TUTOlle ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Mestiksen finaalisarja vuosimallia 2018 polkaistiin käyntiin Keuruulla, jossa runkosarjan voittanut KeuPa HT isännöi TUTOa. Tasaisen ja vauhdikkaan ottelun voittajaksi selviytyi lopulta TUTO, joka ryösti voiton myötä kotiedun itselleen.

KeuPa HT – TUTO Hockey

2-4 (0-2, 1-0, 1-2)

Tilastot

Valtola-show

Ensimmäinen finaaliottelu sai tuekseen arvoisensa tunnelman, kun täyteen pakattu Keuruun jääpalatsi piti taukoamatonta meteliä ottelun alusta saakka.

Haastajan asemasta sarjaan lähtenyt TUTO ei kuitenkaan äänekästä kotiyleisöä säikähtänyt, vaan lähti alusta saakka rummuttamaan uskollisesti omaa peliään.

Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin aikaan ajassa 04:51, kun KeuPan Miro-Pekka Saarelainen komennettiin kahden minuutin istunnolle. Ylivoimalla TUTO ei saanut juurikaan vaarallisia paikkoja rakennettua, mutta isäntien Joel Sund sen sijaan karkasi puolittaiseen läpiajoon, jonka Julius Pohjanoksa kuitenkin hoiti itsevarmuutta huokuen.

Finaalisarjan ensimmäinen maali nähtiin ajassa 07:38, kun KeuPan kärkikarvaajan upealla veivillä naurttanut Kalle Valtola niittasi kiekon aivan Lassi Lehtisen vartioiman maalin yläpeltiin.

Seuraavan kerran KeuPa-maalin verkko lauloi sitä kuuluisaa hoosiannaa reilut viisi minuuttia ennen avauserän päätöstä, kun Valtola naulasi kiekon toistamiseen terävällä ranteella yläkulmaan. Tällä kertaa laukaus oli niin tarkka, että Lehtisen maalin päälle sijoitettu juomapullo lensi räjähtäen ilmojen teille.

Vaikka TUTOlla oli Timi Lahtisen rangaistuslaukauksen ja Niklas Näpin läpiajon myötä paikat lisätä johtoaan, lähdettiin ensimmäiselle erätauolle tilanteesta 0-2.

KeuPa nousee peliin mukaan

Avauserää hallinnut TUTO tuli hyvällä sykkeellä myös toiseen erään, luoden heti erän alkuun muutaman tervän ylivoimahyökkäyksen, jotka Lehtinen kuitenkin selvitti.

KeuPa pääsi otteluun paremmin mukaan Matias Haarasen kuudennella minuutilla saaman rangaistuksen myötä. TUTO kuitenkin selvitti alivoimansa tyylikkäästi, jonka jälkeen se kävi lähellä kolmattakin maalia, kun avauserässä rangaistuslaukauksesta epäonnistunut Lahtinen kolautti kiekon KeuPa-maalin tolppaan.

”Kun itse et tee, kaveri tekee” on kliseinen sanonta, joka osoitti pätevyytensä heti finaalisarjan avauksessa. Kello ehti kulkea Lahtisen tolppalaukausen jälkeen vain minuutin, kun KeuPa nousi maalinpäähän Aleksi Luhtalammen tahtomaalilla.

Maalin jälkeen isännät ottivat kenttätapahtumat selkeästi haltuunsa, pyörittäen peliä loppuerän ajan TUTO-päädyssä.

Loistavasti läpi kevään torjunut Pohjanoksa kuitenkin kesti isäntien lähentelyt, joten päätöserään lähdettiin TUTOn yhden maalin johtoasemassa.

Juuselasta ratkaisija

Kahden erän jälkeen tappiolla ollut KeuPa tuli päätöserään aggressiivisesti, tavoitteenaan lyödä peli tasoihin.

Molemmat joukkueet puolustivat äärimmäisen tarkasti viimeisen 20 minuuttisen alun, kunnes erän puolivälin tienoilla alkoi tapahtua. Ensin vajaan 8 minuutin pelin jälkeen Aki Juusela niittasi Haarasen upean pystysyötön päätteeksi pelin terävällä laukauksella lukemiin 3-1 ja kolme minuuttia myöhemmin KeuPan Joonas Niemelä toi isännät uudelleen maalin päähän.

Lopussa KeuPa haki tasoitusta kaikin mahdollisin keinoin, mutta ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin ajassa 58:01, kun ottelun ratkaisijaksi noussut Juusela iski TUTOn neljännen maalin tyhjänä ammottaneeseen keuruulaismaaliin.

Voiton myötä TUTO siirtyi finaalisarjassa 1-0 johtoon, napaten samalla kotiedun itselleen. Marli Areenalle finaalisarja rantautuu jo sunnuntaina (8.4.), kun toinen finaaliottelu pyörähtää käyntiin klo 17:00. Edullisemmat ennakkoliput sunnuntain otteluun TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...