huolimatta.

Päätöserän puolivälin jälkeen ottelun vauhti nousi entisestään, joka johti myös pelaajien tunnetason nousemiseen. Suuremmilta kahakoilta kuitenkin vältyttiin, eikä rangaistuksia jaettu ennen ottelun kahta viimeistä minuuttia. Vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä Eemeli Heikkinen joutui koukkimaan kohti läpiajoa polkenutta Kalle Moisiota. Ylivoiman parasta antia olivat Aki Keinäsen kaksi räjähtävää laukausta, jotka eivät kuitenkaan johtaneet TUTOn neljänteen maaliin. Epäonnistuneen ylivoiman johdosta perjantai-illan löylyjä jatkettiin vielä varsinaisen peliajan jälkeenkin.

Jatkoaika ei ehtinyt vanhentua kuin 16 sekuntia, ennen kuin ratkaisu nähtiin. Viivaan kiekon saanut Kalle Valtola ampui kiekon maalille, josta TUTOn oma härkä Aki Juusela ohjasi kiekon ohi Timo Niemen. Näin TUTO otti arvokkaan vierasvoiton, ja siirtyi otteluvoitoissa 2-0 johtoon.

Seuraavan kerran pudotuspeliherkkua on tarjolla jo huomenna, kun joukkueet iskevät yhteen Marli Areenalla! Ottelu alkaa kello 17:00. Varmista paikkasi kaupungin värikkäimmässä keväässä hankkimalla lippusi edullisemmin ennakkoon Ticketmasterin ennakkomyyntipisteestä tai TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...