TUTO kaatoi Peliitat vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen

TUTO Hockey – Peliitat

5-4 (0-1, 4-1, 1-2)

Tilastot

TUTO ja Peliitat tarjosivat keskiviikoillan kunniaksi viihdyttävän ja runsasmaalisen ottelun, jonka isännät lopulta voittivat kotiyleisön edessä numeroin 5-4.

”Värikäs ilta oli ja niin se pitää mennäkin. Tällaista jääkiekkoa me halutaan pelatakin, ei ole mitään valittamista”, kommentoi Ismo Lehkonen illan jännitysnäytelmää.

TUTO hallitsi mielin määrin avauserää, mutta Peliittojen maalinsuulla torjunut Emil Larmi piti Peliitat mukana ottelussa. Erätauolle lähdettiinkin lopulta vierailijoiden johdossa, kun Christian Silfver pääsi iskemään ottelun avausmaalin.

Toinen erä tarjosi todellakin viihdettä koko rahan edestä, kun Joona Monto osui ensin kahdesti vieden TUTOn jo johtoon. Tämän jälkeen TUTO joutui viideksi minuutiksi alivoimalle, kun Kristian Tuohilampi lensi ulos kampituksesta.

”En kauhean hyvin nähnyt tilannetta, mutta vaikutti ihan vahingolta. Ymmärrän kyllä, että vastapuoli yrittää kaikin keinoin saada meitä jäähypukille”, Lehkonen totesi yleisöä kohahduttaneesta tilanteesta.

Peliitat pääsi lopulta kahden miehen ylivoiman aikana tasoittamaan ottelun, mutta TUTO iski vielä kahdesti ennen erätaukoa, kun Mestiksen pistepörssin kärkimies Jasper Lindsten ja Olli-Pekka Heinimäki osuivat. Upean toisen erän ansiosta TUTO lähti päätöserään kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä TUTO siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen johtoon, kun Kalle Moisio onnistui maalinteossa. Peliitat nousi kuitenkin ottelun lopussa maalin päähän, mutta tasoitusmaali jäi lopulta haaveeksi. Näin TUTO nappasi kolmannen perättäisen voiton numeroin 5-4.

”Lopun pari maalia oli itseasiassa ihan hyvä näpäytys meille. Kun keskittyminen herpaantuu meidän tavassa toimia vähänkin, niin vastapuoli rankaisee”, totesi Lehkonen jännittäväksi menneestä lopusta.

Monto kuritti viime kauden seuraansa

Viime kaudella Peliitoissa pelannut Joona Monto iski kauden avausmaalinsa makoisaan paikkaan, kun hyökkääjä osui entistä seuraansa vastaan.

”Maistuu kyllä erittäin hyvälle, itseasiassa todella hyvälle”, kommentoi Monto hymyssä suin.

Monto ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen lopussa, mikä meinasi maksaa pisteitä.

”No vähän jäi huonot fiilikset ottelusta, kun meinattiin sössiä tuo loppu. Vähän luultiin, että peli on ohi, vaikka kaverilla oli paljon aikaa tehdä maaleja”, ottelun sankari totesi.

Voitto oli vaikean alkukauden jälkeen TUTOlle kolmas perättäinen ja fiilis joukkueen sisällä on hyvä.

”Kyllä sen huomaa, että voitot hitsaavat joukkuetta yhteen”, sanoi Monto.

TUTOn kausi jatkuu vieraskiertueella, kun perjantaina vastaan asettuu Kajaanissa Hokki ja lauantaina Joensuussa Jokipojat.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...