TUTO maksoi Peliitoille kalavelat

TUTO Hockey – Peliitat

5-3 (2-1, 2-1, 1-1)

Tilastot

TUTO Hockeyn vieraaksi Marli Areenan keskiviikkoiltaan saapui kauden avauskohtaamisen 5-1 voittanut Heinolan Peliitat. Tällä kertaa turkulaiset eivät kuitenkaan antaneet vierailijoille pistettäkään, vaan voittivat ottelun isännän ottein maalein 5-3.

”Tulos ei ollut meidän kannalta missään nimessä tyydyttävä, sillä voittoa lähdettiin hakemaan. Siinä ei onnistuttu, mutta tuloksen takaa pelattiin ihan miehekäs jääkiekko-ottelu”, sanoi Peliittojen valmentaja Lauri Merikivi ottelun jälkeen.

Peliitat meni noin kahden minuutin pelin jälkeen Eljas Suoknuutin oudolla pomppumaalilla 1-0 johtoon, mutta TUTO tuli avauserässä vielä rinnalle ja ohi Ville Ahlgrenin sekä Mikko Laineen osumilla. Tämän jälkeen kotijoukkue ei johtoasemasta enää luopunutkaan.

”Viisikkopelaamisessa on vielä vähän enemmänkin valmennuksen aiheuttamia kaaoksia. Siinä on niin monta erilaista sapluunaa käyty, että alkaa tulla viiveitä ja osa jätkistä sinkoilee vähän sinne sun tänne”, TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen valotti turkulaisten peliä.

Hanskat tippuivat

Kahdessa jälkimmäisessä erässä kotijoukkueesta osui Tuukka Pulliainen kertaalleen ja Oskari Lehtinen kahdesti. Peliittojen maaleista vastasivat Michal Kristof ja Roni Rukajärvi. Lauri Merikivi oli tappiosta huolimatta heinolalaisten peliin tyytyväinen.

”Kolme menetystä ja kaverille niistä kolme maalia ja yksi menetys, jonka seurauksena alivoima ja siitä maali. Totta kai tiedettiin TUTOn hyvä painekarvaus, mutta ne oli sellaisia, jotka oltaisiin voitu välttääkin. Jos ne ottaa pois, niin kokonaisuuteen olen kyllä tyytyväinen ja uskon, että kun tällä tavalla jaksetaan jatkaa, niin tuloksiakin alkaa tulla.”

Kolmannessa erässä nähtiin myös vanhan liiton kiekkotappelu, kun TUTOn Kalle Moisio ja Peliittojen Jaakko Lehtonen pudottivat hanskat. Tilanne lähti Lehtosen rumasta taklauksesta Moisioon, josta turkulainen poltti päreensä. Tuomarit antoivat miesten rehdisti vaihtaa iskuja ja varsinkin Moisio sai useammankin iskun näyttävästi perille.

”Hyvä tapahtuma, kaikenlaista tapahtui”, sanoi Ismo Lehkonen.

Bussissa opiskellaan

TUTO matkustaa huomenna Kajaaniin, jossa se kohtaa perjantaina Hokin. Lauantaina joukkue pelaa Savonlinnassa SaPKoa vastaan.

”Tästä pelistä saatiin tosi hyvä video ja kun huomenna lähdetään reissuun, niin pystytään 8-9 tuntia bussissa opiskelemaan meidän pelaamista ja uskon, että tämä peli palvelee sitä tosi paljon”, Ika Lehkonen uskoi.

Turkulaisten uusista lainapelaajista varsinkin yhden ottelun lainalla ollut TPS:n Veli-Matti Vittasmäki pelasi erinomaisesti.

”Vittasmäki oli helvetin hyvä, näki hyvin miten paljon on kovia miesten pelejä alla. Saadaan siitäkin pakeille oikein hyvä setti, koska moni meidän pakeista haluaa päästä samalle sarjatasolle pelaamaan missä hän pelaa. Tuo oli pro-pelaamista”, kehaisi Ika.

Oskari Lehtinen iski Peliittojen verkkoon kaksi maalia.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...