Jännitysnäytelmä sunnuntaiseen tapaan

On turha luulla että vain ammattilaisilla jääkiekko on kokonaisvaltaista, lähes kaiken ajan vievää leikkiä. TUTO Hockeyn A-nuorten hikinen viikonloppu piti sisällään kaksi tärkeää ottelua alle vuorokaudessa. Lauantaina kaatui KooKoo ja sunnuntain alkuiltapäivän mittelössä TUTOn menovaihteen sai tuta SaPKo. Maalein 5-3 päättynyt ottelu toi Ilkka Saarelan suojateille kaivatut ja tarpeelliset kolme lisäpistettä joten taisto Nuorten Mestiksen piikkipaikasta voi jatkua.

Jos lauantain ottelu alkoi kotijoukkueen aikamoisella hulabaloolla, oli sunnuntainen savolaisvastus tiukempaa kaliiberiä. Ensimmäistä erää pelattiin yli kolme minuuttia ilman taukoa lievässä savonlinnalaispyörityksessä. Erän edetessä myös otteet tasoittuivat ja kun ottelua oltiin pelattu 11.37 saatiin Marli Areenalla kuulla Tom ”Tomppa” Rajalinin jyhkeä ääni kuuluttaen TUTOn Santeri Kallion tekemää avausmaalia. Avausmaalin ilo vesittyi kun ajassa 17.30 SaPKon Toni Henttonen tasoitti alivoimalla. Henttonen oltiin unohdettu täysin ilman vartiointia Kimmo Meriläisen tontin rajapinnoille.

Tasaisuus jatkuu

Toisessa erässä tasaiset otteet jatkuivat. Kun erää oltiin pelattu hieman yli kolme minuuttia vei TUTOn Joonas Larinmaa tyylikkäällä kudilla isännät taas maalin johtoon. Ei pidä kuitenkaan luulla että pässipaitoja oltaisiin nujerrettu. Vieraat pysyivät mallikkaasti mukana ja kun lähestyttiin toisen erän puoliväliä nähtiin savonlinnalaisten tasoitus. Maalia edelsi syöttöketju sanan varsinaisessa merkityksessä kun TUTO-puolustus pelattiin ulos klap klap -tyyppisellä syöttelyllä.

Toisessa erässä ei enää maalailtu joten kolmanteen erään lähdettäessä asetelmat jännitysnäytelmälle olivat mitä oleellisimmat. Kun vain kolme minuuttia erä oli vanhentunut vei Jesse Lindsten kotijoukkueen maalin johtoon – ja kuten jo kaksi kertaa aiemmin vastustaja kuittasi lähes välittömästi. Maalitehtailu kuitenkin jatkui. Illan erikoisin maali nähtiin ajassa 45.39 kun SaPKon maaliviivalla kököttänyt kiekko kelpasi loppujen lopuksi parhaiten TUTOn Oskari Lehtiselle. SaPKo-veskari ei tiennyt missä kiekko oli mutta Lehtinen tiesi ja taas oltiin maalin johdossa. Lopullinen niitti saatiin muutama minuutti ennen kolmannen erän loppua kun Jesse Lindsten pääsi veivaamaan SaPKO-veskarin kahville. Todellinen trilleriviikonloppu Nuorten Mestiksessä pelataan tulevana viikonloppuna kun TUTO Hockeyn A-junnut saavat vastaansa sarjaykkösen Blues Akatemian ja sarjakolmosen Karhu-Kissat.

Ottelun tilastot

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...