Jukurit selvitti TUTOn ensimmäisen ottelupallon

Mestiksen välierät: TUTO Hockey – Jukurit

1-2 (0-1, 0-0, 1-1) Yleisöä: 1995

Tilastot

Kuvakooste (TUTO Hockeyn Facebook)

Otteluvoitot 3-2

TUTO Hockeyllä oli tänään ensimmäinen mahdollisuus varmistaa Mestiksen finaalipaikka, kun Jukurit saapui vieraaksi Marli Areenalla. Sitkeät mikkeliläiset eivät kuitenkaan luopuneet taistelusta, vaan veivät voiton maalein 2-1.

”Olen ylpeä joukkueen sitkeydestä. Hyvin puolustettiin, pysyttiin tuloksessa hienosti kiinni ja saatiin voitto. Tiedettiin, että TUTOlla on katkon peli edessä. Se on aina haastava paikka ja haluttiin iskeä siihen. Keskiviikkona on sama tilanne, TUTOlla on Mikkelissä katkon paikka ja me ollaan selkä seinää vasten. Koitetaan taistella ja vääntää”, sanoi Jukurien valmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Ottelua sävytti omituinen tuomarilinja, josta kuitenkin molemmat joukkueet saivat osansa. Yksi, tosin oikeutettu, suihkukomennuskin lähtiin, kun TUTOn Niko Palonen lensi suihkuun jo neljän minuutin pelin jälkeen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

”Kuten kaikissa näissä pudotuspeleissä, ollaan oltu koko ajan pelillisesti vähän jäljessä ja sen takia joudutaan rikkomaan paljon joka pelissä. Meidän täytyy vain saada pelistä paremmin kiinni vastustajaan nähden, että oltaisiin jäähyllä vähän vähemmän”, TUTOn Ismo Lehkonen pohti.

TUTOn näennäistä hallintaa

Jukurien avausmaalista vastasi TUTOssa 2008 Mestiksen mestaruuden voittanut Pasi Järvinen, joka laukoi kiekon ajassa 13:42 Kimmo Meriläisen selän taakse. Järvisen osuma oli ylivoimamaali. Mikkeliläisten toisen maalin laukoi Jani Savolainen kolmannen erän puolessa välissä.

TUTO hallitsi kaukalotapahtumia läpi ottelun ja laukauksetkin menivät kotijoukkueelle 28-13, mutta ensimmäisen maalin turkulaiset tekivät vasta 15 sekuntia ennen kolmannen erän loppua, kahden miehen ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Maalin iski Anrei Hakulinen, joka oli lähellä vielä tasoittaa ottelun sen viime sekunneilla.

”Tämä oli nyt tällainen peli ja keskiviikkona taas jatketaan. Tiedetään, ketä vastaan pelataan ja sen takia meidän täytyy vain olla vähän kärsivällisempiä”, päätti Lehkonen.

Ottelut jatkuvat siis keskiviikkona Mikkelissä, kun TUTOlla on toinen mahdollisuus katkaista sarja.

Mikko Lehtosenkaan laukaukset eivät löytäneet tänään verkon perukoille.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...