RAPORTTI: Piste tuliaisina Lempäälästä

TUTO avasi viikkonsa vierasottelulla, kun se matkasi Lempäälään LeKin vieraaksi. Kahden edeltäjänsä tapaan myös kauden kolmas Masku-Areenalla pelattu LeKin ja TUTOn välinen ottelu venyi jatkoajalle saakka, jossa lisäpisteen itsellensä nappasi kotijoukkue LeKi.

LeKi – TUTO Hockey

4-3 JA. (2-0, 0-2, 1-1, 1-0)

Tilastot

Avauserä isäntien nimiin

Kuuden ottelun tappioputkessa iltaan lähtenyt kotijoukkue LeKi tuli ottelun alkuun vahvasti, osoittaen palavaa halua tuloskunnon kääntämisestä. Saukkopaidat saivatkin otteluun toivomansa alun, kun kesken kauden joukkueeseen palannut Tomi Peltonen iski Jere Rouhiaisen maittavasta tarjoilusta illan avausmaalin, kun kellossa oli vasta 01:16.

Avausmaalin jälkeen molemmat joukkueet pelasivat tiivistä puolustuspeliä, jota edesauttoi myös Masku-Areenan tulitikkuaskinakin tunnettu pieni kaukalo.

Erän puolivälin lähestyessä TUTO pääsi otteluun paremmin mukaan, mutta Jarmo Jokilan saama rangaistus päätti turkulaisten orastavan paineen. Isäntien ensimmäinen ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, josta piti huolen upeaan tuplatorjuntaan venynyt Julius Pohjanoksa.

Hetkeä myöhemmin kaukaloon palanneelle Aki Juuselalle kevyesti vihelletty rangaistus kuitenkin kostautui, kun LeKin slovakkihyökkääjä Filip Krivosik niittasi kiekon maalinedustalta verkon perukoille.

TUTO loi avauserässä parhaat paikkansa terävistä vastaiskuista, jotka LeKin maalilla torjunut Christian Heljanko kuitenkin selvitti kerta toisensa jälkeen. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle poistuttiin Lempäälässä lukemista 2-0.

TUTO nousee peliin mukaan

LeKi pääsi aloittamaan ottelun toisen erän ylivoimalla, Anssi Virkin otettua kiinnipitämisrangaistuksen toisen erän päätössekunneilla. Vieraat kuitenkin selvittivät alivoiman kliinisellä otteella, eikä saukkopaidat pystyneet luomaan vaarallisia maalipaikkoja erikoistilanteensa aikana.

Välittömästi Virkin rangaistuksen päätyttyä isäntien Niko Lahtinen huitaisi Pohjanoksaa käsille, saaden tempauksestaan kahden minuutin rangaistuksen. TUTO käytti illan ensimmäisen ylivoimansa hyväkseen, kun Niklas Näppi lapioi arvokkaan 1-2 kavennuksen ajassa 23:43.

TUTOn kavennusmaalin jälkeen peli avautui, joka tarkoitti kasvanutta maalipaikkojen määrää molempien joukkueiden osalta. Paremmin paikkansa hyödynsi TUTO, kun Mikke Levo toi erän lopulla TUTOn tasoihin tarkalla lyöntilaukauksellaan. Maalia edelsi toista otteluaan TUTOssa pelanneen Sami Salmisen vahva päätyvääntö, josta hän sai palkinnoksi uransa toisen Mestis-pisteen.

Piste mukaan Lempäälästä

Toisessa erässä peliin mukaan noussut TUTO tuli ottelun kolmanteen erään vahvasti. Vieraiden aktiivinen paineistaminen tuotti tulosta LeKin rangaistuksen muodossa, kun Ismo Nikkinen otti rangaistuksen korkeasta mailasta erän alussa. Vaikka ylivoima ei tällä kertaa tuottanutkaan tulosta, sai TUTO siitä vahvan hengen päälle.

TUTOn hyvät otteet realisoituivat tulostaululle saakka ajassa 57:35, kun Jarmo Jokila väänsi kiekon väkisin LeKi-reppuun Juho Virtasen ja Aki Keinäsen esitöistä.

Jokilan maali ei kuitenkaan jäänyt ottelun viimeiseksi, vaan LeKin Jere-Matias Alanen kuittasi pelin tasoihin vain 48 sekuntia myöhemmin.

Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta jatkoajalla uransa 200. Mestis-otteluaan pelannut LeKi-kapteeni Sami Laakso, joka siirsi irtokiekon ohi voimattoman Pohjanoksan.

TUTO palaa kotikaukaloon perjantaina, kun hallitseva Mestis-mestari SaPKo vierailee Marli Areenalle. Ottelussa nähdään myös TUTO-kapteeni Niclas Luceniuksen paluu takaisin kokoonpanoon! Edullisemmat ennakkolippusi perjantain huippumatsiin voit hankkia TÄSTÄ.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...