TUTO ryösti voiton Savonlinnasta – Finaalipaikka katkolla huomenna!

TUTO ja SaPKo kohtasivat lauantai-illan trillerissä Savonlinnan Talvisalossa. Ottelu oli edellisten kohtaamisten tapaan äärimmäisen jännittävä, eikä tälläkään kertaa saatu aikaan yhtä maalia suurempaa eroa, vaan TUTO vei ottelun nimiinsä lukemin 1-2. Voiton myötä finaalipaikka on TUTOlle katkolla huomisessa kotiottelussa.

TUTO Hockey – SaPKo

1-2(1-0, 0-1, 0-1)

Tilastot

Ottelun avausminuutit olivat kotijoukkue SaPKon hallintaa, mutta TUTO kesti alun paineen maalilla aloittaneen Julius Pohjanoksan johdolla.

Alun paineen jälkeen TUTO pääsi paremmin otteluun mukaan, luoden muutamia vaarallisia paikkojakin. Turkulaisvieraiden niskaan kaadettiin kuitenkin kylmä suihku ajassa 06:18, kun Henri Keskilohkon yllättävä laukaus painui ohi Pohjanoksan.

TUTOn vaikeudet jatkuivat, kun Matias Haaranen komennettiin estämisestä kahden minuutin istunnolle, kun ottelu oli ehtinyt vanheta hieman reilut yhdeksän minuuttia. Vaikka SaPKo ei ylivoimalla maalia saanutkaan aikaan, lähti ylivoimasta käyntiin melkoinen pyörremyrsky, joka riehui TUTOn alueella koko loppuerän ajan. TUTO kuitenkin selvitti isäntien pyörityksen, kiitos loistavasti torjuneen Pohjanoksan

Alivoimalla tasoihin

Toiseen erään jäälle luisteli sisuuntunut TUTO, joka otti kenttätapahtumat haltuunsa heti alusta lähtien.

Hieman ennen erän puoliväliä nähtiin tunteita kuumentanut tilanne, kun SaPKon Eetu-Santeri Koivunen taklasi TUTOn Niko Ahoniemeä kovaa vihellyksen jälkeen, josta syntyi melkoiset painitalkoot kulmauksessa.

Ajassa 30:41 tunteet kuumenivat lisää, kun Manu Honkanen taklasi laidan läheisyydessä SaPKo-kapteeni Joona Montoa. Tilanteesta tuomittiin lopulta Honkanselle 5+20 minuutin rangaistus laitataklausesta.

Viiden minuutin rangaistuksen aikana ei kuitenkaan TUTO-päädyssä juurikaan tapahtunut, mutta isäntien päädyssä sen sijaan tapahtui kummia: Roope Urpolahti haki kulmauksesta kiekon, mutta hukkasi sen karulla tavalla Timi Lahtiselle, joka toi TUTOn varmaotteisesti alivoimalla tasoihin.

Taistelu palkittiin arvokkaalla ryöstöllä

Kolmas erä sai TUTOn kannalta suotuisan alun, kun SaPKon Rasmus Hämäläinen komennettiin laitataklauksesta boksiin vain reilun minuutin pelin jälkeen.

Ylivoimalla TUTO sai pelin pyörimään kauniisti ja reilun minuutin pyörityksen jälkeen Urpolahden takana helähti. Nico Friman tarjosi upean poikittaissyötön, josta Niklas Näppi pääsi lataamaan suoraan. Ensimmäisen laukauksen SaPKo-puolustus blokkasi, mutta irtokiekon Näppi hautasi varmasti savonlinnalaisten maaliin.

Maalin jälkeen nähtiin äärimmäisen tarkkaa ja kurinalaista kiekkoa, aina päätösminuuteille saakka. Viimeisten minuuttien aikana SaPKo painosti hurjasti, hakien tasoitusta väkisin. TUTO kuitenkin kesti isäntien lähentely-yritykset kiekkoa uhrautuvasti syöneiden Aki Juuselan ja Aki Kangasmäen sekä kerta toisensa jälkeen upeisiin torjuntoihin venyneen Pohjanoksan.

Voiton myötä TUTO siirtyi välieräsarjassa 3-2 johtoon, ja finaalipaikka on sille katkolla huomisessa kotiottelussa!

TUTOlla on mahdollisuus edetä Mestiksen finaaleihin huomenna, kun Marli Areenalla pelataan Mestiksen kuudes välierä klo 17:00. Edullisemmat ennakkoliput pääsiäisen kovimpaan kiekkotrilleriin voit hankkia TÄSTÄ!

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...