Lukko niukasti TUTOa parempi – Pärssinen välittömästi maalinteossa

TUTO Hockey – Lukko

1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

Tilastot

Timo Pärssinen maalasi heti avauspelissään TUTO-paidassa. Rauman Lukko oli kuitenkin Lahdessa pelatussa ottelussa parempi maalein 3-1.

TUTO jatkoi harjoituspelejään liigajoukkueita vastaan perjantaina, kun se kohtasi Lahden turnauksen avausottelussaan Rauman Lukon. Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin päätöserässä, jossa raumalaisten liigatähdet ratkaisivat pelin Lukon eduksi 3-1 lukemin.

Jo avauserän ensi minuutit näyttivät, että kumpikin joukkue oli valmis otteluun. Alun jäähyilystä huolimatta ottelussa riitti vauhtia. TUTOlla kiekko liikkui huomattavasti varmemmin kuin keskiviikon harjoitusottelussa.

Pirteän avauserän huipensi avauspelinsä TUTO-paidassa pelannut Timo Pärssinen, joka vei turkulaiset johtoon ajassa 19.59. Maalin huikean esityön tekivät Tuukka Pulliainen ja Aki Keinänen. Jo ennen maalia Pulliaisen kenttä järjesteli pari huikeaa paikkaa, joissa kuitenkin hyvän pelin Lukko-maalilla pelannut Oskari Setänen pysäytti mallikkaasti.

Pelin taso ja vauhti pysyivät myös toisessa erässä hyvinä. Erää lievästi hallinnut raumalaisryhmä sai kiekon kerran loistavasti pelanneen Kimmo Meriläisen taakse. Maalia tilanteesta ei kuitenkaan tullut, sillä Lukon hyökkääjä oli maalivahdin alueella.

TUTOn toinen hahmo ottelussa oli Oskari Lehtinen, joka tarjoili toisessa erässä ensin Petri Merille avopaikan, josta Meri kuitenkin laukoi niukasti ohi. Hetkeä myöhemmin Lehtinen laukoi ylivoimalla Pulliaisen tarjoilusta tolppaan. Tätä lähemmäksi maalia ei erässä päästy, joten toiselle erätauolle lähdettiin TUTOn johdossa.

”Pelattiin 48 minuuttia loistavaa kiekkoa”

Kolmanteen erään raumalaiset tulivat vahvasti. Kova painostus tuotti tulosta vähän ennen erän puoliväliä, kun Toni Koivisto tasoitti lukemat 1-1:een. Hetkeä myöhemmin TUTOlle tarjoiltiin ylivoimalla mahdollisuus siirtyä uudelleen johtoon, mutta Lehtinen suti avopaikasta kiekosta ohi. Hieman tämän jälkeen Lukon toinen Koivisto, Henrik etunimeltään, siirsi Lukon vaarattoman oloisesta tilanteesta ensi kertaa ottelussa johtoon.

Kuusi minuuttia ennen loppua aktiivisesti Lukko-paidassa koko pelin pörrännyt Janne Lahti ratkaisi pelin viimeistelemällä ylivoimahyökkäyksen jälkeen loppulukemiksi 3-1. TUTOlla ja erityisesti Keinäsellä oli muutama erinomainen paikka kaunistella loppulukemia, mutta Lukko-vahti Setänen oli ohittamaton. Ottelun jälkeen TUTOn valmennuskopissa oltiin kaksijakoisissa fiiliksissä.

”Oltiin erittäin hyvä kiekkojoukkue 48 minuuttia. Pakotettiin Lukko heittämään kiekkoa päätyyn 70 kertaa ottelun aikana ja haastoimme heidät paikoin jopa kiekollisessa pelissä. Lukko on kuitenkin Liigan yksi mestarisuosikeista ensi kaudella. Toisaalta loppu jäi harmittamaan, sillä päästimme Lukon aivan liian helpolla siinä. Olemme kuitenkin oikealla tiellä. Yksittäisistä pelaajista on pakko nostaa Oskari Lehtinen esiin, joka pelasi jälleen loistavan pelin”, sanoi Ismo Lehkonen.

TUTOn pelit jatkuvat huomenna Lahdessa, kun vastaan asettuu isäntäjoukkue Pelicans. Peli alkaa klo 17.00.

Oskari Lehtinen oli pirteällä pelipäällä perjantaina.

Jaa eteenpäin:

TUTOpodin toisessa jaksossa...

Lue lisää

Hienon vierasryöstön myötä TUTO tuo tämän pudotuspelisarjan vielä kerran Kupittaalle, joten jo huomenna on kevään pelejä...