TUTO kaatoi LeKin Pulliaisen ketjun johdolla

TUTO Hockey – LeKi

3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Tilastot

TUTO Hockey ja LeKi kohtasivat Marli Areenan keskiviikkoillassa, eikä voittajasta lopulta ollut epäselvyyttä. Turkulaisten tehoketju Timo Pärssinen-Tuukka Pulliainen-Aki Keinänen värkkäsi kolme maalia ja pisteet jäivät Aurajoen rannalle maalein 3-1.

”Tietty päättäväisyys pitäisi tuolle meidän ekan vuoden osastolle vielä saada, että näitä pelejä pystyttäisiin ratkomaan oikein kunnolla. Pulliaisen kentässä sitä kokemusta on, miten häkkiä heilutetaan ja pelejä ratkotaan”, sanoi TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkonen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Timo Pärssinen iski heti avauserässä kaksi maalia. Ensimmäisen syntyi puolentoista peliminuutin jälkeen paluukiekosta tyhjiin ja toisen hän ohjasi erän viimeisellä minuutilla näyttävästi ilmasta hyvin pelanneen LeKi-maalivahti Dominik Hrachovinan selän taakse. Molemmista osumista merkattiin syöttöpisteet Tuukka Pulliaiselle ja Aki Keinäselle.

Vierasjoukkueen valmentaja Juha Juujärvi oli pelin jälkeen pettynyt omiensa suoritukseen.

”Kova joukkue oli vastassa ja kova valmistautumistyö tehtiin tähän otteluun. Tänäänkin tarjottiin mahdollisuus, että saadaan hyvä joukkue vastaan ja huippupuitteet pelata. Hieno mahdollisuus näyttää omaa osaamistaan ja päästä vähän edes parrasvaloihin, mutta kyllä jäi kuti piippuun ja oli kesy suoritus meiltä”, Juujärvi totesi.

TUTO pelasi kaksi erää hyvin

Keinänen vei TUTOn jo 3-0 johtoon toisessa erässä, kun hän Pulliaisen aloitusvoiton jälkeen latasi kiekon sydämensä kyllyydestä pömpeliin. Kolmannessa erässä LeKi pääsi kuitenkin paremmin peliin mukaan ja Jesse Huhtala kavensikin tilanteeksi 3-1 noin viisi minuuttia ennen loppua.

”Olen tyytyväinen kolmannen erän ilmeeseen ja ihan hyvä, että saatiin siihen onnistuminen nuorille miehille. Mutta onnittelut paremmalle joukkueelle ja ansaittu voitto kotijoukkueelle”, myönsi Juujärvi.

Ismo Lehkosen mukaan turkulaisjoukkueelle jäi kolmannesta erästä opittavaa.

”Kaksi ensimmäistä erää pelattiin kyllä tosi hyvin. Kolmannesta erästä meille jäi opittavaa, että miten se peli sitten kylmänviileästi tapetaan.”

Kaapo Kähkönen pelasi TUTOn maalilla jälleen erinomaisesti ja pysäytti 24 laukausta. Nollapeli jäi kuitenkin tällä kertaa neljän ja puolen minuutin päähän.

”Tyytyväinen olen kolmeen pisteeseen. Tästä on hyvä nyt harjoitella pari päivää ja jatkaa lauantaina”, Ismo Lehkonen päätti.

TUTO nousi viidennellä peräkkäisellä voitolla kahden pisteen päähän toisena olevasta KooKoosta. Sarjaa johtava Jukurit sen sijaan on viisi pistettä kouvolalaisia edellä. TUTO pelaa seuraavaksi lauantaina Jyväskylässä JYP-Akatemiaa vastaan.

Oivassa vireessä oleva Aki Keinänen nakutti tehot 1+2.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...